ρυθμίσεις DVD player σε σχέση με την TV.

andreas_360

New member
19 December 2007
96
καλημέρα,

είμαι νέος κάτοχος μιας Philips 37 pfl 9632D (Full HD 1080p, perfect pixel HD engine, 100Hz, HD natural motion και διάφορα άλλα καλούδια) και του DVDp της Pioneer DV-600-k.

Η ερώτηση είναι η εξής. ποια συσκευή διαθέτει ποιοτικότερο και δυνατότερο κύκλωμα για το scaling, η Philips ή το Pioneer; Για να το πώ ποιο απλά να ταίσω την τηλεόραση με σήμα 1080p από το Pioneer ή να της δώσω SD σήμα και να αφήσω το scaling να το κάνει η τηλεόραση; Αν της δώσω SD σήμα, αυτό να είναι πεπλεγμένο ή προοδευτικό.

Ευχαριστώ.

Μόνο τα μάτια σου θα σου πούν τι είναι σωστό.. Δοκίμασε και τους 2 τρόπους και δες εαν ο scaler της TV είναι καλύτερος ή του DVD.. Πάντως και οι 2 συσκευές που πήρες είναι αριστες οπότε δεν νομίζω οτι θα δείς σημαντική διαφορά

Πάντως και οι 2 συσκευές που πήρες είναι αριστες οπότε δεν νομίζω οτι θα δείς σημαντική διαφορά

Και έγω πιστέυω ότι έκανα πολύ καλές αγορές (ειδικά για την τηλεόραση μιλώντας). Tο DVD σκέυτομαι να το αντικαταστήσω με το καινούριο DVD 1940 της DENON.

Στο θέμα μας τώρα. Έκανα τις δοκιμές που λές για θεάση με τους 2 τρόπους άλλα δεν μπορώ να πώ ότι είδα κάτι το εξώφθαλμο. Υπάρχει κάποιος τομέας που πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου περισότερο (θάμπωμα εικόνας, κίνηση, χρώματα, θόρυβος). Πάντως αν δεν βγάλω άκρη λέω να αφήσω την ακριβότερη συσκευή να κάνει το scaling.

Και έγω πιστέυω ότι έκανα πολύ καλές αγορές (ειδικά για την τηλεόραση μιλώντας). Tο DVD σκέυτομαι να το αντικαταστήσω με το καινούριο DVD 1940 της DENON.

Στο θέμα μας τώρα. Έκανα τις δοκιμές που λές για θεάση με τους 2 τρόπους άλλα δεν μπορώ να πώ ότι είδα κάτι το εξώφθαλμο. Υπάρχει κάποιος τομέας που πρέπει να εστιάσω την προσοχή μου περισότερο (θάμπωμα εικόνας, κίνηση, χρώματα, θόρυβος). Πάντως αν δεν βγάλω άκρη λέω να αφήσω την ακριβότερη συσκευή να κάνει το scaling.

Mην πετάξεις τα λεφτά σου ... To Pioneer είναι μια χαρά για upscale DVD.. Κρατήσε το και αργότερα πάρε ενα HD player (είτε BR είτε HD-DVD) για να απογειώσεις την τηλεοραση σου πραγματικά... Το να αλλάξεις ένα πολύ καλό DVD player με ενα άλλο (λίγο καλύτερο αλλα όχι HD) δεν έχει νόημα τώρα (Γνώμη μου)

Απάντηση: Re: ρυθμίσεις DVD player σε σχέση με την TV.

Mην πετάξεις τα λεφτά σου ... To Pioneer είναι μια χαρά για upscale DVD.. Κρατήσε το και αργότερα πάρε ενα HD player (είτε BR είτε HD-DVD) για να απογειώσεις την τηλεοραση σου πραγματικά... Το να αλλάξεις ένα πολύ καλό DVD player με ενα άλλο (λίγο καλύτερο αλλα όχι HD) δεν έχει νόημα τώρα (Γνώμη μου)

+1 :2thumb22sup:

Αντρεα, μεινε με το DV-600, που ειναι απο τα καλυτερα players της αγορας. Η επομενη σου αγορα πρεπει να ειναι μια HD πηγη κι οχι ενα καλυτερο upscale player. -bye-