Σχετικά αθόρυβος σκληρός;

DrAvalanche

New member
10 August 2006
57
Καλημέρα παιδιά

Θέλω το πισι μου να είναι σχετικά αθόρυβο, και είναι, εκτός από τον σκληρό δίσκο (WD 80αρης 4 ετών). Κάνει ένα συνεχόμενο αρκετά δυνατό σφύριγμα, όχι το 'τρακ τρακ' όταν διβάζει, αλλά το κλασσικό της περιστροφής του δίσκου.

Ερώτηση: οι καινούργιοι δίσκοι είναι θορυβώδεις; Έχει να μου προτείνει έναν κάποιος (EIDE, όχι SATA);

Σας ευχαριστώ

Η σειρά 7200.10 της Seagate περιλαμβάνει και μοντέλα Parallel ATA, και αποτελείται από δίσκους αξιόλογα αθόρυβους. Δεν ξέρω αν η νέα σειρά 7200.11 περιλαμβάνει μοντέλα σε αυτό το πρωτόκολλο. Πάντως, μια αποκαλυπτική και αξιόπιστη σύγκριση υπάρχει εδώ. Από το πτυσσόμενο μενού επίλεξε Idle noise και πάτα το πλήκτρο Sort. Γενικά μιλώντας, το πρόβλημα του θορύβου των δίσκων δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Τα τρέχοντα μοντέλα έχουν να επιδείξουν λαμπρές επιδόσεις, τουλάχιστον όσον αφορά το θόρυβο, και ανεξαρτήτως γωνιακής ταχύτητας...

Last edited:
Re: Απάντηση: Σχετικά αθόρυβος σκληρός;

ΑΠο ό,τι εχει περάσει απο τα χέρια μου ( και έχουν περάσει πολλοι ) οι πιο αθόρυβοι ήταν οι Seagate Βarracuda.

Βέβαι μπορείς να χτυπήσεις και κάτι τέτοιο.
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.804901

Έχω στο σύστημά μου δυο παρόμοιες βάσεις στήριξης, και όντως κάνουν δουλειά.

Αλλά δεν κάνουν τίποτα για τον υψίσυχνο ήχο του δίσκου - μόνο για τον θόρυβο που προκαλείται από τους κραδασμούς του.

Εχω ενα Hitachi 300άρης IDE ο οποίος ειναι αρκετά πιο αθόρυβος από 2 Barracuda 3,5 χρόνων που έχω σε RAID. Ο WD Caviar 80άρης που έχω είναι ο πιο θορυβώδης απ' όλους

Εχω ακούσει οτι η νέα σειρά AAKS της WD είναι υπερβολικά ήσυχη.

Κώστα έχω δύο 500άρηδες και είναι όντως αθόρυβοι. Επειδή ορισμένοι λένε
ότι είναι θορυβώδεις, θα ήθελα πολύ να ακούσω έναν "αθόρυβο" να καταλάβω
τί εννοούν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχετικά αθόρυβος σκληρός;

τί εννοούν.

Τα παλιότερα μοντέλα όντως έκαναν θόρυβο.-bye-

τί εννοούν.
δυο 320αρηδες και επισης δεν ακουω 8ορυβο (και ειμαι συνεχεια στο rendering)