Στήνοντας 5.1 από την αρχή - Ερωτήσεις

christaras1990

Established Member
10 December 2013
258
Αθηνα
Καλησπερα σε ολους. Ειμαι εντελως νεος στον χωρο αυτο και γι αυτο χρειαζομαι καποιες κατευθυνσεις στο στησιμο ενος home cinema. Μπορω να πω
οτι εχω διαβασει αρκετα το φορουμ αλλα δεν μπορω να καταληξω καπου. Ας γινω λοιπον πιο σαφης. Προς τα παρων εχω την lg47la620s και για ηχο
το panasonic sc-btt190. Η τηλεοραση με ικανοποιει μια χαρα προς το παρων και δεν σκεφτομαι αλλαγη. Αυτο που θελω να ''στειλω'' ειναι το
home cinema και να στησω κατι καινουριο σιγα σιγα. Το budget δυστυχως ειναι στα χειροτερα του οποτε θελω να δω κατι οικονομικο. Λοιπον σχετικα με ενισχυτη
εχω δει αυτον εδω που μου καθεται πιο καλα http://www.skroutz.gr/s/5130524/Pioneer-VSX-529.html ή κατι αντιστοιχο.
Οπως ειπα δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις αφου δεν το κατεχω τοσο πολυ το αντικειμενο οποτε θελω να πιστευω οτι θα με ικανοποιησει εστω για αρχη. Αργοτερα βλεπουμε...
Αυτο που δεν ξερω και ανησηχω με αυτα που διαβαζω εδω μεσα ειναι σχετικα με τα watt. Οτι τιποτα δεν ειναι πραγματικο και δεν ειναι τοσο δυνατοι οι ενισχυτες
της κατηγοριας αυτης κτλ...πρακτικα ενας ενισχυτης της κατηγοριας αυτης συνοδευομενος με τα καταλληλα ''οικονομικα''ηχεια δεν θα με ικανοποιησει;
θα τον εχω δηλαδη στα κοκκινα και παλι η ενταση θα ειναι λιγη; O χωρος μου ειναι γυρω στα 45-50 τμ ενιαιο σαλονι κουζινα αν και το σαλονι χωριζεται θεωρητικα
απο την κουζινα...η θεση ακροασης δηλαδη ειναι σχετικα απομονωμενη απο την κουζινα και λιγοτερο απο 2μετρα απο την τηλεοραση οποτε πιστευω οτι δεν εχω θεμα με τον χωρο.
Αυτο που δεν γνωριζω καθολου και δεν εχω καταληξει και σε καποιο συμπερασμα μεσω του φορουμ ειναι σχετικα με τα ηχεια. Θα ηθελα να ακουσω καποιες αξιοπιστες προτασεις
για να ξερω σε τι λεφτα πρεπει να υπολογιζω( ξεκινωντας 300+ μονο ο ενισχυτης) ή μπορω για αρχη να παρω τα 2 front ηχεια και σιγα σιγα τα υπολοιπα. Θα προτιμουσα βεβαια ενα πακετο ηχειων γιατι λογικο ειναι να ταιριαξουν καλυτερα μεταξυ τους...
Ζητω συγνωμη για το μεγαλο Post και ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις.

Υ.Γ1) Τα ηχεια του υπαρχοντος 5.1 συστηματος δεν κανουν με τιποτα φανταζομαι για ενα τετοιο ενισχυτη σωστα;
2) Απο παλιο οικογενειακο συστημα υπαρχουν αυτα εδω τα ηχεια http://www.scribd.com/doc/141641111/Sony-Hcd-Zx30av
Ειναι λυση τουλαχιστον για αρχη ή να μην το σκεφτομαι καθολου;
3) Η χρηση μου ειναι 80% ταινιες και 20% μουσικη.
οπως καταλαβαινετε προσπαθω να φτιαξω κατι με το λιγοτερο δυνατο κοστος.

