Στρωσιμο fostex

Σταυρος Δανος

AVClub Addicted Member
21 March 2008
1,811
Πατρα/Κυπρος
Καλησπερα σε ολους τους fostexakides,πρωην και νυν-bye-

Θελω την βοηθεια σας....
Αφου τα 208ες θα καθονται πολλες μερες ακομα,σκεφτομαι να αρχισω το στρωσιμο τους.
Το προβλημα ειναι σε ποιο κουτι να τα στρωσω....
Στον αερα δεν τα λειτουργω με τπτ:) αλλα....
εχω ενα κουτι για sub 8 ιντζο περιπου 25~30 λιτρα bass reflex....
Διαστασεις 30εκ κυβος.

Ειναι πολυ κουφο να το μονταρω πανω και να το αφησω να παιζει???

Δεν βλέπω το γιατί δεν θες να τα στρώσεις στον αέρα.
Πάντως το κουτί που λες είναι καλό . Το καλύτερο στρώσιμο γίνεται σε πραγματικές συνθήκες και αν αυτό είναι δύσκολο τότε με γεννήτρια στη σάρωση από 10hz έως 1Κhz σε μικρή ισχύ πάντα .
Υπάρχουν και δισκάκια με αρκετά καλά σήματα για burn in αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει σε μεγάφωνα .24 ώρες στη γεννήτρια είναι 1 μήνας μουσικής.

Βασικα ρωτησα επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν συμπαθα τετοιου ειδους φορτιση.Η καθολου φορτιση δεν περιεχει κινδυνους?
Φυσικα θα του βαλω την γεννητρια μαζι με τον Yammi στο 0.5W και θα το αφηνω καμια δυο ωρες την ημερα.

καθόλου φόρτιση, στον αέρα ωστε να κάνουν τις διαδρομές τους με λιγότερη ισχύ και πιο αθόρυβα.

Το καλύτερο είναι τόνος 10-20Ηζ. ξεκίνα με ελάχιστη διαδρομή πχ +/- 0,5mm και σταδιακά αύξησε μέχρι το Xmax μέσα σε ένα 24ωρο ή άντε 48ωρο το πολύ.

Re: Απάντηση: Στρωσιμο fostex

καθόλου φόρτιση, στον αέρα ωστε να κάνουν τις διαδρομές τους με λιγότερη ισχύ και πιο αθόρυβα.

Το καλύτερο είναι τόνος 10-20Ηζ. ξεκίνα με ελάχιστη διαδρομή πχ +/- 0,5mm και σταδιακά αύξησε μέχρι το Xmax μέσα σε ένα 24ωρο ή άντε 48ωρο το πολύ.

Καλα, μη νομιζεις Βαγγελη, τοσο (αντε αλλο τοσο:grinning-smiley-043) ειναι το Xmax σ αυτα τα μεγαφωνα. Και γω λεω στρωσιμο με μικρη ισχυ στον αερα.
Αλλωστε και μεσα στην καμπινα τι φορτιση να εχεις στους 10-20 κυκλους ?

2 ποντικοί βαρβάτοι μου ξεστρώνουν το κρεβάτι ... και άλλοι 2 οι καημένοι μου το ΣΤΡΩΝΟΥΝ πάλι

σε κάνα χρόνο θα έρθουν .... όπως πρέπει

Για ρίξε ένα τρανσλεισον ρε Μπιλ.
Κάτι μαγειρευεται, εκει στο μακρυνο Παλληνη μου φαινεται? Για πες....

Έχω μείνει με την εντύπωση (από αναφορές δεξιά και αριστερά) ότι τα 208 ΕΣ (γενικά τα FE ΕΣ) στρώνουν πολύ πιο εύκολα από τα 206 (FE) κ.ο.κ.

Έχω μείνει με την εντύπωση (από αναφορές δεξιά και αριστερά) ότι τα 208 ΕΣ (γενικά τα FE ΕΣ) στρώνουν πολύ πιο εύκολα από τα 206 (FE) κ.ο.κ.

Για ποιο λογο αραγε? Τι το τοσο διαφορετικο μπορει να εχουν? Εχω την εντυπωση οτι τα χαρακτηριστικα τους ειναι παρεμφερη.
Παντως και γω, επιβεβαιωνω το μακρον (χρονικα) της υποθεσης του στρωσιματος των 206

Για ποιο λογο αραγε? Τι το τοσο διαφορετικο μπορει να εχουν? Εχω την εντυπωση οτι τα χαρακτηριστικα τους ειναι παρεμφερη.
Παντως και γω, επιβεβαιωνω το μακρον (χρονικα) της υποθεσης του στρωσιματος των 206

Εχουν διαφορετικη αναρτηση και στηριξη κωνου μπροστα

Εχουν διαφορετικη αναρτηση και στηριξη κωνου μπροστα

Διαφορετικη? Χμ.. Δηλαδη αν εχει τοσες διαφορες ενα 206 με ενα 208, τοσες που να δικαιολογει πολυ μεγαλη διαφορα στο χρονο στρωσιματος, με ενα, πχ, πηρλες XLS (εξαιρετικο μεγαφωνο, απλως για παραδειγμα το αναφερω) ποσες θα επρεπε να εχει?

