Σπιτικό Ψωμάκι

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Μόλις ...ξεφούρνισα:

img2059y.jpg

Σηκώθηκα για λίγο από το PC και τα HD formats και έπιασα να κάνω καμιά πραγματική δουλειά.

300g αλεύρι γενικής χρήσης, 1Kg κίτρινο αλεύρι, σουσάμι, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 30g μαγιάς, 1 κουταλιά γλυκού μέλι και έχουμε ψωμί 1080p με DTS-MA!

Ένα κομμάτι από το ζυμάρι έγινε πεπερόνε πίτσα που δυστυχώς δεν πρόλαβα να φωτογραφήσω...

Last edited:
εδώ και δυό χρόνια φτιάχνω με ψωμοφτιάχτη alaska...

η καλύτερη λύση

Άσε, δεν έχει προλάβει να κρυώσει ποτέ... Γίνεται ανάρπαστο. Και φαντάσου ότι δεν κάνω προζύμια και τέτοια όπως η παλιά σχολή που ήταν κορυφή.

είμαι σίγουρος....
εδώ γίνεται ανάρπαστο το δικό μου της Αλάσκας...
γίναμε τετράπαχοι...

Άλλη χάρη έχει όμως το ζύμωμα, οι πειραματισμοί με διάφορες γεύσεις (Paulaner, ελιές), η αναμονή του ψησίματος στο φούρνο...

Πέρισυ έφτιαχνα πολλά, κυρίως ελιόψωμα, φέτος με το μωρό...που θα πάει όμως, θα μεγαλώσει.

Απάντηση: Re: Σπιτικό Ψωμάκι

εδώ και δυό χρόνια φτιάχνω με ψωμοφτιάχτη alaska...

η καλύτερη λύση

και εμεις εχουμε μμηχανακι και φτιαχνουμε ψωμι καθε μερα αλλα εχουμε και πετρινο μυλο μαρκας HAVOC και φτιαχνουμε αλευρι !

Σιταρι περνουμε σε τσουβαλι των 25 κιλων ...

μιλαμε για το ΟΛΙΚΗΣ αλεσεως και ΟΧΙ για ασπρο αλευρι... :grandpa:

το πως μυριζει το σπιτι καθε μερα ειναι απο το ψησιμο ειναι υπεροχο...

Κι εμείς εδώ κι ένα χρόνο έχουμε ψωμί μόνο με αρτοπαρασκευαστή. Βέβαια είμαστε εγκρατείς κύριε πρόεδρε και καταναλώνουμε 1 κιλό τη μέρα 6 άτομα.

Αρχίσαμε τη δουλειά όταν βρήκαμε ζωντανή κατσαρίδα μέσα σε κρουασανάκια στο διπλανό μας φούρνο.

Κι εγω τελευταια κανω σπιτικο ψωμι αλλα οχι με αρτοπαρασκευαστη. Επειδη δεν τρωμε και πολυ μιας και ολη μερα λειπουμε, συνηθως κανω 2-2.5 κιλα τα οποια βγαζουν κοντα στις 10 μερες (εκτος κι αν το σαββατο εχουμε τραπεζι :p). Πραγματικα, καμια σχεση το σπιτικο ψωμι με του φουρνου. Καταλαβαινεις οτι τρως ψωμι και οχι αφρο!

Extra crispy!!!!!!!

Μου τρέχουν τα σάλια.

Και να σκεφτείς πως έχω χρόνια να φάω ψωμί.

Το σπιτικό όμως όπου το βρω το "τιμάω".

Πρόσφατα βρήκα φούρνο που φέρνει ζυμωτό ψωμί στα ξύλα, 2,5 κιλών το οποίο διαρκεί για 1 βδομάδα περίπου.

Όταν τρώω έξω, το ψωμί μου φαίνεται ψεύτικο,λαστιχένιο

αυτό το τελευταίο ήταν ανάγκη τώρα?:furious3:

Τώρα δεν θέλω να σου κόψω την όρεξη μεσημεριάτικα, αλλά λόγω επαγγέλματος θα ήθελα να σου πώ ότι πολύ λίγοι φούρνοι, ταβέρνες, πιτσαρίες κλπ. κλπ. δεν έχουν κατσαρίδες στις εγκαταστάσεις τους.

Θεωρητικά, αν έστω καί 1 κατσαριδούλα εισβάλει στις εγκαταστάσεις, τότε θα περάσει πολύς καιρός - με τις σωστές καί συχνές απολυμάνσεις καί το κυριότερο με την άριστη καθαριότητα - να λυθεί το πρόβλημα.

Η καταπολέμηση της από τον άνθρωπο γίνεται συνήθως με τη χρήση εντομοκτόνων, ωστόσο συχνά αναπτύσσουν ανοσία ενάντια στα χημικά.
από: http://el.wikipedia.org/wiki/Κατσαρίδα

Αν θες ............. συνεχίζω αργότερα! :guitarist: