Προτάσεις για outdoor activities - hobby κτλ

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,983
Μελίσσια
Καλησπέρα σε όλους,

σκεφτόμαστε με το κορίτσι μου από τον Σεμπτέμβρη να ξεκινήσουμε κάποιο χόμπι από κοινού. Βασικές προυποθέσεις είναι να ασχολούμαστε με το χόμπι αυτό τα σαββατοκύριακα και όχι καθημερινές (να μην παίζει πρόγραμμα πχ τρίτη πέμπτη σάββατο) αλλά και να κινούμαστε και λιγάκι χωρίς υπερβολές όμως (οπότε συλλογές γραμματοσήμων καθώς και ορειβασία στα Υμαλάια αποκλείονται). Ιδανικά θα θέλαμε να συνδιάζει φύση αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μία σχολή ιστιοπλοίας αν δεν έπιανε ναυτία την κοπέλα μου. Κρίμα!!!

Περιμένω προτάσεις.

Οτιδήποτε όμως!!!

Σκεφθείτε και ιππασία (φυσικά δεν εννοώ πρωτάθλημα με εμπόδια κλπ)

Από τα πανάρχαια χρόνια η σχέση ανθρώπου-αλόγου είναι μοναδική. Και οι διαδρομές μέσα σε δάση κλπ παρέα με άλογο είναι αν μη τι άλλο απόλαυση.

Πετράν ήμουν σίγουρος ότι θα απαντούσες 1ος και ότι θα πρότεινες κάτι σχετικά με 4 τροχούς. Τhanks για την πρόταση αλλά δυστυχώς δεν... Πέραν του δεν μας ενδιαφέρει και πολύ ο μηχανοκίνητος αθλιτισμός, δεν τρελαίνομαι κιόλας να τα σκάω κάθε φορά που θέλω να κάνω 5 γύρους στην πίστα.

Τάσο ποτέ δεν μου περασε αυτή η σκέψη από το μυαλό, ίσως γιατί η ιππασία στο μυαλό μου είναι συννόνημη του πλούτου (λανθασμένα ίσως) και εγώ δεν είμαι πλούσιος ξέρεις. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με. Μα τι λέω; Ξέχασα ότι είναι ζωόφιλη η κοπέλα μου οπότε θα αρχίσει περί εκμετάλευσης των αλόγων. Είσαι όμως σε σωστή κατευθυνση. Ευχαριστώ

Syria ευχαριστώ αλλα δεν μπορώ να μπω στην σελίδα που μου πρότεινες γιατί είναι "απαγορευμένο" site από την εταιρία που εργάζομαι. Τι site είναι; Θα το δω το βράδυ όταν παω σπίτι αλλά με τρώει η αγωνία.

Αφορά το παιχνίδι Go. Δεν είναι outdoor αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Αν θες αποκλειστικά outdoor και ολίγον από extreme, σου προτείνω να δεις κι αυτό: http://www.gwa.gr/gwa/index.php (kite surfing)

Εγγραφή σε ορειβατικό σύλλογο, δε μπορείτε να φανταστείτε τι μπορείτε να ζήσετε στα ελληνικά βουνα χειμώνα - καλοκαίρι ( και χωρίς να φτάσετε Ιμαλαια... )
Αν δε σας ενθουσιάζει η ιδέα σας προτείνω να την δοκιμάσετε πολύ απλα με μια βόλτα σε καποιο απο τα αμετρητα μονοπάτια της Πάρνηθας παρέα με ενα χάρτη της ανάβασης, νεράκι και κανένα σνακ... μετα τα ξαναλέμε...
Δεν υππαρχει τίποτα καλλίτερο απο την άμεση επαφή του ανθρώπου με το...φυσικό του περιβάλλον.+

Εναλλακτικά, μαθήματα παραπέντε....

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για outdoor activities - hobby κτλ

kostas k said:
Τάσο ποτέ δεν μου περασε αυτή η σκέψη από το μυαλό, ίσως γιατί η ιππασία στο μυαλό μου είναι συννόνημη του πλούτου (λανθασμένα ίσως) και εγώ δεν είμαι πλούσιος ξέρεις. Αν κάνω λάθος διόρθωσε με. Μα τι λέω; Ξέχασα ότι είναι ζωόφιλη η κοπέλα μου οπότε θα αρχίσει περί εκμετάλευσης των αλόγων. Είσαι όμως σε σωστή κατευθυνση. Ευχαριστώ

Ακριβώς αυτό είναι και το λάθος πολλών. Καμία σχέση. Δεν λέμε να αγοράσεις άλογο (που και παλι δεν είναι τίποτα εξωφρενικό), αλλά ένα μικρό αντίτιμο για ενοικίαση 1-2 ωρών. Καλά πες στην κοπέλα σου από μένα, όταν θα χαϊδέψει άλογο και θ' αργησει να επιδρά αυτή η περίεργη χημεία μεταξύ τους, πες μου μετά για εκμετάλλευση... δεν λέμε να τα σαπίζεις στο ξύλο με το μαστίγιο για να κάνει αυτό που θες (αλά τσίρκο) αλλά για μια σχέση που μόνο εκμετάλλευση δεν θύμίζει. Δοκιμάστε πάντως μια φορά, να δείτε αν σας πάει.

Κωστα, προσωπικα θα σου προτεινα το Golf. Ωραιο αθλημα, περπατημα αφθονο για γυμναστικη και χωρις να το καταλαβαινεις, αν και ατομικο εισαι με αλλα ατομα μαζι και μιλας, και οταν τελειωνεις καθεσαι και στην καφετερια σου στον ομιλο και πινεις τα κοκτειλ σου!!! Πολυ ευγενες σπορ χωρις να σημαινει οτι ειναι για τους πλουσιους. Αθλημα υπεροχο που το εχουμε υποτιμημενο ιδιαιτερα στην Ελλαδα, ενω παγκοσμιως γινεται ακριβως το αντιθετο. Εδω στην Αγγλια μπορω να σου πω οτι στα μαγαζια με αθλητικα βρισκεις πιο πολλα μπαστουνια του γκολφ παρα μπαλλες ποδοσφαιρου, που ειναι και το εθνικο τους αθλημα αλλωστε.
-bye-

Syria μία από τα ίδια και αυτή η σελίδα. Θα τις δω σπιτι. Thanks και πάλι.

Φραγκίσκο σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την φάση ορειβατικού συλλόγου. Όχι για καμία ζόρικη ορειβασία, αλλά για πεζοπορεία. Δεν ξέρω κάποιον για να μου προτείνει κάποιον σύλλογο. Αν εχεις κάποιον υπόψιν ο οποίος ξέρεις ότι είναι καλός, μοιράσου τον μαζί μου. Αν μάλιστα έχει και site με φτιάχνεις άσχημα. Ο αδερφός ενός συναδέλφου έχει βρει κάτι χάρτες με τα μονοπάτια στην Πάρνηθα (αλλά τους χρησιμοποιεί για να ταλαιπωρεί το Grand Vitara του ο καννίβαλος).Όταν επιστρέψει απο τις διακοπές θα ζητήσω μία κόπια. Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου ως ξεκίνημα. Ευχαριστώ.

Τάσο μπορείς να με καθοδηγήσεις λίγο παραπάνω; Κανένα site σχετικό ίσως;

Πάνο θα είμαι ειλικρινής. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η περίπτωση του golf. Η προκατάληψη είναι ο βασικότερος λόγος για αυτό. Σε ευχαριστώ ειλικρινά όμως.

ΒIOS τι εννοείς πυρασφάλεια;

H ιππασία είναι όντως πολύ καλή περίπτωση. Kαι εγώ το σκέφτομαι να δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία. Ένα άλλο που ασχολούμαι άπειρα χρόνια είναι το τέννις φίλε. Πολύ καλή φυσική κατάσταση, και άψογες αντοχές και αντανακλαστικά. Γήπεδα υπάρχουν παντού! Eπίσης για χειμώνα μόνο όμως άωογο είναι το σκί στο χιόνι. και μόλις είδα γράψατε και για το golf. Eπιβαρύνει πολύ τη μέση αλλά πρέπει να είναι και αυτό πολύ καλή περίπτωση...

kostas k said:
Φραγκίσκο σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την φάση ορειβατικού συλλόγου. Όχι για καμία ζόρικη ορειβασία, αλλά για πεζοπορεία. Δεν ξέρω κάποιον για να μου προτείνει κάποιον σύλλογο. Αν εχεις κάποιον υπόψιν ο οποίος ξέρεις ότι είναι καλός, μοιράσου τον μαζί μου.
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών. Προσφέρει και εισαγωγικά μαθήματα ορειβασίας http://www.eosacharnon.gr

kostas k said:
ΒIOS τι εννοείς πυρασφάλεια;

Σύλλογοι ή άλλοι φορείς που παίρνουν ένα δάσος υπό την προστασία τους και με ιδιωτική πρωτοβουλία περιπολούν ή ελέγχουν από παρατηρητήρια γιά πιθανές φωτιές μέσα στον χώρο ελέγχου τους, έτσι ωστε να ειδοποιήσουν έγκαιρα ή ακόμα και να προλάβουν καταστάσεις... Ειδικά τα σαββατοκύριακα που ο κόσμος πάει εκδρομές...

Υπάρχουν πάαααρα πολλοί σύλλογοι και για όλα τα επίπεδα.
Κοίτα και εδώ:
http://www.poa.gr/poa.htm

Εχουν μάλιστα και ενα μηνιαίο περιοδικο "φυσιολατρικοί ορίζοντες" το οποιο εχουν και σε pdf τα περισσότερα τευχη.
Κατέβασε 2-3τευχη να δεις τι παίζει στις εκδρομές και μετα δε θα χρειαστείς να ψάχνεις για τίποτα άλλο ;-)

panosxgr said:
Αντε πες το στην κοπελα του! :grinning-smiley-043 :flipout: :flipout: :flipout:

Αλήθεια είναι ότι "ξεφεύγει" λίγο από αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν μαζί ένα ζευγάρι, αλλά πηγαίνοντας σε κάποιους αγώνες εξεπλάγην ευχάριστα όταν είδα τόσες πολλές κοπελιές να ασχολούνται!

Είναι και αυτό ένα πολύ ευχάριστο χόμπι (τουλάχιστον για μένα)

Κακαλιός Στέργιος said:
Αλήθεια είναι ότι "ξεφεύγει" λίγο από αυτά που θα μπορούσαν να κάνουν μαζί ένα ζευγάρι, αλλά πηγαίνοντας σε κάποιους αγώνες εξεπλάγην ευχάριστα όταν είδα τόσες πολλές κοπελιές να ασχολούνται!

Στεργιο, και γυναικειο ποδοσφαιρο εχει αλλα ξερεις πολλες γυναικες που να τους αρεσει? Παντα υπαρχουν οι εξαιρεσεις, αλλα ειναι αυτες που επιβεβαιωνουν τον κανονα, δυστυχως...Οποτε εχει αγωνα ποδοσφαιρου στην τηλεοραση, μονο πολεμο που δεν παιζω με την δικια μου μεχρι να τον δω! :twoguns: :violent-smiley-030: :slapface: :damnyou:

Syria και Φραγκίσκο ευχαριστώ για τα sites. Θα τα μελετήσω.

Μητς τέννις έπαιζα παλιότερα. Όντως πολύ ωραίο άθλημα, αλλά ψάχνουμε κάτι πιο cool. Το χειμερινό σκί πέραν του ότι είναι πεπερασμένο το χρονικό διάστημα που μπορείς να ασχοληθείς μαζί του, μου ακούγεται και αρκετά δαπανηρό για την τσέπη μου. Ευχαριστώ πάντως φίλε μου.

Στέργιε απάντησε ο Πάνος για εμένα, αλλά σίγουρα για εμένα τουλαχιστον έχει ένα ενδιαφέρον ως hobby

Last edited: