Samsung UE55F8000 και πρόβλημα με αναπαραγωγή αρχείων 3D

popmaniac

New member
20 May 2012
11
Κατ'αρχήν χαιρετώ όλους μετά από αρκετή απουσία! Eπίσης, προλογίζοντας να πω πως δεν γνωρίζω αν το παρόν βρίσκεται σε σωστό νήμα και ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν όχι.

Nα ξεκινήσω λέγοντας πως είμαι ο απόλυτος νουμπάς σε Smart TV και σχετικές συνδέσεις με υπολογιστή.

Έχω μία Smart TV Samsung σειράς 8000 την οποία την έχω συνδεμένη μέσω HDMI με desktop PC (κάρτα Nvidia σειράς GTX) σε multiple screen setup display παράλληλα με 2 monitors (προφανώς όχι SLI). Κανονικότατα πχ μπορώ και μεταφέρω το παράθυρο του VLAN και παίζει HD αρχεία που έχω σε mkv ή άλλη μορφή.

Επίσης κανονικότατα (και εξαιρετικά τολμώ να πω) παίζει δίσκους Bluray 3D ή 2D μέσω επιτραπέζιου Bluray player επίσης συνδεδεμένου με HDMI όπου - στους 3D δίσκους - η τηλεόραση μόνη της αυτόματα μου ζητά να συντονίσω τα 3D γυαλιά πατώντας το κουμπί και βλέπω κανονικά σε 3D.:music-smiley-005:

Τα δύσκολα όμως ξεκινούν με Bluray 3D rips σαν ISO που έχω στον υπολογιστή και θέλω επίσης να τα δω ως 3D κανονικά στην τηλεόραση.

Τα αρχεία αυτά τα έχω mounted σε virtual drive στον υπολογιστή και εξόσων έχω καταλάβει ως νουμπάς στο ψαχτό, 2 είναι τα καλύτερα προγράμματα για να τρέξω τέτοια αρχεία Bluray 3D mounted: Το WinDVD και το PowerDVD

Δοκίμασα ένα Bluray 3D rip που έχω και στα δύο προγράμματα με τα εξής αποτελέσματα:

Το μεν WinDVD το βλέπει 2D ό,τι και να γίνει ακόμα και πατώντας το εικονίδιο 3D που υποτίθεται πως επιτρέπει να δει κανείς σε 3D την ταινία. ΟΚ, αστοχία, κάτι πάει στραβά, πάμε στο επόμενο πρόγραμμα.

Με το PowerDVD τα πράγματα γίνονται πιο ενδιαφέροντα:

Όντως το βλέπει σαν 3D και αρχίζει να παίζει με την σχετική θολούρα, όμως εδώ η Smart TV φαίνεται να μην το αναγνωρίζει καθώς τα γυαλιά, αν και συνδεδεμένα, δεν ενεργοποιούνται και απλά εξακολουθώ να βλέπω την ταινία με τον 3D οπτικό "θόρυβο" και χωρίς καμία δυνατότητα να την δω 3D. Με άλλα λόγια, αν καταλαβαίνω καλά, κάπου η τηλεόραση δεν αναγνωρίζει το 3D σήμα του PowerDVD και κατ'επέκταση του υπολογιστή.

Προφανώς είναι ένα αρχείο και προφανώς με τόσα "διαπλεκόμενα" συστήματα (PC / κάρτα / SmartTV) πολλά μπορεί να πηγαίνουν λάθος.

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου :p αλλά το βλέπω λίγο πατριωτικά και αν είχα απόψεις / προτάσεις / λύσεις (;;; ) θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ!

Έχεις κάνει enable το nvidia 3d vision από τους drivers?? Όταν κάνεις τη διαδικασία ορίζει κάποιες από τις αναλύσεις σαν 3D.

Έχεις κάνει enable το nvidia 3d vision από τους drivers?? Όταν κάνεις τη διαδικασία ορίζει κάποιες από τις αναλύσεις σαν 3D.

OK ευχαριστώ!

Έκανα την τηλεόραση primary στο setup της Nvidia, της έδωσα ανάλυση 1080p, 1920X1080 25Hz, ΟΚ σαν μόνιτορ λειτουργεί (για κάποιο λόγο), έβαλα και το NVidia 3dTV trial να δω μπας και δίνει παραπάνω υποστήριξη αλλά από εκεί και πέρα μόλις πάω να τρέξω το setup wizzard του Stereoscopic 3D τίποτα, τα πάντα παγώνουν και αναγκάζομαι να αποσυνδέσω το HDMI καλώδιο για να κάνω primary το μόνιτορ του υπολογιστή.

Έφαγα όλη την ημέρα σήμερα αλλάζοντας ρυθμίσεις αλλά στο 3D πάντοτε παγώνει το setup wizard.

ΟΚ, δεν θα έχω 3D από τον υπολογιστή, δεν χάθηκε δα και ο κόσμος αφού δεν παίζω 3D gaming. Αλλά κρίμα, θα ήθελα έστω και για τον χαβαλέ να το έβλεπα...

To 3d vision δεν χρειάζεται, είναι για το 3d σύστημα της nvidia και λειτουργεί με κάποια 3d monitors. Αν το εγκατέστησες απεγκατέστησέ το.
Για να δεις frame packed 3d πρέπει να ενεργοποιήσεις το stereoscopic 3d απ'το control panel της nvidia. Noμίζω έχει και ένα υποτυπώδες setup που κάνεις μόνο μια φορά.
Δυστυχώς όμως με τους φοβερούς και τρομερούς drivers της nv θα πρέπει να το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς κατά περίσταση, γιατί αν είναι ενεργοποιημένο και βάλεις να δεις κάποιο αρχείο 1080/720/24p ο driver θα νομίζει ότι είναι 3d...

Για 3D gaming θα χρειαστεί να βάλεις το nvidia 3dtv play, ΟΧΙ το 3d vision. Eίναι free μόνο για 14 μέρες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE55F8000 και πρόβλημα με αναπαραγωγή αρχείων 3D

To 3d vision δεν χρειάζεται, είναι για το 3d σύστημα της nvidia και λειτουργεί με κάποια 3d monitors. Αν το εγκατέστησες απεγκατέστησέ το.
Για να δεις frame packed 3d πρέπει να ενεργοποιήσεις το stereoscopic 3d απ'το control panel της nvidia. Noμίζω έχει και ένα υποτυπώδες setup που κάνεις μόνο μια φορά.
Δυστυχώς όμως με τους φοβερούς και τρομερούς drivers της nv θα πρέπει να το ενεργοποιείς/απενεργοποιείς κατά περίσταση, γιατί αν είναι ενεργοποιημένο και βάλεις να δεις κάποιο αρχείο 1080/720/24p ο driver θα νομίζει ότι είναι 3d...

Για 3D gaming θα χρειαστεί να βάλεις το nvidia 3dtv play, ΟΧΙ το 3d vision. Eίναι free μόνο για 14 μέρες.

Ευχαριστώ, μετά από ώρες χτες αυτό κατάλαβα κι εγώ...

Το πρόβλημα είναι πως όταν βάζω το setup για το 3D Vision δυστυχώς η τηλεόραση κρασάρει, δλδ χάνεται το σήμα και η σύνδεση με τον υπολογιστή.

Έφαγα ώρα πειραματιζόμενος και τελικά, κατά 80% είμαι βέβαιος πως απλά οι φοβεροί (που λες κι εσύ και συμφωνώ ;)) οδηγοί της Nvidia απλά δεν είναι συμβατοί με την συγκεκριμένη τηλεόραση - ούτε ως checkerboard HDMI 3D ούτε ως 3DTV δεν σετάρεται και πάντα κρασάρει.

Ευτυχώς η Nvidia φαίνεται να έχει ένα αρκετά αποτελεσματικό σύστημα report και το έχω επισημάνει.

Εν αναμονή

Κοίτα στην δική μου tv (panasonic plasma 3d του 2011) συνεργάζετε μια χαρά το stereoscopic 3d της nvidia με το powerdvd, και το 3dtv play (μόνο skyrim έχω δοκιμάσει η αλήθεια είναι), δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ασυμβατότητας με την tv, θα είχε ακουστεί.
Mάλλον το multimonitor setup σου μπερδεύει την κατάσταση.
Δοκίμασε να αποσυνδέσεις τις υπόλοιπες οθόνες, και επίσης θα σου πρότεινα αν εγκατέστησες το 3d vision να απεγκαταστήσεις και να κάνεις ένα clean instal τους drivers της nv.

Re: Απάντηση: Samsung UE55F8000 και πρόβλημα με αναπαραγωγή αρχείων 3D

Κοίτα στην δική μου tv (panasonic plasma 3d του 2011) συνεργάζετε μια χαρά το stereoscopic 3d της nvidia με το powerdvd, και το 3dtv play (μόνο skyrim έχω δοκιμάσει η αλήθεια είναι), δεν θεωρώ ότι είναι θέμα ασυμβατότητας με την tv, θα είχε ακουστεί.
Mάλλον το multimonitor setup σου μπερδεύει την κατάσταση.
Δοκίμασε να αποσυνδέσεις τις υπόλοιπες οθόνες, και επίσης θα σου πρότεινα αν εγκατέστησες το 3d vision να απεγκαταστήσεις και να κάνεις ένα clean instal τους drivers της nv.

Τελικά δεν βρήκα ποτέ λύση στο ζήτημα σύνδεσης :(

Όμως κατάφερα να βλέπω όποιες ταινίες 2D ή 3D από τον υπολογιστή στην τηλεόραση μέσω του Samsung Link που ουσιαστικά κάνει streaming στην τηλεόραση.

Μάλλον θα κινηθώ σε ένα τέτοιο πλαίσιο και κάποια στιγμή θα πάρω ένα NAS drive και θα παίζω από εκεί στην τηλεόραση ;)