Προτάσεις για την Φανταστική Συμφωνία

dionisp

Established Member
25 January 2007
148
Δώστε μια χείρα βοηθείας. Έχω την εκτέλεση με τον Thomas Beecham στην EMI και επίσης μια εκτέλεση της Telarc (εκτός συναγωνισμού :slapface:). Ζωντανά πριν από μερικά χρόνια (4?) είχα ακούσει στο μέγαρο αθηνών μια καταπληκτική εκτέλεση από την ορχήστρα της Γαλλικής ραδιοφωνίας αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι ποιός διεύθυνε.

Η ανάγνωση του Beecham χωρίς να μπορώ να την χαρακτηρίσω κακή δεν αναδυκνείει τον ρομαντισμό που απαιτεί το έργο.

Άλλες εναλλακτικές;

Κόλιν Νταίηβις, με την αγαπημένη σου ;) Κονσέρτγκεμπάου.
51BJJRFS7PL._AA240_.jpg

Σαρλ Μυνς, με Συμφωνική της Βοστώνης.
61VA20WXF4L._AA240_.jpg

Colin Davis ( Ντέμιαν ζήλεια, το έχω και σε βινύλιο -bye- ).

Για πιό χαι -φαι καταστάσεις πολύ καλός και ο Charles Munch με Βοστώνη. Βγήκε και σε sacd και το ζαχαρώνω.....

τελικά βλέπουμε ( ; ), διαβάζουμε ( ; ) ή είμαστε στον κόσμο μας ; εγώ μάλλον τον κακό μου το καιρό....

Σόρρυ Ντέμιαν, μετά το πόστ μου είδα ότι πρότεινες και τις δύο εκτελέσεις ..

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοια σύμπνοια ή μου φαίνεται;

Colin λοιπόν!

Thanks.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για την Φανταστική Συμφωνία

τελικά βλέπουμε ( ; ), διαβάζουμε ( ; ) ή είμαστε στον κόσμο μας ; εγώ μάλλον τον κακό μου το καιρό....

Σόρρυ Ντέμιαν, μετά το πόστ μου είδα ότι πρότεινες και τις δύο εκτελέσεις ..

Φυσικά και διαβάζουμε..
Τό ότι ανέφερα και εγώ τον Davis ήταν γιά να υπερθεματίσω στήν πρόταση τού Δαμιανού..

Να πάρει!
Την έχω σε δύο μόνο εκτελέσεις και είναι και οι δύο χαιεντάδικες!
:flipout:

Η πρώτη σε Telarc με τον Lorin Maazel και την ορχήστρα του Cleveland και η άλλη με τον Varujan Kojian και την συμφωνική της Utah σε Reference Recordings.

Αν και έχω χρόνια να την ακούσω, γενικά μάλλον την πρώτη προτιμάω. Έχει πιο "τραχύ" ήχο και μου πάει περισσότερο.

Η δεύτερη είναι τόσο χαιεντάδικη που ακούγεται σαν ψεύτικη! Και οι καμπάνες του πέμπτου μέρους της είναι ...φάλτσες Μα το θεό σας λέω!

Αν και υπάρχει ένα τρακ επιπλέον με πραγματικές καμπάνες από καμπαναριό, ηχογραφημένες από μακριά και μπλα μπλά.... Ναι, ακούγονται πολύ όμορφα και κυρίως σωστά τονικά!

Διόρθωση! Και εγώ της Referrence έχω (όχι Telarc). Μια φορά την άκουσα (όχι ολόκληρη) και από τότε ψάχνω σε ποιόν θα την φορτώσω. Απαράδεκτη! Πως τα κάνουν αυτά τα πράγματα οι άνθρωποι. Έλεος!!!

Για πείτε την άποψή σας γι 'αυτήν εδώ.

Καμία σχέση με ρηφερενς ε? :grandpa:

Την ακούω εδώ και λίγη ώρα.

Περιμένω να μου 'ρθει αυτή που προτείνατε να κάνω Α-Β τεστ.

χεχε

Attachments

• 4534322.jpg
    4534322.jpg
    31.9 KB · Views: 21
Last edited:
πωπω παιδιά...

Χθες παρελήφθη η του Colin Davis...

Είναι απίστευτο το πόσο ρόλο μπορεί να παίξει η εκτέλεση του κάθε κλασσικού έργου...

Από τη πρώτη στιγμή σε καθηλώνει.

Παρήγγειλα και τους "πλανήτες" από τον ίδιο.

Τελικά για αυτό το λόγο οι περισσότεροι δεν ακούνε κλασσική. Γιατί αν ψωνίζεις δισκάκια από το σουπερμάρκετ δύσκολα μπορεί να πέσεις σε κάτι καλό...

Re: Απάντηση: Προτάσεις για την Φανταστική Συμφωνία

πωπω παιδιά...

Χθες παρελήφθη η του Colin Davis...

Είναι απίστευτο το πόσο ρόλο μπορεί να παίξει η εκτέλεση του κάθε κλασσικού έργου...

Από τη πρώτη στιγμή σε καθηλώνει.

Με ψήνεις. Εμένα δεν έχει έρθει ακόμα. Έχω βάλει και κάτι CD που δεν είχαν σε στοκ και περιμένω...

Τελικά για αυτό το λόγο οι περισσότεροι δεν ακούνε κλασσική. Γιατί αν ψωνίζεις δισκάκια από το σουπερμάρκετ δύσκολα μπορεί να πέσεις σε κάτι καλό...

Λες; Δεν το νομίζω Στέργιο. Άλλοι είναι οι λόγοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για την Φανταστική Συμφωνία

Με ψήνεις. Εμένα δεν έχει έρθει ακόμα. Έχω βάλει και κάτι CD που δεν είχαν σε στοκ και περιμένω...

Λες; Δεν το νομίζω Στέργιο. Άλλοι είναι οι λόγοι.

Δε ξέρω. Θεωρώ ότι η φανταστική συμφωνία όπως και πολλά άλλα έργα (πχ 4 εποχές) είναι πολύ βατά για την πλειοψηφία, "εύκολα" ακούγονται.

Απλά η κάθε εκτέλεση μπορεί να ακουστεί από εντελώς αδιάφορη μέχρι...καθηλωτική!