Sony Android TV - Kodi - Πρόβλημα με εικόνα

Kid Shelleen

New member
14 September 2014
2
Καλημερα στο φορουμ.
Αν και δεν ξερω αν ειμαι στην καταλληλλη κατηγορια του site, αντιμετωπιζω το παρακατω προβλημα ενω παραλληλα εχω και καποιες αλλες αποριες.
Κατοχος μιας Sony 55w755c εδω και 2 μηνες και γενικα πολυ ευχαριστημενος. Εχω την τελευται αναβαθμιση λογισμικου της Tv και Εχω βαλει to KODI (εκδοση 16.1) στο οποιο εχω addon καναλια για sports.

Το προβλημα ξεκινησε Παρασκευη βραδυ βλεποντας απο KODI το ματς ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.Ξαφνικα εμφανιστηκε στην δεξια πλευρα της οθονης και στην μεση, σαν pop-up,ενα φωτεινο γαλαζιο στεφανι γεμισμενο με το κεφαλι του Σπανουλη (!?).Υστερα απο 2-3 λεπτα αλλαξε η εικονα και στο ''μπλε στεφανι' υπηρχε η πλατη του.Πιστεψα οτι ειναι απο το καναλι (του KODI)που εβλεπα το ματς και οτι ηταν σαν να κραταει εικονες-frames απο το ματς. Επειτα γυρισα σε κανονικη Tv και ολα καλα.
Χθες απογευμα ανογοντας την TV, σε τηλεοπτικο Digea ολα κανονικα, μετα απο λιγο βαζω ταινια απο εξωτερικο δισκο στο KODI.Ολα φυσιολογικα, η ταινια κυλαει και ξαφνικα υστερα απο 3-4 (?) λεπτα ..ξαναεμφανιζεται το ιδιο 'μπλε-γαλαζιο στεφανι-κυκλος" (ή αλλιως με εικονα τωρα μεσα του, εικονα απο προηγουμενη σκηνη της ταινιας που μολις εβλεπα. Η ταινια κατα τα αλλα παιζει κανονικα. Κλεινω KODI βαζω τηλεοπτικο και εκει τα ιδια. Παω Es-explorer, εχει στο προγραμμα καταγραφης κατι αρχεια τα διαγραφω. Εχει αλλα στα "βιβλια" τα οποια δεν διαγραφονται.(?)....Στο ps3 που δοκιμασα παιζοντας για μιση ωρα games δεν παρουσιαστηκε το προβλημα. Εβγαλα την TV απο την πριζα χθες βραδυ. Σημερα το πρωι ξαναδοκιμασω KODI και υστερα απο 5 λεπτα παλι τα ιδια......
icon8.png

Οι αποριες ειναι η εξης:
1.Τι συμβαινει,τι φταιει, τι πρεπει να κανω? Ειναι κατι που ενεργοποιησα κατα λαθος και πρεπει να αλλαξω? (χωρις να πρεπει να κανω reset και απεγκαταστησω το kodi αν γινεται)
2.Οι android tv μπορουν να 'κολλησουν ιους"?
3. Απο ΕS-EXPLORER τι μπορω να κανω? (Υπαρχει δυνατοτητα για κλεισιμο του ΚΟDI απο εκει?)
3. Αναβαθμιση στο KODI απο 16.1 σε 17 μπορω να κανω χειροκινητα ή μονο οποτε θα εχει διαθεσιμη ενημερωση το Google play store?

Ευχαριστω για το βημα που μου δινετε, και συγνωμη για το μακροσκελεστατο του θεματος και αν τυχον ειναι post για αλλη κατηγορια.
Δεν ξερω αν αλλοι συμφορουμιτες εχουν ποτε αντιμετωπισει τι ιδιο προβλημα. Ανυπομονω για την βοηθεια και τις συμβουλες σας ! (φιλτατε Χavito που ασχολεισαι με android tv & kodi τι γνωμη εχεις?)