SONY CDP-XA50ES.....Αξίζει τόσο?

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
Το συγκεκριμένο CD player,το βρήκα να πωλείται σε site του εξωτερικού(δε ξέρω αν είναι σωστό να επισυνάψω URL) και μαλιστα μεταχειρισμένο σίγουρα 10ετίας,στην τιμή 1699 ευρώ!!!ειναι δυνατόν?:damnyou:

Προφανώς τόσα του λείπουν αυτού που το πουλάει.
Ένα φεγγάρι που τα πρόσεχα στο ebay, ανάμεσα στα 400 και 500 έφευγαν συνήθως εάν θυμάμαι καλά. Άντε ορισμένα να έφευγαν και λιγάκι παραπάνω.

Re: Απάντηση: SONY CDP-XA50ES.....Αξίζει τόσο?

Το 50ES τα έχει όλα από την μαμά του δεν χρειάζεται μοντίφες! Τουλάχιστον τέτοιες που να δικαιολογούν τέτοια εξωφρενική τιμή.
Το 50αρι απο τη μαμα του δε παιζει καλα κατα την ταπεινη μου αποψη. Ομως επειδη εχει ενα κορυφαιο transport και εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης αξιζει να το Modiφαρει κανεις τοσο σε αναλογικο οσο και σε ψηφιακο σταδιο.

To 50ES έχει εκπληκτικό transport. Το χρησιμοποιούσαν και πολλύ χαιεντάδες κατασκευαστές. Ο τελικός ήχος όμως δεν είναι και τόσο καλός, ειδικά με τα σημερινά δεδομένα.

Εχω στην κατοχή μου ενα XA 50ES το οποίο το του εχω αλλάξει το clock τούς μετασχηματιστές τούς πυκνωτές και το αναλογικό στάδιο εξόδου και παίζει απίστευτα..υπάρχουν και άλλα CD που παίζουν πιο αναλυτικά με μεγαλύτερο σώμα αλλά οχι πιο "αναλογικά".

Οσο το ακουσα να παιζει σαν τρανσπορτ με τον S.F ηταν πολυ καλο,παντως το Sbowoda κοστιζει πανω απο χιλιαρικο και πουλιουνται γρηγορα,τωρα αν αξιζουν δεν ξερω

Το Transport της Audio Synthesis για παράδειγμα ήταν ένα πειραγμένο Sony 50ES. Οι άνθρωποι το αγόραζαν κανονικά από τη Sony, του άλλαζαν τροφοδοτικά, ρολόγια, το έβαζαν και σε νέο σασί και το πουλούσαν πακέτο με το
Audio Synthesis DAX.

Ένας γνωστός έκανε reverse engineering στο Audio Synthesis και πέρασε τις αλλαγές στο Sony του! Και μετά αγόρασε μόνο το DAX.

Ο γνωστός είναι ο Μάκης Γερούκης. Θα έχεις πετύχεις το όνομά του στο φόρουμ. Άμα τον δω θα τον ρωτήσω πώς το έκανε.

Καποια πληροφορια για το ΧΑ7ΕS της SONY ?
Ειναι παλιοτερο μοντελο απο το 50ES?
Εχουν τον ιδιο οδηγο?
Το εχει ακουσει κανεις?

Re: Απάντηση: SONY CDP-XA50ES.....Αξίζει τόσο?

Το 50ES τα έχει όλα από την μαμά του δεν χρειάζεται μοντίφες! Τουλάχιστον τέτοιες που να δικαιολογούν τέτοια εξωφρενική τιμή.

Προσωπικά άκουσα διαφορά σημαντική μετά την αλλαγή καλωδίου ρεύματος. Γενικά πάντως είμαι ευχαριστημένος ακόμα και σε σύγκριση με νεότερα players. Και για την Ιστορία, κάτι Bluesky, κτλ, μείνανε πολύ-πολύ πίσω σε σύγκριση...

H τροποιησεις του εν λογω κυριου ειναι πολυ εκτεταμενες και κανουν το μετριο κατ'εμε 50αρι παρα πολυ καλο.Αν θυμαμαι καλα μεχρι και το τρανσπορτ το τοποθετει σε αναρτηση με ειδικες ντιζες και ελατηρια...