Ρολόγια - Μια ιδαίτερη και ερωτεύσιμη πλευρά της τεχνολογίας

Προ μερικών μηνών, βολτάροντας στο κέντρο, ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα αυτό εδώ το μικρό (και παραδόξως αρκετά φτηνό, μη φανταστείτε) κόσμημα, που σε αφήνει να πάρεις μάτι τα σωθικά του, στη λογική των...supercars με εκτεθειμένο τον κινητήρα..:D:D:D:

ChineseMvt509.3.jpg

Έκτοτε, έχοντάς το στην άκρη του μυαλού μου, άρχισα να χαζεύω στον ελεύθερο χρόνο μου στο ίντερνετ διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν πραγματικά πολύ όμορφα κομμάτια, και ότι η ωρολογοποιία ήταν ένας καινούριος κόσμος (οφθαλμόλουτρου δυστυχώς) για μένα.

Τολμάω και ανοίγω αυτό το θέμα, για να δω, μια και είμαστε τεχνολογικό forum, μήπως υπάρχουν εδώ μέσα "πειραγμένοι", να μας παραθέσουν ωραία πράγματα να χαζεύουμε ή να διαβάζουμε. Δε βρήκα πιο κατάλληλη κατηγορία απ'αυτήν.

Ξέρω, είναι τελείως ακατάλληλες εποχές για τέτοια πράγματα, αλλά η φαντασία μπορεί πάντα να δουλεύει ελεύθερα, και εξάλλου, κρίνοντας από τα 250 ευρώ που ζητάει το παραπάνω, δεν είναι ανάγκη να φτάσεις τις μερικές χιλιάδες για να απολαμβάνεις κάτι όμορφο.

Last edited:
Κάνε μια αναζήτηση , εχουμε σχετικό νήμα στο forum !!!! θα δεις και θα πάθεις οτι και μεις εδώ και χρόνια ( μάλλον το έπαθες είδη !!! )

Αυτά τα ρολόγια με κίνηση turbillon είναι ερωτεύσιμα......... Υπάρχει μια εταιρεία που βγάζει ρολόγια αποκλειστικά με αυτού του είδους κίνισης. Ξέρουμε ποιά είναι αυτή? Είχα δει ένα τρελό ρολόι με αυτό τον μηχανισμό αλλά δεν θυμάμαι την εταιρεία γμτ.......

Νομίζω ότι η εταιρεία του πρώτου ποστ (Ingersoll) βγάζει μόνο τέτοια.

Παρεπιπτόντως, για σας που ξέρετε καλύτερα... είναι φυσιολογικό να ακούγεται ο ρότορας που γυρνάει; Μιλάω πάντα για σχετική απόσταση, όχι να βάλεις το αυτί σου πάνω... Το ακούω πχ τώρα που γράφω με τα χέρια μου στο πληκτρολόγιο. Διακριτικά μεν, αλλά ακούγεται. Και προσπαθώ να καταλάβω αν είναι χαρακτηριστικό της τεχνολογίας ή κάποιο ελάττωμα του συγκεκριμένου (πχ κάποια όχι καλά σφιγμένη βίδα μέσα).

Σόρρυ για το νέο θρεντ, δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα (και κακώς δεν έψαξα). Ας τα ενώσει κάποιος αν είναι δυνατόν!

Αυτά τα ρολόγια με κίνηση turbillon είναι ερωτεύσιμα......... Υπάρχει μια εταιρεία που βγάζει ρολόγια αποκλειστικά με αυτού του είδους κίνισης. Ξέρουμε ποιά είναι αυτή? Είχα δει ένα τρελό ρολόι με αυτό τον μηχανισμό αλλά δεν θυμάμαι την εταιρεία γμτ.......
http://www.vacheron-constantin.com/en/our-watches/#screen=PRODUCT;productRef=30067-000R-8954

Tourbillon μοντελα βγαζουν όλες οι γνωστες φίρμες. Αυτά πάντως ειναι ...γούστα, σε μένα ουσιαστικά τα μόνα που δεν μου αρέσουν απο τα λεγόμενα "καλά" ρολόγια είναι τα tourbillon!

τα καλύτερα είναι τα αυστηρά χειροποίητα ...

DSCF3537.jpg

έχω πάνω από 10 χρόνια να σφίξω τον καρπό μου με δαύτα (κάτι μασίφ - μη χέσω - έχουν παροπλιστεί στο πατάρι) ..... καθώς και τον λαιμό μου με γραβάτα ...

περί ορέξεως ......

τα καλύτερα είναι τα αυστηρά χειροποίητα ...

DSCF3537.jpg

έχω πάνω από 10 χρόνια να σφίξω τον καρπό μου με δαύτα (κάτι μασίφ ατσάλια έχουν παροπλιστεί στο πατάρι) ..... καθώς και τον λαιμό μου με γραβάτα ...

περί ορέξεως ......

Αυτό είναι τριχοllon ?????? :D

Προ μερικών μηνών, βολτάροντας στο κέντρο, ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα αυτό εδώ το μικρό (και παραδόξως αρκετά φτηνό, μη φανταστείτε) κόσμημα, που σε αφήνει να πάρεις μάτι τα σωθικά του, στη λογική των...supercars με εκτεθειμένο τον κινητήρα..:D:D:D:

ChineseMvt509.3.jpg

Έκτοτε, έχοντάς το στην άκρη του μυαλού μου, άρχισα να χαζεύω στον ελεύθερο χρόνο μου στο ίντερνετ διαπιστώνοντας ότι υπάρχουν πραγματικά πολύ όμορφα κομμάτια, και ότι η ωρολογοποιία ήταν ένας καινούριος κόσμος (οφθαλμόλουτρου δυστυχώς) για μένα.

Τολμάω και ανοίγω αυτό το θέμα, για να δω, μια και είμαστε τεχνολογικό forum, μήπως υπάρχουν εδώ μέσα "πειραγμένοι", να μας παραθέσουν ωραία πράγματα να χαζεύουμε ή να διαβάζουμε. Δε βρήκα πιο κατάλληλη κατηγορία απ'αυτήν.

Ξέρω, είναι τελείως ακατάλληλες εποχές για τέτοια πράγματα, αλλά η φαντασία μπορεί πάντα να δουλεύει ελεύθερα, και εξάλλου, κρίνοντας από τα 250 ευρώ που ζητάει το παραπάνω, δεν είναι ανάγκη να φτάσεις τις μερικές χιλιάδες για να απολαμβάνεις κάτι όμορφο.

Iάσωνα, πόσο κάνει αυτό που δείχνει η φωτογραφία?

Αυτό το βρίσκεις online με 240, στα μαγαζιά κάτι παραπάνω. (Τώρα με τις εκπτώσεις που το πήρα). Χωρίς ανεβαίνει λίγο πάνω απ'το 300άρι. (Αν και μεταξύ μας, δε νομίζω να τελειώσουν ποτέ οι εκπτώσεις πλέον).

Last edited: