σαλονι 15τμ.

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
γεια σας φιλοι ,εδω ειμαστε και παλι,στα πλαισια σκεψεων για αναβαθμηση θελω γνωμες για ηχεια ,
το σαλονι μου ειναι περιπου 15τμ ,απο αναγκη το συστημα ολο καθως και τα ηχεια τοποθετουνται στον μικρο αξωνα ,οποτε η θεση ακροασης απεχει περιπου 2μ το πολυ .
στα πλαισια αυτα και με την προυποθεση ο νεος ενισχυτης θα ειναι καποιος τησ ταξης 1000-1200 ευρω (πιθανον ο advance η καποιος αλλος περιπου στην τιμη αυτη,ισως και ο roksan)
προς τα που θα πρεπει να παω? για ηχεια δαπεδου η βασης?

ευχαριστω για την προσοχη σας.

γεια σας φιλοι ,εδω ειμαστε και παλι,στα πλαισια σκεψεων για αναβαθμηση θελω γνωμες για ηχεια ,
το σαλονι μου ειναι περιπου 15τμ ,απο αναγκη το συστημα ολο καθως και τα ηχεια τοποθετουνται στον μικρο αξωνα ,οποτε η θεση ακροασης απεχει περιπου 2μ το πολυ .
στα πλαισια αυτα και με την προυποθεση ο νεος ενισχυτης θα ειναι καποιος τησ ταξης 1000-1200 ευρω (πιθανον ο advance η καποιος αλλος περιπου στην τιμη αυτη,ισως και ο roksan)
προς τα που θα πρεπει να παω? για ηχεια δαπεδου η βασης?

ευχαριστω για την προσοχη σας.
Συμφωνώ για βάσης,σε τι κατηγορία τιμής ψάχνεις;

Έχεις μεγάλο πρόβλημα δυστυχώς .......

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις πολύ αξιόλογων ηχείων βάσης σε αυτή τη κατηγορία. Καλό κουράγιο και καλό ψάξιμο.

Έχεις μεγάλο πρόβλημα δυστυχώς .......

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις πολύ αξιόλογων ηχείων βάσης σε αυτή τη κατηγορία. Καλό κουράγιο και καλό ψάξιμο.
καμμια ιδεα?

PROAC TABLETTE 8 REF SIGNATURE ή άν ο ενισχυτής σου έχει ψυχή ATC 11 ή το 19.Προσωπικά προτιμώ τα πρώτα σαν ερμηνεία.

Φιλε μου δυστυχως εχουμε τον ιδιο χώρο.....εγω κατεληξα σε ενα t-class ενισχυτη γιατι δυστυχως οτιδηποτε παιζει με ενταση, παρα τα χαλιά, κουρτινες, κυλιμια, βγαινει ενα τερας που καταπινει τα παντα....
εγω θα σου προτεινα κατι ψηφιακο και πηλινο :2thumb22sup:
http://www.audiodigit.com/index.php?section=50
(δεν το εχω ακουσει, αλλα η μανα μου παντα ελεγε οτι το γιουβετσακι μονο σε πηλινο)

μεχρι να βρουμε κανα χωρο της προκοπης δεν αξιζει κατα τη γνωμη μου να δωσεις λεφτα γιατι δεν θα χαρεις τιποτα...αυτα που σου αναφερω νομιζω οτι εχουν φτιαχτει για φυλακισμενος σαν και εμας..

βεβαια υπαρχουν παντα και τα ακουστικα :music-smiley-005:

Mobile Fidelity OML-1

image1.jpg

SPENDOR S3/5
Specification

Description2 way stand mounted loudspeaker
S35BU.jpg
Enclosure typeSealed enclosureDrive units HF
20mm coated fabric dome
Drive units LF/MF
140mm homo polymer cone
Drive units LF-Frequency response
90Hz-20kHz ± 3dB on reference axis
Frequency range
-6dB at 70Hz
DispersionWithin 3dB of response on reference axisHorizontal over 40° arc ( ±20°)
Vertical over 20° arc ( ±10°)
Sensitivity for 1W @ 1m
84dB
Impedance nominal8 ohmsImpedance minimum4.9 ohms
S35-RDspen109.JPG
Crossover frequencies4.5kHzPower handling15 - 70 watts into 8 ohms unclippedHarmonic distortion
<1% 100Hz – 20kHz 90 dB @ 1m
Connections
2/3 way gold plated bi-wirable terminals
Magnetic shieldingAll drive units shieldedDimensions H x W x D305 x 165 x 190mm (12.0 x 6.5 x 7.5in)Plinth maximum W x D-Spikes/feet/stand height500-650mm (20-26in) stand not suppliedNet weight4.6kg (10.2lb)Shipping weight10.5kg pair (23.2lb pair)Accessories supplied-Cabinet real wood veneer finishesCherry, Rosewood, Black Ash

Διαφωνώ κάθετα με το φιλο tsip. Σε θεωρώ τυχερό που έχεις ένα τόσο μικρό χώρο ακρόασης, αρκεί βέβαια να είναι συμμετρικός και χωρίς πολλά έπιπλα και βιτρίνες, γιατί μπορείς με τα χρήματα που διαθέτεις να έχεις ήχο που κάποιος με 50-60 τμ χώρου θα χρειαζόταν 5πλάσιο ποσό.

Δε θέλω να σου πω για συγκεκριμένα μηχανήματα γιατί είναι θέμα προσωπικού γούστου, το δικό μόυ είναι και λίγο περίεργο, και είναι πάρα πολλές οι επιλογές στα χρήματα που διαθέτεις. Η γνώμη μου είναι πως αφού, όπως είδα σε άλλο post, ψάχνεις και για ενισχυτή, να πάρεις "σβάρνα" όλους τους αντιπροσώπους και να ακούσεις τι σετάκια έχουν να σου προτείνουν. Αποφάσισε τότε ποιο είναι το καλύτερο από αυτά που άκουσες.

Σα συμβουλή μόνο, το ακριβότερο δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο....

Ο δικος μου χωρος δεν ειναι συμμετρικος, το αριστερο ηχειο βλεπει σε ανοιγμα 1 μετρου στον τοιχο και το δεξι βλεπει στα 30 εκ. Αν ειχα και 15 ποντους παραπανω σε μποι, τοτε απο την θεση ακροασης θα αλλαζα και ιντερκονετς, που λεει ο λογος....οπως και να το κανεις 15τμ, μικρος αξονας δεν ειναι καθολου ευκολη υποθεση

οταν βαζω και τα δυο ηχεια σε 30 εκ απ τον τοιχο η θεση ακροασης ειναι στο 1,5 μετρο, δηλαδη χαμηλες και μετριες εντασεις μονο...αν μπορουσα να τα βαλω στο μεγαλο αξονα τοτε το πραγμα θα αλλαζε...αλλα δεν μπορω

Χμμμ, ξέρει κανένας για ενεργά near-field monitor; Δεν θα είναι ιδανικά για τόσο κοντινή ακρόαση; Dynaudio ίσως; Ειδικά αφού ψάχνεις και για ενισχυτή... Βέβαια τότε θα ψάχνεις για προενισχυτή, αλλά θα έχεις ηχεία σχεδιασμένα ειδικά για τέτοιες συνθήκες ακρόασης.

Χμμμ, ξέρει κανένας για ενεργά near-field monitor; Δεν θα είναι ιδανικά για τόσο κοντινή ακρόαση; Dynaudio ίσως; Ειδικά αφού ψάχνεις και για ενισχυτή... Βέβαια τότε θα ψάχνεις για προενισχυτή, αλλά θα έχεις ηχεία σχεδιασμένα ειδικά για τέτοιες συνθήκες ακρόασης.

Dynaudio ενεργά;
Φώναξε κανείς;

Με τα ΒΜ5Α παίζω κι έναν Rotel προενισχυτή. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, αλλά πλέον δε με καλύπτει (σκέφτομαι ν' ανέβω κατηγορία τιμής). Πάντως, είναι πάρα πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά τους.

Βρε παιδια! Κανενας δε προσεξε οτι ο φιλος εχει θεση ακροασης 1,5 - 2 μετρα?

Δε θελω να φανω κακος και ουτε να παρεξηγηθω...ομως για τετοιες περιπτωσεις υπαρχουν τα mini-hifi.

Κι εγώ έχω θέση ακρόασης 1,5-2 μέτρα (κι έχω δοκιμάσει και με μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά έχανα την εικόνα)!

Δε μου λέει τίποτα αυτό...

Απάντηση: Re: σαλονι 15τμ.

Ενεργά στην κατηγορία των 2500 χιλ υπάρχουν φοβερά και θεωρώ αδύνατο να χτυπηθούν από ένα ζευγάρι 1200 ηχεία+1200 ενισχυτής.

Επιπλέον είναι παραμετροποιήσιμα καθώς ρυθμίζονται τουλάχιστον ως προς την λαμπρότητα (πρίμα) και ως προς την βαρύτητα των χαμηλών (μπάσα) κ.α..... πολύ απλά με τριμεράκια πανω στο ενεργό κρος.

Εκτός από τα Dynaudio παίζουν και τα ADAM πολύ δυνατά στην κατηγορία.

Φυσικά στα ηχεία ισχύει όσο πουθενά ή "κολοκυθόπιτα".