Samsung ES8000 streaming

toyo

Senior Member
23 April 2010
364
Θα ήθελα μια βοήθεια αν γνωρίζει κανείς ειδικός. Εχω αποκτήσει πρόσφατα μια Samsung ES80000 και προσπαθώ να δω τους φακέλους που έχω σε έναν δίσκο που έχω πάνω στο τοπικό δίκτυο. Ο player της τηλεόρασης συνεργάζεται μόνο με pc και βλέπει τους φακέλους μέσω του media server που είναι εγκατεστημένος στο pc. Αν το pc κλείσει δεν μπορεί να δει τον δικτυακό δίσκο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δει η τηλεόραση τον δικτυακό δίσκο και να παίξει τα αρχεία που έχω μέσα χωρίς το pc ανοιχτό;
Αν δεν γίνεται αυτό τότε πρέπει να πάω σε εξωτερικό δίσκο που να κάτσει πάνω στην τηλεόραση. Ξέρετε κάποιον καλό που να είναι δικτυακός (για να περνάω τις ταινίες μέσω lan) και να έχει θύρα usb για να συνδεθεί με την τηλεόραση; Το πολύ 2Τ χωριτικότητα.

Η samsung χρησιμοποιεί το (άθλιο) dlna για την διαδικτυακή της επικοινωνία με τις υπόλοιπες δικτυακές συσκευές. Άρα θα πρέπει ο δίσκος σου να είναι και αυτός συμβατός με dlna. Π.χ.. Αλλά και πάλι μια δεν θα παίζουν οι υπότιτλοι, μια ο ήχος... Άσχετα αν μέσω usb παίζουν. Αν θέλεις απροβλημάτιστη δικτυακή αναπαραγωγή θα σου πρότεινα να πάρεις ένα αληθινό media player. Δεν χρειάζεται να'ναι πολύ ακριβό, με 80-100 παίρνεις αξιολογότατο (appstreamer, wd live 3).

Μάλιστα. Αρα να το εγκαταλήψω το εγχείρημα γιατί μου έχει φάει μέρες. Media player έχω ένα ntr83 απλά επειδή ο δικτυακός είναι μεγαλύτερος (wd 4t) και θέλω να αποφύγω να ανοίγω 10 συσκευές για να δω μια ταινία έλεγα μήπως με βοηθήσει η τηλεόραση. Μάλλον θα του δώσω έναν εξωτερικό απ' την usb. Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα σε ότι αρχείο και να είναι έτσι; Κυρίως με ενδιαφέρει 3d και full bluray.
Πάντως δικτυακά το 3d μου το έπαιξε απ' το pc. Δεν ξέρω αν παίζει απ' το usb αλλά το λογικό λέει ναι. Έχει κανείς πρόβλημα μην πάρω τσάμπα δίσκο;

Full bluray εννοείς αυτούσιο ριπαρισμένο bluray σε μορφή iso ή m2ts + μενού? Δεν νομίζω να τα αναπαράγει ο player της TV αυτά...

Οχι μετατροπή του iso σε mkv αλλά χωρίς να του πειράξω την ποιότητα παρά μόνο τα μενού και τους αχρείαστους ήχους και υπότιτλους.

Επαιξε απευθείας απ' τον δίσκο με τον media server του δίσκου twonky. Απλά δεν μπορώ κατα την αναπαραγωγή να πάω μπροστά και πίσω.