Ψάχνω δίσκο - τραγούδι

Δημήτρης Θ.

AVClub Fanatic
17 June 2006
12,626
Το είχα ακούσει σε έναν γνωστό με συλλογή πάνω από 12000 δίσκους.
Ο τραγουδιστής, ένας υπέρβαρος μαύρος, o οποίος έχει πεθάνει. Κάπου στο 70. Δεν πρέπει να είχε βγάλει πολλούς δίσκους.
Το θυμάμαι και ανατριχιάζω.
Ξέρω, ζητάω ψύλλους στ άχυρα, αλλά είμαι σίγουρος πως μόνο εδώ μπορώ να το βρω :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Δημήτρη για τον Barry White λες;

BarryWhiteBBC_468x692.jpg

Όχι παιδιά, τον Μπάρι τον ξέρω.
Μπορεί και νάχει βγάλει έναν μόνο δίσκο.
Κώστα Νάκο, σόρι, άλλη φορά θα προσέχω :D

Μήτσο τι άκουσμα ήταν?
Μπλουζιά?
Ροκ?
Ρυθμικό με μπάντα? Σόουλ ας πούμε?
Σκληρό?
Μαλακό με πιάνα?
Τι?

Δώσε και μια ψιλοπεριγραφή στο εξώφυλλο...

Εξώφυλλο ασπρόμαυρο με τον τύπο φώτο. Μαύρος, πραγματικά υπέρβαρος, νομίζω πως είχε σαν υποκοριστικό την λέξη baby κάπου στο όνομά του.
Η φωνή του απίστευτη, δεν θυμάμαι καθόλου την μουσική.

Εξώφυλλο ασπρόμαυρο με τον τύπο φώτο. Μαύρος, πραγματικά υπέρβαρος, νομίζω πως είχε σαν υποκοριστικό την λέξη baby κάπου στο όνομά του.
Η φωνή του απίστευτη, δεν θυμάμαι καθόλου την μουσική.

Μπας και εννοείς τον Big Joe Turner;

Ο "Τύπος " κάπου στα 60ς απο όσο έχω καταλάβει και ψάξει (όσο δύναται δηλαδή κανείς να ψάξει τα 60s σε όλα τα είδη) πρέπει να είχε αρκετά 45άρια, τα οποία σιγά σιγά τον έκαναν γνωστό.Ο συγκεκριμένος δίσκος κυκλοφόρησε λίγο μετά τον θάνατο του στην εταιρεία Curtom του Curtis Mayfiled.Οι original κόπιες πάρα πολύ ακριβές,Επανεκδόθηκε σχετικά πρόσφατα.
Δεν γνωρίζω για την original κόπια αλλά στην επανέκδοση υπάρχει υλικό απο εφημερίδες της εποχής που χαρακτηριστικά αναφέρουν Jimi,Janis,Baby Huey 3d rock star to die.Προφανώς αναγνωρίσθηκε μετά τον θάνατο του.Προσωπική αποψη είναι ότι πέρασε στην ιστορία ως rock star μάλλον λόγω της rocky φωνής του γιατί ο συγκεκριμένος δίσκος είναι funk soul χαρακτηριστικότατο και τυπικότατο της εποχής.

Αν μου έλεγε κάποιος να διαλέξω τις πέντε καλύτερες μαύρες αντρικές φωνές που έχω ως τώρα ακούσει θα ήταν σίγουρα μέσα.

Γιώργαρε είσαι απίστευτος .... τεράστιος .... πιο πολύ και από τον τύπο ....

προσκυνώ .....

δεν πιστεύω ότι σε άλλο ευρωπαικό φόρουμ υπάρχει περίπτωση να δινόταν απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ....

Re: Απάντηση: Ψάχνω δίσκο - τραγούδι

Μπράβο Γιωργάρα! :grinning-smiley-043

Ασε Κουν!Είναι περίπτωση έτυχε/πέτυχε.Τον μπάνιζα σε ένα κατάστημα και σκεφτόμουν ότι έχει φάτσα φωνάρας.Και ο πωλητής πίεζε πολύ:flipout:Εννέα στις δέκα περιπτώσεις η διαδικασία αυτή αποτυγχάνει παταγωδώς.Εχω φτιάξει και ειδικό ράφι για τα "αποτυχημένα" ...ράφια δηλαδή.

Αυτός ήταν αλλιώς όμως.Λίγο τα ναρκωτικά, λίγο οι ερωτικές απαγοητεύσεις, λίγο τα παραπανίσια τον έστειλαν πάνω που ετοιμαζόταν να σαρώσει.Ο δίσκος πήγε άπατος τότε.Μέχρι το 75 να την έβγαζε καθαρή θα είχε καπελώσει πολλούς μαύρους αστέρες και ο "σαμπανιζέ χοντρός" θα είχε πάθει κατάθλιψη.

Δεν χρειάζονται πολλά, δεν υπάρχουν κιόλας, για να πεισθεί κανείς για αυτό.

Μόνο την ερμηνεία του στο a change is going to come να ακούσει κανείς καταλαβαίνει.

Γιώργαρε είσαι απίστευτος .... τεράστιος .... πιο πολύ και από τον τύπο ....

[I]Εσύ πρέπει να είσαι "διαισθητικός".Που το ξέρεις οτι έχω καθαρίσει ένα ταψί σπανακόπιτα σήμερα?[/I]
προσκυνώ .....

δεν πιστεύω ότι σε άλλο ευρωπαικό φόρουμ υπάρχει περίπτωση να δινόταν απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ....

Εγώ υποψιάζομαι οτι δεν πρέπει να υπάρχει άλλο forum στην Ευρώπη που τα μέλη του έχουν ταβανώσει πιστωτικές καταναλωτικά και άλλα πακέτα.Δεν αργεί η ώρα που θα με δείτε καλεσμένο στην νέα εκπομπή της Ταραντούλα(Μπουλά) "αξίζει να τον πιείς".
...................................

Δημητρη Θ.,τι ευτυχια για μας,να ψαχνεις αυτον τον δισκο εσυ...-bye-

Γιωργο Μπαιραχταρη...:a0210:

Εχω κολλησει στο....."Running"...:drummer:

Απάντηση: Re: Ψάχνω δίσκο - τραγούδι

Δημητρη Θ.,τι ευτυχια για μας,να ψαχνεις αυτον τον δισκο εσυ...-bye-

Γιωργο Μπαιραχταρη...:a0210:

Εχω κολλησει στο....."Running"...:drummer:

Με έχετε παρεξηγήσει μάλλον, επειδή μ αρέσει το Heavy Metal :antlers: