Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

parthilia

New member
2 January 2009
28
Έχω το έξης πρόβλημα: Το σύστημα είναι στημένο με 2 πιάτα ένα 1,2 με 2 LNB και ένα 0.9 με 1 LNB(σταθερά), τα έχω στραμμένα σε ASTRA 19.2 HOTBIRD και EUTELSAT 7, σε ενα DISEqC με 4 εισόδους
Επιλέγω από την ρύθμιση του tuner το απλό με 4 θέσεις. Δεν μπορώ να δώ τους 2 δορυφόρους ASTRA και Eutelsat, τον Hotbird τον βλέπει κανονικά, το παράξενο είναι ότι όταν αλλάζω δορυφόρο και ψάξιμο χάνω και τον Hotbird και πρέπει να κάνω αλλαγές καναλιών για να επανέλθει. Μήπως πρέπει να ρυθμίσω διαφορετικά το DiseqC; Εαν ξέρει κάποιος κάτι ας μου πει γιατί με έχει τρελάνει.... δηλ πως να κάνω τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να βλέπω και τους τρεις δορυφόρους.
Στο Δέκτη έχω OoZoon και BarryAllen στο USB εκεί έχω περασμένα 3-4 τα πιο δημοφιλή.

Έχω το έξης πρόβλημα: Το σύστημα είναι στημένο με 2 πιάτα ένα 1,2 με 2 LNB και ένα 0.9 με 1 LNB(σταθερά), τα έχω στραμμένα σε ASTRA 19.2 HOTBIRD και EUTELSAT 7, σε ενα DISEqC με 4 εισόδους
Επιλέγω από την ρύθμιση του tuner το απλό με 4 θέσεις. Δεν μπορώ να δώ τους 2 δορυφόρους ASTRA και Eutelsat, τον Hotbird τον βλέπει κανονικά, το παράξενο είναι ότι όταν αλλάζω δορυφόρο και ψάξιμο χάνω και τον Hotbird και πρέπει να κάνω αλλαγές καναλιών για να επανέλθει. Μήπως πρέπει να ρυθμίσω διαφορετικά το DiseqC; Εαν ξέρει κάποιος κάτι ας μου πει γιατί με έχει τρελάνει.... δηλ πως να κάνω τις ρυθμίσεις έτσι ώστε να βλέπω και τους τρεις δορυφόρους.
Στο Δέκτη έχω OoZoon και BarryAllen στο USB εκεί έχω περασμένα 3-4 τα πιο δημοφιλή.

Πρεπει να αλλαξεις τον διακοπτη σου DiseqC.

Άλλαξα διακόπτη και έχει την ίδια συμπεριφορά με τον προηγούμενο με άλλον δέκτη δουλεύει(Triple Dragon) κανονικά, επάνω γράφει 950-2300 MHz DiseqC 2.0 εαν βοηθάει σε κάτι αυτό καμμία πρόταση για διακόπτη;
τα χαρακτηριστικά του είναι:
MODEL : DS41P2
Protocol Level : Level 2.0
Frequency Range : 950 - 2300MHz
Impeadance : 75Ω F-Connector
Insertion Loss : 4dB +/- 1dB
Isolation : 25dB
Consumption current : 16mA max
Country of Origin : Made in Taiwan

Last edited:
Απλα αμα ηταν αυτο το diseqc μηπως καποιος ξερει κατι περισοτερο!!!

Επειδή έχω δει να συμβαίνουν παρόμοια πράγματα λόγω ασυμβατότητας lnb, θα σου πρότεινα να μεταφέρεις - αν είναι εφικτό - τον δέκτη σε άλλη εγκατάσταση που λειτουργεί με 3-4 lnb και να δοκιμάσεις τη συμπεριφορά του.

Περιμενε μεχρι αυριο και θα σου πω.Τωρα ειναι λιγο δυσκολο.

H λυση στο προβλημα σου ειναι αυτο το DiseqC.Δεν γνωριζω να σου πω απο που θα το αγορασεις.

Attachments

• DSC00143.JPG
    DSC00143.JPG
    69 KB · Views: 48
Re: Απάντηση: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

H λυση στο προβλημα σου ειναι αυτο το DiseqC.Δεν γνωριζω να σου πω απο που θα το αγορασεις.
ναι αλλα εχει 3 δορυφορους αυτος ειναι για 2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

ναι αλλα εχει 3 δορυφορους αυτος ειναι για 2

Θα παρει τον τετραπλο.Εγω αυτον ειχα για να του δειξω.........

Re: Απάντηση: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

Περιμενε μεχρι αυριο και θα σου πω.Τωρα ειναι λιγο δυσκολο.

Περιμένω φίλε γιατί θα τρελαθώ και δεν βρίσκω πουθενά βοήθεια...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

Περιμένω φίλε γιατί θα τρελαθώ και δεν βρίσκω πουθενά βοήθεια...

Στο παραπανω ποστ σου δειξα να παρεις τον συγκεκριμενο διακοπτη.Πως δεν βρισκεις βοηθεια?

Sorry φίλε μου δεν είδα το post όταν έστειλα το μήνυμα θα ψάξω να βρώ τον διακόπτη που προτείνεις εαν όμως βρείς κάποιο κατάστημα στείλτο μου με pm

Άλλαξα διακόπτη και έχει την ίδια συμπεριφορά με τον προηγούμενο με άλλον δέκτη δουλεύει(Triple Dragon) κανονικά

Τότε πιθανόν να μη φταίει το diseqc αλλά κάποιο από τα LNB.

Δοκίμασε τον τετραπλό διακόπτη που έχεις, συνδεδεμένο με δύο LNB μόνον. Κάνε συνδυασμούς και δες αν κάποιο από τα τρία LNB προκαλεί το πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Ρύθμιση DiseqC σε Dreambox 800 HD

τα χαρακτηριστικά του είναι:
MODEL : DS41P2
Protocol Level : Level 2.0
Frequency Range : 950 - 2300MHz
Impeadance : 75Ω F-Connector
Insertion Loss : 4dB +/- 1dB
Isolation : 25dB
Consumption current : 16mA max
Country of Origin : Made in Taiwan
Δεν είναι επώνυμος; Ο προηγούμενος που είχες ποιας μάρκας ήταν;