Πρώτα από όλα ο ενισχυτής, ο 529 είναι 5 κάναλος και κάνει min 308 σύμφωνα με το skroutz, θα σου πρότεινα τον 924 που είναι 7κάναλος και πλέον με το blu-ray κρίνεται απαραίτητο.
Αλλά πρέπει να "ανέβεις" στα 480. http://www.skroutz.gr/s/5130533/Pioneer-VSX-924.html
Δες και συγκριτικό ==> http://www.pioneer.eu/uk/products/42/98/405/compare.html?__P6=68829&__P8=68826
Τι λες;

Σιγουρα ειναι καλυτερος δεν διαφωνω...αλλα δινοντας σχεδον ενα 500ρικο για αυτον μετα τι μας μενει για ηχεια? αξιζει τα σχεδον 200 παραπανω?

Σιγουρα ειναι καλυτερος δεν διαφωνω...αλλα δινοντας σχεδον ενα 500ρικο για αυτον μετα τι μας μενει για ηχεια? αξιζει τα σχεδον 200 παραπανω?

Για το MCACC advanced και μόνο αξίζει.

Ναι καταλαβαινω εχεις ενα δικιο...καποια στιγμη το 5.1 δεν θα ειναι αρκετο...οποτε πας σε οσο το δυνατο περισσοτερα καναλια για μελλοντικες επεκτασεις...καποια προταση για αλλο μοντελο;
Σχετικα με τα ηχεια;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για το MCACC advanced και μόνο αξίζει.

Τι ειναι το MCACC advanced;

Πάρε πρώτα μπροστινά και κεντρικό, μετά sub και 4 περιφερειακά, ως τότε όμως έχεις ήδη κάποια που μπορείς να χρησιμοποιείς για να ολοκληρώσεις το 7κάναλο.

http://el.allreadable.com/214eGiTq

Δηλαδη μπορω να χρησιμοποιησω τα ηχεια που ηδη εχω πανω σε ενα τετοιο ενισχυτη χωρις προβλημα? τα μικρα του scbtt190 ειναι στα 3Ω και τα παλια που εχω της sony στα 8Ω

Δηλαδη μπορω να χρησιμοποιησω τα ηχεια που ηδη εχω πανω σε ενα τετοιο ενισχυτη χωρις προβλημα? τα μικρα του scbtt190 ειναι στα 3Ω και τα παλια που εχω της sony στα 8Ω

Μπορω να σου επιβεβαιωσω οτι δεν θα εχεις τεχνικο προβλημα να στησεις συστημα παντρευοντας τα παλια ηχεια με αυτα του Home cinema. Εκανα το ιδιο http://avclub.gr/forum/showthread.php/120485-%CE%91%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-center-speaker-%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-woofer

Προφανως δεν ειναι η καλυτερη λυση, αλλα τουλαχιστον μπορεις να το κανεις βημα-βημα και να μην δωσεις μονομιας μια περιουσια. Ξεκινησα με τα 2 μπροστα παλιου ηχοσυστηματος και κεντρικο, surround L,R του homecinema που ειχα. Μονο τον sub του home cinema δεν θα μπορεσεις να χρησιμοποιησεις (μαλλον) γιατι εχουν συνηθως παθητικους και ο ενισχυτης που θα αγορασεις θα υποστηριζει μονο ενεργο. Πριν λιγες μερες αγορασα καινουριο κεντρικο ηχεια και επομενο βημα ειναι ο sub, μια και τωρα ειμαι στο 5.0 :)

Προσοχη μονο στην ενταση μην καψεις τα "μικρα" ηχεια.

δηλαδη θεωρητικα με το all in one που εχω τωρα αφαιρω την πηγη και βαζω στην θεση της εναν ενισχυτη με ολα τα ηχεια(πλην του sub) οπως ειναι τωρα και δεν θα εχω προβλημα με αυτα τα μικρα ηχειακια στα 3Ω? Σιγουρα οι δυνατοτητες θα ειναι πολυ παραπανω και θα τις καταλαβω μονο με πραγματικα ηχεια αλλα θα ειναι μια αρχη κ αυτο...και σιγα σιγα αγοραζω 2 front το κεντρικο κτλ...θα υπαρχει προβλημα ετσι οπως το σκεφτομαι; Και για οσο ειμαι με τα υπαρχοντα ηχεια απλα δεν θα τσιτωνω τον ενισχυτη και θα ειναι ολα οκ;
Και αν τον τσιτωσω ποιο μηχανημα θα κινδυνεψει; O ενισχυτης ή τα ηχεια;
Ευχαριστω για τις απαντησεις και ζητω συγνωμη αν γινομαι κουραστικος με την ασχετοσυνη μου.

Με διορθωνει οποιος ξερει καλυτερα, οπου κανω λαθος...

δεν θα εχεις προβλημα με τον καινουριο ενισχυτη και τα ηχειακια, φτανει να μην ανεβαζεις πολυ ενταση και τα καψεις (τα ηχεια). Αν παρατηρησεις κατι στον ενισχυτη αυτο θα ειναι υπερθερμανση, αλλα δεν νομιζω. Μαλλον πρωτα θα τα καψεις τα ηχεια παρα θα παθει κατι ο ενισχυτης. Οπως ειπες ομως, αυτο δεν εχει νοημα γιατι με τα ηχειακια δεν θα καταλαβεις κατι καλυτερο απο οτι ακους τωρα. Οταν με το καλο ερθουν τα καινουρια μπροστινα - κεντρικο, θα παιξεις με τις ρυθμισεις εντασης ηχου για καθε ηχειο, ωστε τα μικρα και τα καινουρια να παιζουν στην ιδια ενταση. Σιγουρα το αποτελεσμα δεν θα ειναι το ιδιο με το να εχεις τα ιδια ηχεια παντου, αλλα.....

Σε καταλαβαινω απολυτα γιατι τις ιδιες αποριες ειχα και εγω...

ΥΓ: Τα ηχειακια σου πως συνδεονται με το home cinema/player; ειναι με βυσματακι ή βλεπεις γυμνο χαλκοκαλωδιο; αν ειναι βυσματακι θα πρεπει να τα κοψεις στην ακρη ωστε να δεις καλωδιο.

εχει βυσματακι ναι αλλα νομιζω οτι το να κοψω το βυσματακι για να δω καλωδιο και να το συνδεσω στον νεο ενισχυτη ειναι το πιο ευκολο σε ολο αυτο το πειραμα που παω να μπλεξω:music-smiley-005:

Lol.. Σίγουρα το πιο φτηνό βήμα. Απλά μην κόψεις το καλώδιο ακρη-ακρη, ώστε αν κάτι πάει στραβά να κανείς μια μουφα και να ξανά δουλέψει με το player σου. Πρόταση μου να βάλεις τα ηχεία του οικογενειακού ηχοσυστήματος ως μπροστινά μιας και αυτό πρέπει να έχουν ένα υποτυπώδες woofer.

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/enisxytes-proenisxytes/radioenisxytes-home-cinema/yamaha-rx-v477-5-1-timi.html

για αυτον εδω υπαρχει καποια αποψη; ειναι 140 πιο φθηνος απο τον vsx924

Έχεις αποφασίσει δηλαδή να πας σε κάτι με 5 κανάλια και χωρίς δυνατότητες σοβαρής ισοστάθμισης.

Αυτός έχει πολλά DSP για να παίξεις. Στρογγυλεμένος ήχος, ξεχωρίζει από το συρμό αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Δηλαδη θεωρεις μονοδρομο τον Pioneer η καποιον αντιστοιχης κατηγοριας; Απλα κοιταζω και για ηχεια πλεον γιατι αυτα που εχω δεν θα κανουν δουλεια και ανεβαινουμε επικινδυνα σε κοστος.
Απαιτησεις ιδιαιτερες δεν εχω γιατι οπως ειπα δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με το κομματι του ηχου

Εάν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις στον ήχο γιατί δεν κοιτάς τον απολύτως φθηνότερο AV που μπορείς να βρεις;