Διαφορετικη? Χμ.. Δηλαδη αν εχει τοσες διαφορες ενα 206 με ενα 208, τοσες που να δικαιολογει πολυ μεγαλη διαφορα στο χρονο στρωσιματος, με ενα, πχ, πηρλες XLS (εξαιρετικο μεγαφωνο, απλως για παραδειγμα το αναφερω) ποσες θα επρεπε να εχει?

H στηριξη του κωνου μπροστα δεν εχει καμια σχεση με το 206.Ειναι εφαπτομενικη στηριξη.Η μεσα δεν ξερω που ακριβως διαφερει.
Μπορει το πηρλες να εχει τους ιδιους χρονους στρωσιματος η διαφορετικους,αλλα να ειναι μερα με νυχτα η κατασκευη του(δεν ξερω το συγκεκριμενο).

Παντως το 208 αν θελει και αυτο το ιδιο στρωσιμο οπως τα δικα σου να το αφησω καμια βδομαδα να βαραει μπασα?:flipout:

Η καμπύλη στρωσίματος είναι λογαριθμική που σημαίνει ότι σε 50 ώρες με γεννήτρια και 50% του χμαξ το μεγάφωνο θα φτάσει στο 95% της τελικής του απόδοσης και σε 1000000000000 ώρες στο 99.9% άρα απλά βάλτο να παίξει τρις τέσσερεις μέρες έτσι και αυτό είναι.

H στηριξη του κωνου μπροστα δεν εχει καμια σχεση με το 206.Ειναι εφαπτομενικη στηριξη.Η μεσα δεν ξερω που ακριβως διαφερει.
Μπορει το πηρλες να εχει τους ιδιους χρονους στρωσιματος η διαφορετικους,αλλα να ειναι μερα με νυχτα η κατασκευη του(δεν ξερω το συγκεκριμενο).

Παντως το 208 αν θελει και αυτο το ιδιο στρωσιμο οπως τα δικα σου να το αφησω καμια βδομαδα να βαραει μπασα?:flipout:

Το πηρλες το ανεφερα επειδη ειναι εντελως διαφορετικο μεγαφωνο. Τα φοστεχ γενικα στρωνουν αργα. Χωρις να θελω να σε απογοητευσω, πολυ αργα.
Και ο λογος, υποθετω, ειναι πολυ απλος. Για να στρωσει ενα μεγαφωνο, πρεπει να κανει κινηση. Και αυτα τα μεγαφωνα (φοστεξ , λοθερ κλπ), εκ των πραγματων, με 1 χιλιοστο Xmax, δεν μπορουν/δεν επιτρεπεται να κανουν διαδρομες. Εχεις πολυ δρομο μπροστα σου. Αν στο μεταξυ τυχει και ακουσεις, τα δικα μου πχ, θα καταλαβεις τι εννοω ....

Το πηρλες το ανεφερα επειδη ειναι εντελως διαφορετικο μεγαφωνο. Τα φοστεχ γενικα στρωνουν αργα. Χωρις να θελω να σε απογοητευσω, πολυ αργα.
Και ο λογος, υποθετω, ειναι πολυ απλος. Για να στρωσει ενα μεγαφωνο, πρεπει να κανει κινηση. Και αυτα τα μεγαφωνα (φοστεξ , λοθερ κλπ), εκ των πραγματων, με 1 χιλιοστο Xmax, δεν μπορουν/δεν επιτρεπεται να κανουν διαδρομες. Εχεις πολυ δρομο μπροστα σου. Αν στο μεταξυ τυχει και ακουσεις, τα δικα μου πχ, θα καταλαβεις τι εννοω ....

Thanks Τζιμ
Thanks kontr,tmjuju & Βαγγελης

Τι να κανουμε?Αστα εκει να παιζουν....καποτε θα στρωσουν τα γεριμα.....

Η σειρά ΕΣ έχει δανειστεί στοιχεία απ τα μεγάφωνα που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα studio monitors. Spider, μορφή κώνου, εξωτερική ανάρτηση.

Και σε μένα τα 208EΣ έκαναν πάνω απο 100ώρες να έρθουν. Και αν έμεναν μερικές μέρες χωρίς να δουλέψουν βρόμαγαν αμμέσως αστρωσίλα.

Και σε μένα τα 208EΣ έκαναν πάνω απο 100ώρες να έρθουν. Και αν έμεναν μερικές μέρες χωρίς να δουλέψουν βρόμαγαν αμμέσως αστρωσίλα.

Ωχχχ:hmmmm2:

Ευτυχως ο Yamaha μπορει να παιζει μερες συνεχωμενα χωρις να ζεστενεται...

Συμπαθουν καμια συγκεκριμμενη συχνοτητα στο στρωσιμο?

Βασικα ρωτησα επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν συμπαθα τετοιου ειδους φορτιση.Η καθολου φορτιση δεν περιεχει κινδυνους?
Φυσικα θα του βαλω την γεννητρια μαζι με τον Yammi στο 0.5W και θα το αφηνω καμια δυο ωρες την ημερα.

yammi , yammi νόστιμο μου ακούγετε ! :grandpa: