Φίλοι μου
Ίσως ο προβληματισμός που βάζω εδώ να μην εμπίπτει ακριβώς σ' αυτήν την θεματική κατηγορία, ίσως και να μην αγγίζει κάποιους από σας. Σκέφτηκα ωστόσο, πως η τηλεοπτική κατηγορία του avclub έχει ήδη κατοχυρώσει μια σεβαστή θέση στον ελληνικό διαδικτυακό μικρόκοσμο και έχει ήδη στο ιστορικό της μια ενδιαφέρουσα ομαδική διαμαρτυρία – εκείνη για την Panasonic U20.
Αφορμή για το παρόν thread, υπήρξε σημερινή μου επίσκεψη στο Media Markt του Γέρακα. Για την άθλια διαφήμιση της εταιρείας με τον έλληνα «Τζάμπα» είχα ήδη διαβάσει κάτι ψιλά από δω κι από κει: δεν θέλησα να την δω, γιατί η ιδέα ενός ανθρώπου που τρίβεται πάνω σε έναν μποντιμπιλντερά για να πασαλειφτεί με το αντηλιακό του μου προκαλεί εμετό και μόνο που την σκέπτομαι. Το γεγονός ότι το εν λόγω μαγαζί έπαιζε την άθλια αυτή διαφήμιση δεν με εξέπληξε - απλά μου προκάλεσε και πάλι την αηδία, οδηγώντας με να προβληματιστώ μήπως θα έπρεπε να αποφασίσω να μην αγοράσω τίποτε από την αλυσίδα τους. Δεδομένου ότι ήθελα να πάρω απλώς ένα καλό καλώδιο τηλεοπτικής κεραίας (και όχι κάτι ακριβότερο) και ήταν Σάββατο απόγευμα οπότε τα άλλα μαγαζιά ήταν κλειστά, αποφάσισα να παρακάμψω τα συναισθήματά μου και να προχωρήσω στην αγορά. Μέχρι που πρόσεξα πως όλοι οιυπάλληλοι του Media Markt φορούσαν μία συγκεκριμένη μπλούζα με το ίδιο σύνθημα: ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΖΑΜΠΑ...
Αναρωτιέμαι λοιπόν: Μήπως είναι καιρός να διαμηνύσουμε στην εταιρεία, πως μέχρι να αποσύρει την άθλια διαφήμισή της από την ελληνική αγορά και τις εν λόγω μπλούζες από τα καταστήματά της, δεν πρόκειται να αγοράσουμε από αυτήν ούτε μπρίκι για τον καφέ μας; Μήπως θα πρέπει να εξηγήσουμε στους «κυρίους» που διευθύνουν την επιχείρηση στην Ελλάδα, πως μπορεί να μην μας περισσεύουν τα χρήματα αλλά δεν είμαστε τζαμπατζήδες, και ούτε θέλουμε να μας συμπεριφέρονται έτσι; Μήπως θα πρέπει να δηλώσουμε ομαδικά στον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, τόσο εδώ, όσο και στην Γερμανία, πως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,όπως δεν θέλουμε εμείς να τρέχουμε τζάμπα για κανέναν; Μήπως θα πρέπει να φωνάξουμε στα κυνικά αυτά ανθρωπάκια, με τον άθλιο συρφετό των διαφημιστών τους, πως δεν θέλουμε να ψωνίζουμε από μαγαζιά που χρησιμοποιούν ΔΟΥΛΟΥΣ, ούτε από μαγαζιά που εξαναγκάζουν το υπαλληλικό τους προσωπικό να δηλώνει ΔΟΥΛΟΣ, αλλά από μαγαζιά που σέβονται την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων τους και τους αμείβουν αντίστοιχα;
Μήπως θα πρέπει να αξιώσουμε από την Media Markt να σεβαστεί την πατρίδα μας και τους κατοίκους της, αν όχι και να ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τις αθλιότητες αυτές;
Τι λέτε κι εσείς;
Ανδρέας Μακρίδης
"Μακ Χηθ"
Last edited by a moderator: