REGA PLANAR 25-NEA ΚΕΦΑΛΗ-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

LABYRINTHOFTHOUGHTS

New member
27 October 2008
23
ΚΑΤΟΧΟΣ ΤΟΥ P25 (RB 600 ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ) ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ REGA , ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ELYS 2 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ SUPER ELYS (EINAI ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΗ) ΚΑΙ Η EXACT ΣΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΩ ΔΙΣΚΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ORTOFON 2M BLACK.ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΨΩΘΕΙ Ο ΒΡΑΧΙΟΝΑΣΑΦΟΥ Η ΟRTOFON ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΗΛΗ ΑΠΟ ΤΗ REGA.(18mm και 13mm ANTISTOIXA).

ZΥΓΑΡΙΑ ΕΧΩ, ΔΙΣΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ANTISKATING ΕΧΩ.ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΤΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ REGA H KEFALH ΜΠΗΚΕ ΟΠΩς ΕΠΡΕΠΕ, ΤΗ ΖΥΓΙΣΑ ΣΤΟ 1,5 ,TO ANTISKAΤING ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΑΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 2 ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΗΧΟς ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΟΛΟΣ, ΟΠΩΣ ΔΗΛ. ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ.

ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ?

Όταν λες παραμένει θολός, εννοείς μόνο στο ένα κανάλι ή και στα δύο; Αν όντως είναι πρόβλημα antiskating θα έπρεπε να υπάρχει ανισορροπία μεταξύ των καναλιών. Το τεστ με το λείο δίσκο δεν είναι αξιόπιστο, γιατί η κεντρομόλος δύναμη στη βελόνα που προσπαθεί να αντισταθμίσει το antiskating είναι συνάρτηση της τριβής της στο αυλάκι, άρα μεταβάλλεται ανάλογα με τη διαμόρφωση των αυλακιών του δίσκου.

Θα σε συμβούλευα να μειώσεις τη δύναμη του antiskating και να περιμένεις λίγο την κεφαλή να στρώσει (καμιά πενηνταριά ώρες). Αν εξακολουθείς να μην είσαι ικανοποιημένος δοκίμασε τη γεωμετρία της με κάποιο άλλο protractor δύο σημείων μηδενισμού (της rega αν θυμάμαι καλά είναι ενός), δες το αζιμούθιο και παίξε με το βάρος ανάγνωσης.

Κατ' αρχάς καλώς ήρθες. Προσπάθησε μόνο να μη γράφεις με κεφαλαία γιατί αυτό υπονοεί ότι φωνάζεις. ;)

Φίλε μου θα σε λυπήσω αλλά ο ήχος κατά βάση θολώνει όταν είναι λάθος ρυθμισμένο το VTA και θέλει και άλλο σήκωμα ο βραχίωνας.
Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να είναι θολός επειδή η κεφαλή σου είναι άστρωτη ακόμη.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
'Εψαξα αρκετά πριν κάνω τη συγκεκριμένη αγορά, αλλά έκανα μια ανοησία που αφορούσε το πως ζύγιζα την κεφαλή στον βραχίονα.
Πρώτα από όλα, το 4mm δαχτυλίδι που έβαλα, είναι ότι πιο κοντινό στις ρυθμίσεις που είχε ο βραχίονας με τη rega κεφαλή , οπότε δε νομίζω πως εκεί θα μπορούσε να γίνει κάτι.
Αυτό που έκανα λάθος ήταν πως ζύγιζα τη κεφαλή έχοντας την ένδειξη βάρους του βραχίονα στο 8 και όχι στο 1,5 για παράδειγμα.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα (εκτός από το λάθος βάρος) να μην μπορεί να ρυθμιστεί και το antiskating.
Mόλις τη ζύγισα με την ένδειξη στο 1,5 , τα antiskating ρυθμίστηκε πολύ άνετα στο 1,5 επίσης και ο ήχος καθάρισε.

Αυτό που έκανα λάθος ήταν πως ζύγιζα τη κεφαλή έχοντας την ένδειξη βάρους του βραχίονα στο 8
TO "8" EINAI "0" φυσικά.
Για τους φίλους της Rega, ας προσθέσω και κάτι ακόμη.
Πριν βγάλω την παλιά κεφαλή της rega, τοποθέτησα τον προτράκτορα πάνω στο πλατό και έβαλα την βελόνα πάνω στο σταυρό.Υποτίθεται ότι με τις 3 βίδες της κεφαλής , το αποτέλεσμα είναι όσο πιο κοντα γίνεται στο σωστό.
Αμ δε.Όταν έβαλα την ortofon χωρίς να μετακινήσω τον προτράκτορα , παρατήρησα κάποια προβλήματα στον ήχο που είχαν να κάνουν με τη γωνία ανάγνωσης.Έτσι τα άκουγα εγώ τουλάχιστον.Δεν είχα άδικο.
Βάζοντας ξανά τον προτράκτορα, παρατήρησα πως ο βραχίονας δεν ήταν εντελώς παράλληλος σε κάποιες γραμμές που έπρεπε να είναι.
Η ortofon κεφαλή έπρεπε να μετακινηθεί αρκετά προς τα πίσω για να έρθουν όλα σε μια ισορροπία.
Δεν έχω συμπληρώσει ακόμη 50 ώρες ακρόασης , αλλά είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Μα είναι φυσικό, αφού η ortofon δεν έχει ίδια γεωμετρία με την κεφαλή της Rega.

Δε μπορείς να τις σετάρεις όλες στο ίδιο σημείο.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
ΟΙ REGA KEΦΑΛΕΣ ΕΧΟΥΝ 3 ΒΙΔΕΣ.ΑΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟ "ΚΑΚΟ" ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΘΕΤΑ ΤΗΝ "ΜΟΥΡΗ" ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ.
ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΜΠΡΟΣ 'Η ΠΙΣΩ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 3ης ΒΙΔΑΣ.
ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Η REGA KΕΦΑΛΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΡΑΚΤΟΡΑ ΑΦΗΝΕ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΛΙΓΟ- ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΜΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η 2Μ ΒLACK. ΣΤΗ REGA ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΣΤΗΝ ORTOFON AKOYΓΟΥΝΤΑΝ.........

Δεν φωνάζω με τα κεφαλαία.Ξεχάστηκα και βαριέμαι να τα ξαναγράψω...

Πάντως καλύτερα να κατεβάσεις τον προτράκτορα αψίδας του Baerwald ή του Stevenson από το www.vinylengine.com. Τους θεωρώ μακράν πιο αξιόπιστους για τη ρύθμιση των Rega βραχιόνων.