Πρόταση για ομαδική διαμαρτυρία προς την Media Markt

Μακ Χηθ

New member
17 November 2009
20

Φίλοι μου

Ίσως ο προβληματισμός που βάζω εδώ να μην εμπίπτει ακριβώς σ' αυτήν την θεματική κατηγορία, ίσως και να μην αγγίζει κάποιους από σας. Σκέφτηκα ωστόσο, πως η τηλεοπτική κατηγορία του avclub έχει ήδη κατοχυρώσει μια σεβαστή θέση στον ελληνικό διαδικτυακό μικρόκοσμο και έχει ήδη στο ιστορικό της μια ενδιαφέρουσα ομαδική διαμαρτυρία – εκείνη για την Panasonic U20.

Αφορμή για το παρόν thread
, υπήρξε σημερινή μου επίσκεψη στο Media Markt του Γέρακα. Για την άθλια διαφήμιση της εταιρείας με τον έλληνα «Τζάμπα» είχα ήδη διαβάσει κάτι ψιλά από δω κι από κει: δεν θέλησα να την δω, γιατί η ιδέα ενός ανθρώπου που τρίβεται πάνω σε έναν μποντιμπιλντερά για να πασαλειφτεί με το αντηλιακό του μου προκαλεί εμετό και μόνο που την σκέπτομαι. Το γεγονός ότι το εν λόγω μαγαζί έπαιζε την άθλια αυτή διαφήμιση δεν με εξέπληξε - απλά μου προκάλεσε και πάλι την αηδία, οδηγώντας με να προβληματιστώ μήπως θα έπρεπε να αποφασίσω να μην αγοράσω τίποτε από την αλυσίδα τους. Δεδομένου ότι ήθελα να πάρω απλώς ένα καλό καλώδιο τηλεοπτικής κεραίας (και όχι κάτι ακριβότερο) και ήταν Σάββατο απόγευμα οπότε τα άλλα μαγαζιά ήταν κλειστά, αποφάσισα να παρακάμψω τα συναισθήματά μου και να προχωρήσω στην αγορά. Μέχρι που πρόσεξα πως όλοι οιυπάλληλοι του Media Markt φορούσαν μία συγκεκριμένη μπλούζα με το ίδιο σύνθημα: ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΖΑΜΠΑ...

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Μήπως είναι καιρός να διαμηνύσουμε στην εταιρεία, πως μέχρι να αποσύρει την άθλια διαφήμισή της από την ελληνική αγορά και τις εν λόγω μπλούζες από τα καταστήματά της, δεν πρόκειται να αγοράσουμε από αυτήν ούτε μπρίκι για τον καφέ μας; Μήπως θα πρέπει να εξηγήσουμε στους «κυρίους» που διευθύνουν την επιχείρηση στην Ελλάδα, πως μπορεί να μην μας περισσεύουν τα χρήματα αλλά δεν είμαστε τζαμπατζήδες, και ούτε θέλουμε να μας συμπεριφέρονται έτσι; Μήπως θα πρέπει να δηλώσουμε ομαδικά στον διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, τόσο εδώ, όσο και στην Γερμανία, πως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,όπως δεν θέλουμε εμείς να τρέχουμε τζάμπα για κανέναν; Μήπως θα πρέπει να φωνάξουμε στα κυνικά αυτά ανθρωπάκια, με τον άθλιο συρφετό των διαφημιστών τους, πως δεν θέλουμε να ψωνίζουμε από μαγαζιά που χρησιμοποιούν ΔΟΥΛΟΥΣ, ούτε από μαγαζιά που εξαναγκάζουν το υπαλληλικό τους προσωπικό να δηλώνει ΔΟΥΛΟΣ, αλλά από μαγαζιά που σέβονται την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων τους και τους αμείβουν αντίστοιχα;

Μήπως θα πρέπει να αξιώσουμε από την Media Markt να σεβαστεί την πατρίδα μας και τους κατοίκους της, αν όχι και να ζητήσει ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τις αθλιότητες αυτές;

Τι λέτε κι εσείς;

Ανδρέας Μακρίδης
"Μακ Χηθ"

Last edited by a moderator:
ασπρα γράμματα σε άσπρο φόντο δεν είναι και ό,τι καλύτερο για να διαβαστεί .....

Χωρίς να θεωρώ ότι δεν έχουν βάση αυτά που θίγεις, νομίζω ότι είναι πραγματικά η λεπτομέρεια της λεπτομέρειας. Θυμήσου ότι απευθύνεσαι σε ένα έθνος που έμαθε ότι τα στατιστικά του ελείμματος του μαγειρεύτηκαν από την Κυβέρνηση για να ζητηθεί η βοήθεια του ΔΝΤ, και επιτρέπει ακόμα στους ανθρώπους αυτούς να περνάνε το κατώφλι του Κοινοβουλίου. Τι να #@##ει ο Τζάμπας μπροστά σ'αυτό...

Η αληθεια ειναι οτι κι εμενα μου φαινεται εμετικη!!
Την διαμαρτυρια μου θα την καταλαβουν απο τις αγορες μου -bye-

η διαφήμιση αυτή είναι η χειρότερη των τελευταίων χρονών
αλλά αυτή είναι η εντύπωση που έχουν οι "κωλο-Γερμαναραδες" για εμάς......
μια μαύρη πέτρα σε όλα τα Γερμανικά προϊόντα δεν θα ήταν κακή ιδέα

γελοιες διαφημισεις απο την γερμανικη εταιρια.
στο κραξιμο ομως,να διναμε μια προτεραιοτητα και να βαζαμε και την vodafone,που μεχρι και σημερα επιμενει να κανει τις διαφημισεις της με greeklish...?
το θεωρω πολυ πιο προσβλητικο και απαραδεκτο απο τον τσαμπα.

Απο την αρχη της διαφημιστικης της καμπανιας παντα με το "τζαμπα" δεν εκαναν λογοπαιγνια ?

Και το "δεν ειμαι χτεσινος"επισης.

Γενικα δεν νομιζω οτι υπαρχει επιχειρηση που θα διαλεξει να προσβαλλει το αγοραστικο της κοινο προκειμενου να διαφημιστει. Επιχειρηση ειναι δεν ειναι η "Bild" ουτε ο μεσος γερμανος που εχει αποψη σχηματισμενη απο τα δικα του ΜΜΕ.

Οτι ειναι κακογουστη και ανεμπνευστη συμφωνω αλλα οτι διαλεξαν κατι που σε αυτους μπορει να φανταζει απο αστειο ως "σποντα"στους Ελληνες εμενα μου μοιαζει αδυνατον.

Προσωπικα αδιαφορω ετσι κι αλλιως για δαυτους. Ποτε δεν μου γεμισαν το ματι ειτε σαν πελατη μιας και ακολουθουν την τακτικη του κραχτη και τα υπολοιπα προιοντα ειναι ακριβα ειτε σαν πολιτη μιας και χιλιες φορες να δωσω τα λεφτα μου σε ελληνικο καταστημα παρα σε γερμανους.

Last edited:
Μη χαλάς τη ζαχαρένια σου για την πάρτη τους Μακχηθ. Η διαφήμισή τους δεν είναι ούτε υποτιμητική για τους Έλληνες ειδικά, ούτε τίποτα. Είναι ξεπατίκωμα. Έχουν κάποια παρόμοια διαφήμιση στη Γερμανία και την μεταφέρουν αυτούσια στην Ελλάδα (και όπου αλλού έχουν μαγαζιά).Γενικά οι ιθύνοντες της Mediamarkt υποτιμούν τον πελάτη τους, όποια εθνικότητα και να έχει αυτός, ακόμα και γερμανική.

συμφωνώ. είναι απλά μια κακόγουστη διαφήμιση όπως όλες οι προηγούμενες τους που η μία συναγωνιζόταν την άλλη σε κιτσαριο. τι να θυμηθώ το η τσιγκουνιά είναι μαγκιά των άλλων - την άλλη την ηλίθια με τα βυζόμπ@λα στο ηλίθιο παιχνίδι μείωσης τιμών. δεν τους παρεξηγώ γιατί μπορεί έτσι να λειτουργούν στη γερμανία. άσε που και ο τύπος που κάνει τον τζάμπα είναι κλασσικός μπετόβλακας γερμανός και ψηφοφόρος της μερκελ. για έλληνα δεν τον κάνεις με τίποτα. απότι φαίνεται παίζουν τα ρέστα τους ενόψει εορτών και με το καλό στα τσακίδια. άλλωστε πλέον δεν πουλούν φτηνά πουθενά.

σπάνια έχω ψωνίσει από εκεί και πλέον πάω στο μαρούσι να δώ καμμία τηλεόραση για να ενημερώνομαι. τίποτε άλλο.

Ασε που δεν πουλουν και ...Panasonic πλεον.

Οντως γελοιοτατη η διαφημιση τους, και ακομη χειροτερη (ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ) αυτη της Βοδαφον με τα γκρκλις. αλλα ετσι μας ειδαν ολα τα χρονια: σαν κορόιδα που μας αρμεγουν, πουλωντας μας πχ ενα πλαστικο καλυμμα καλωδιων (40 εκ) για 19 οταν δεν αξιζει ουτε 10λεπτα και ενα μετρο πλαστικο σωληνα ηλεκτρολογων...9 !

Απάντηση: Re: Πρόταση για ομαδική διαμαρτυρία προς την Media Markt

συμφωνώ. είναι απλά μια κακόγουστη διαφήμιση όπως όλες οι προηγούμενες τους που η μία συναγωνιζόταν την άλλη σε κιτσαριο. τι να θυμηθώ το η τσιγκουνιά είναι μαγκιά των άλλων - την άλλη την ηλίθια με τα βυζόμπ@λα στο ηλίθιο παιχνίδι μείωσης τιμών.
πεστα ρε φιλε τι αιδιαστικες διαφημισεις ειναι αυτες

Πολυ μικρο ποσοστο των διαφημισεων σεβεται τον υποψηφιο πελατη... συνηθως τον θεωρουν ηλιθιο, ανικανο, μιζερο, αμορφωτο, ταγαρι, @γ@μητο και ερχεται το μαγικο προιον να τον κανει... ανθρωπο...!!!

Κακως μενετε στο μηνυμα... νομιζω πρεπει να εστιαζετε στο προιον χωρις τη σαλτσα του διαφημιστη... τωρα, φυσικα, αν καποιος σε λεει ηλιθιο και τζαμπα να σου το δινει, ας παει με το προιον του στο καλο...

Μη χαλάς τη ζαχαρένια σου για την πάρτη τους Μακχηθ. Η διαφήμισή τους δεν είναι ούτε υποτιμητική για τους Έλληνες ειδικά, ούτε τίποτα. Είναι ξεπατίκωμα. Έχουν κάποια παρόμοια διαφήμιση στη Γερμανία και την μεταφέρουν αυτούσια στην Ελλάδα (και όπου αλλού έχουν μαγαζιά).Γενικά οι ιθύνοντες της Mediamarkt υποτιμούν τον πελάτη τους, όποια εθνικότητα και να έχει αυτός, ακόμα και γερμανική.

Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω τους συμφορουμίτες που μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν, σε σύνολο 150 αναγνωστών του μηνύματός μου μέχρι τώρα - και ιδίως τους φίλους που μου απάντησαν σε πρώτο πρόσωπο. Ελπίζω ότι και το λάθος της αρχικής ανάρτησης με το φόντο και τα γράμματα να έχει πλέον διορθωθεί.

Το πρόβλημα με την εν λόγω διαφήμιση δεν είναι πρωτίστως ζήτημα "εθνικής ταπείνωσης", όπως για παράδειγμα το εξώφυλο του FOCUS. Είναι όμως εμμέσως στην παρούσα συγκυρία - και αφορά και το θέμα του ρόλου των διαφημίσεων, τις οποίες στο κάτω-κάτω πληρώνουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Είναι όμως ανάγκη να σου προσβάλλει κανείς τη σημαία ή την Αφροδίτη για να θιχτεί το φιλότιμό σου;

Το 2008 θυμάμαι την διαφήμιση της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν χορηγός της Εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Στην διαφήμιση ακουγόταν σχεδόν όλος ο εθνικός ύμνος, για να διαφημιστεί μία ιδιωτική επιχείρηση που είχε ξεσπιτώσει ανθρώπους (όπως όλες οι άλλες τράπεζες) και φυσικά ευθυνόταν με τον τρόπο της για το σημερινό οικονομικο αδιέξοδο. Γιατί εκεί σιωπήσαμε αλλά αγανακτίσαμε με το FOCUS;

Βλέπω επίσης, πως όλοι σχεδόν οι φίλοι που απάντησαν, παρέκαμψαν το δεύτερο και σημαντικότερο ζήτημα που έθεσα - τον εξευτελισμό των υπαλλήλων του Media Markt με τις μπλούζες που γράφουν "Τρέχω για σένα τζάμπα". Ανεξάρτητα από το αν η επιχείρηση είναι γερμανική ή ελληνική, αναρωτιέμαι τι είναι σημαντικότερο για να χαλάσουμε τη ζαχαρένια μας: Η καθυστέρηση μιας παρτίδας τηλεοράσεων που στο παρελθόν είχε ξεσηκώσει το εδώ φόρουμ, ή ο εξαναγκασμός των ανθρώπων που μας εξυπηρετούν στο μαγαζί να υποβιβάζουν τον ίδιο τους τον εαυτό;

Το να μην ξαναγοράσουμε από το Media Markt αποτελεί όντως μιαν απάντηση. Ακραία λογική κατάληξη μιας τέτοιας ατομικής στάσης, είναι να κλείσει η επιχείρηση και να πεταχτεί το προσωπικό στο δρόμο. Η ομαδική διαμαρτυρία, με τρόπο που έχει ξαναγίνει από μας εδώ στο παρελθόν, πιστεύω πως είναι μια καλύτερη διέξοδος: Ακόμα και αν δεν ακυρώσει την άθλια στρατηγική της επιχείρησης, ίσως την κάνει να ξανασκεφτεί τις επιλογές της στο μέλλον.

Τι λέτε;

Φίλε δίκιο έχεις. Το Media Markt όπως και άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις, εκτός από τις λίγες προσφορές κράχτες που έχουν είναι τυπικό παράδειγμα όμορφα στημένης τεράστιας βιτρίνας, όπου πας για να δεις από κοντά και να διαλέξεις αυτό που θα ψωνίσεις από αλλού.
Δεν χρειάζεται ειδική αποχή τώρα από αγορές στα καταστήματά τους, είναι μόνιμη τακτική.

Αλλά τα μπλουζάκια γράφουν την αλήθεια επίσης. Με τους μισθούς και την εφαρμογή των ωραρίων εργασίας, τζάμπα εργαζόμενοι για μια από τις μεγάλες τζαμπατζήδικες εμπορικές επιχειρησείς.

Μπορείς να κοινοποιήσεις τα όσα γράφονται εδώ στης Διεύθυνση της επιχείρησης, αλλά μην περιμένεις να δείξουν καμία ευαισθησία.

Έχουν ευαισθησία ... έχουν .....

μαζί με ένα κάρο δικηγόρους που σε στέλνουν για τσάι εάν τους ακουμπήσεις για πλάκα . έστω ,, η εάν αρπάξεις ένα καλώδιο ,,, ξέρεις τι ευαίσθητοι είναι ,, απαπαππαααα σαν μωρά ..