Ρευμα πλεγματος

jan41

Senior Member
24 July 2006
330
Μολις τελειωσα το νεο σχεδιο , με τις λυχνιες Γ-811Α σε ΡΡ διαταξη με ρευμα στο g . H καθαρη ισχυς που δινει ειναι 115-120W RMS στο 90% του φασματος 25Η-20ΚΗΖ, το ρευμα στο πλεγμα [στο max] ειναι 28 περιπου ma , και οι οδηγητριες ATS-25 ανταποκρινονται τελεια.
Πρωτη φορα ακουσα τα ηχεια μου Spendor 2/3 να ακουγονται ετσι με γνωστα προγραμματα ,, τελικα η ισχυς μετραει,,,,συνεχιζω τις ακροασεις και τις ψιλορυθμισεις:BDGBGDB55

Και μερικες εικονες απο κινητον,,,:guitarist:

Attachments

• 811A PP.JPG
    811A PP.JPG
    142.4 KB · Views: 84
  • 811A.JPG
    811A.JPG
    150.7 KB · Views: 81
  • 1000 HZ 120W.JPG
    1000 HZ 120W.JPG
    138.9 KB · Views: 44
  • 5 KHZ.JPG
    5 KHZ.JPG
    141.2 KB · Views: 46
  • 12KHZ.JPG
    12KHZ.JPG
    145.8 KB · Views: 42
:aktion033::aktion033:

Παλιοχαρακτήρα... όταν είχα εγώ τα sp2/3 δεν έφτιαξες τέτοιο και έμπλεξα στο να ψάχνω... και να ψάχνω...

Καλή χρονιά και θα περάσω για κανένα... σεμινάριο - χα χα :7SFGSFG:

Και το σχεδιο του ενισχυτη χωρις το τροφοδοτικο..-bye-

:guitarist:

Attachments

• ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓΒΓβ€°ΓΖ’ΓŽΒ·0001.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓΒΓβ€°ΓΖ’ΓŽΒ·0001.jpg
    52.5 KB · Views: 61
  • ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓΒΓβ€°ΓΖ’ΓŽΒ·0002.jpg
    ΓΖ’ΓŽΒ¬ΓΒΓβ€°ΓΖ’ΓŽΒ·0002.jpg
    59.3 KB · Views: 63
Ειναι αναγκαια ολη αυτη η αναδραση?Δοκιμασες με λιγοτερη?

Nαι ειναι αναγκαια λογω των λυχνιων, εχουν υψηλο rp και σχετικα μεγαλο μ , μονοδρομος για χαμηλο Ζ και καλο df η αναδραση . Αυτο ειναι εμφανες και μετρητικα και ακουστικα . Ειδικα οι τοπικες αναδρασεις απο τα plate των 811 στις καθοδους των drivers ειναι ολο το θεμα. Αλλωστε η ολικη που εχει στον βρογχο της και τον εξοδου ειναι 5-6 db μονο . Παντως δεν παρουσιαζει καμια ασταθεια σε οποιεσδηποτε συνθηκες φορτιου ,, και οι κυματομορφες ειναι σχεδον αριστες ....θελει ψαξιμο ακομα σιγουρα:smash:.....και ειναι και βαρυ...

Δοκιμασες τετραγωνικο παλμο με και χωρις αναδραση?

Μεγαλο προβλημα το βαρος:flipout:

Βεβαια δοκιμασα , και με διαφορετικες τιμες ποσοστου αναδρασης , με παραλληλες χωρητικοτητες κλπ ,,παντως ετσι οπως ειναι δεν εχω ringing kαι εχω καλο βαθμο ανοδου ,,και πληρη σταθεροτητα,.Σηκωνει βελτιωση παντως..οταν μου περασει η μεση...:AFADF0:
Δυο φωτο με τετραγωνο στους 5 και 12 ΚΗΖ ειναι στο 1ο μου ποστ.

Χρησιμοποιας το τετραγωνικο παλμο που δινει ο παλμογραφος?

Η κλιση στο επανω μερος του παλμου πως εξηγειται?

Oxι ειναι απο γεννητρια και οφειλεται μαλλον στην μικρη σχετικα χωρητικοτητα πυκνωτη που εχω βαλει στην εξοδο για προστασια,,την εχω καψει μερικες φορες ,θελει αλλαγμα γενικα , με το 1 ΚΗΖ του παλμογραφου δεν εχει κλιση σιγουρα..-bye-

Μια Belko ιαπωνικη την εχω χρονια και την εχω επισκευασει πολλες φορες , εχω και μια αλλη low distort. αλλα η πρωτη με βολευει γιατι βγαζει πολλα βολτ PP .

Για τόσο λίγη ανάδραση, άριστα τετράγωνα. Μπράβο Γιάννη, πάντα στο πνεύμα του DIY σε βρίσκω :grinning-smiley-043.
Όχι άλλο 6SN7-6SN7-300B και 6550P-P, έλεος!
Άλλωστε αυτά υπάρχουν πια έτοιμα σε αχτύπητες για diy τιμές. Σχεδόν όλα, με λίγες αλλαγές γίνονται top.

Παρεμπιπτόντως, είσαι σίγουρος για την Α2? οδήγηση με πυκνωτές στα g1 βλέπω. Μήπως μου διαφεύγει κάτι?

Καλή χρονιά
Κωνσταντίνος

Υ.Γ
Φυσικά η ισχύς μετράει. Για μέτριας ευαισθησίας ηχεία (93-95 db), οτιδήποτε κάτω από 20-25 βαττ είναι απλώς ανέκδοτο.
Με >=100 db, το συζητάμε για καμμιά 6C33... ή και 300Β σε πολιτισμένες στάθμες

Re: Απάντηση: Ρευμα πλεγματος

Για τόσο λίγη ανάδραση, άριστα τετράγωνα. Μπράβο Γιάννη, πάντα στο πνεύμα του DIY σε βρίσκω :grinning-smiley-043.
Όχι άλλο 6SN7-6SN7-300B και 6550P-P, έλεος!
Άλλωστε αυτά υπάρχουν πια έτοιμα σε αχτύπητες για diy τιμές. Σχεδόν όλα, με λίγες αλλαγές γίνονται top.

Παρεμπιπτόντως, είσαι σίγουρος για την Α2? οδήγηση με πυκνωτές στα g1 βλέπω. Μήπως μου διαφεύγει κάτι?

Καλή χρονιά
Κωνσταντίνος

Υ.Γ
Φυσικά η ισχύς μετράει. Για μέτριας ευαισθησίας ηχεία (93-95 db), οτιδήποτε κάτω από 20-25 βαττ είναι απλώς ανέκδοτο.
Με >=100 db, το συζητάμε για καμμιά 6C33... ή και 300Β σε πολιτισμένες στάθμες

Καλημερα και καλη χρονια...-bye-, Η 811 ειναι zero bias. H πολωση ειναι [στο δευτερο σχεδιο] περιπου +4 βολτ[εχω περιπου 30 ma ρευμα ηρεμιας] και η οδηγηση ειναι direct,χωρις πυκνωτη, μεσω των αντιστασεων 47Ω απο τις καθοδους των ATS-25 . Οι 47 Ω αντιστασεις ειναι μετρητικες και μετρωντας σε πληρη ισχυ εχω 1,4 βολτ στα ακρα τους δηλ. 30 ma περιπου ρευμα πλεγματος ανα λυχνια

:smash: