SOS Ρυθμιση PIONEER 1016 για Listening mode 5.1

• Φωτογραφική συνάντηση στην Αθήνα!

Αυτό το Σάββατο, στις δέκα το πρωϊ (10:00) στο Πάρκο Τρίτση. Λεπτομέρειες και συμμετοχές εδώ.

dimitrios

New member
5 February 2007
67
Xαιρεται
Μηπως γνωριζει καποιος να μου πει σε ποιο listening mode μπορει να αποδωσει καλυτερα το 5.1 συστημα μου?
Ο PIONEER εχει παρα πολλα και δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το καλυτερο για να παρακολουθησω μια ταινια.
Αυτο που θελω ειναι ο ηχος να ειναι οτι πιο κοντινο σε αιθουσα σινεμα δηλαδη αναλογα με τι διαδραματιζεται στην οθονη να παιζει αναλογα αριστερα δεξια εμπροσ πισω και στα ηχεια.
Οταν εβαλα αυτοματα να βρει τι ειναι το πιο σωστο μου εβγαλε doldy digital αλλα δεν με ενθουσιασε.
Εχει πολλα μοδε οπως PRO LOGIC MOVIE, DOLDY SURROUND, PRO LOGIC+THX,THX MOVIE,THX CINEMA,ADVANCE SURROUND....κα
Εχει κανεις ιδεα?
Ευχαριστω πολυ.

Last edited:
Οταν βλεπεις ταινία, μέσω της οπτικής ίνας ή coaxial σύνδεσης το dvd player δίνει ΑΥΤΟΜΑΤΑ στον ενισχυτή σήμα Dolby Digital 5.1 ή DTS. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορείς να αλλάξεις κανένα ήχο σ' αρέσει δεν σ' αρέσει γιατί ο ενισχυτής έχει "κλειδώσει" στο ΨΗΦΙΑΚΟ φορμάτ που είναι γραμμένο το δισκάκι. Η μόνη επιλογή που έχεις είναι να προσθέσεις ΤΗΧ ή όχι. Συνήθως αυτό το χρησιμοποιείς για να προσομοιώσεις το 5.1 σήμα σε 7.1 ή 6.1 σύστημα που έχει back surround ηχεία.

Τα εφφέ ήχων όπως Dolby surround, prologic movie κλπ είναι για να προσομειώνεις εσύ το ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ σήμα που παίρνει ο ενισχυτής είτε αυτό είναι π.χ. ραδιόφωνο, είτε ένα μουσικό cd στερεο κλπ σε 5.1 ή 7.1 ήχο.

Ευχαριστω πολυ Τασο.
Οποτε δεν χρειαζεται να κανω τιποτα,τα κανουν τα μηχανακια για μενα...

Ακριβώς Δημήτρη. Από την στιγμή που "κλειδώσει" ο ενισχυτής το σήμα σε DD 5.1 ή DTS εσύ δεν μπορείς να επέμβεις πάρα μόνο να επιλέξεις αν θες ΤΗΧ ή να ενεργοποιήσεις τα back surround (αν έχεις).

Μπορείς όμωσ να παίξεισ με την ρυθμιση adv surround που σου τονίζει λίγο τα εφέ άν δηλαδή είναι ταινία με διαλόγους dialog ή επιστημονικής φαντασίας sci-fi κλπ.
Δυστηχώς οι συγκεκριμένοι ενισχυτές έχουν πολλές ρυθμίσεις και θέλουν πολύ παίδεμα !!!! Το αυτόματο σύστημα θέλει πάντα π[αρεμβάσεις στο μέγεθοσ των ηχείών και κυρίως στην ένταση που δίνει σε κάθε ηχείο .
δηλαδή κατα πάσα πιθανοτητα τα πίσω ηχεία σου θα είναι πολύ χαμηλωμένα .Παίξε ταινία και δοκίμασε ρυθμίσεις άνάλογα με τι απαιτήσεις σου.
Τί ηχεία οδήγεί το μηχάνημα?