Subwoofer για Home cinema

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,367
Έχω ένα 5.1 ηχοσύστημα με 110W στο κάθε ηχείο και σκέφτομαι να αναβαθμίσω το παθητικό subwofer με ένα ενεργό για να γεμίζει καλύτερα ο χώρος με μπάσα. Σκέφτομαι για αυτό: YAMAHA YST-SW 325
Ποια η γνώμη σας? το έχει ακούσει κανείς? Ο χώρος μου είναι περίπου 30-35 τετραγωνικά. Ενδείκνυται για την περίπτωση μου ή μήπως είναι too much και μπορεί να με καλύψει και ένα μικρότερο? Έχετε τίποτα να άλλο να προτείνετε άλλα το πολύ μέχρι αυτή την τιμή.

Εχω Yamaha και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχει τρομερά μπάσα! Πριν από αυτό είχα ένα Roister κι όλη την ώρα στο συνεργείο έτρεχα..

Συγκεκριμένο yamaha το άκουσα σε κατάστημα και έπαθα πλάκα αλλά ο χώρος ήταν ανοιχτός και δεν μπορώ να το συγγρίνω πως θα ακούγεται στο χώρο μου. Επίσης είδα οτι η ίδια εταιρία βγάζει και μικρότερα μοντέλα και έλεγα μήπως και αυτά μου είαι αρκετά. Το Velodyne που μπορώ να το δώ από κοντά στην Αθήνα?

Εγώ έχω το Yamaha YST-SW515 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι ένα πολύ τίμιο μηχάνημα και κάνει θαυμάσια δουλειά, ενώ κοστίζει ελάχιστα παραπάνω από το 325 (εγώ το αγόρασα 5 μήνες πριν 300 ευρώ). Σου το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Απάντηση: Re: Subwoofer για Home cinema

Έχεις κανένα μαγαζί να μου προτείνεις για αγορά?

Αν η ερώτηση απευθύνεται σε μένα, το Yamaha YST-SW515 το πήρα από τον Λημναίο, στοά Φέξη. Τώρα το έχει 298 ευρώ (όταν το πήρα εγώ το είχε 320), κι αν το παζαρέψεις λίγο, μάλλον θα το πάρεις φθηνότερα.

Ευχαριστώ. Η ερώτηση απευθυνόταν σε εσένα αλλά και όποιος άλλος έχει να προτείνει κάποιο κατάστημα με καλές τιμές είναι ευπρόσδεκτός.

Θα ήθελα να δώ και το Velodyne καθώς διάβασα αρκετά κολακευτικές κριτικές στο ίντερνετ. Δεν έχω βρεί όμως κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που να το έχει και δεν ξέρω και σε ποιό κανονικό κατάστημα υπάρχειι.

τσεκαρε και τις προσφορες του Νακα, στο website του - καπου υπαρχει ενα pdf με ex-demo και ανοικτες συσκευασιες. Εψαχνα και εγω για sub και ειχα βρει 2-3 καλες περιπτωσεις εκει (εαν δεν σε πειραζει το ex-demo). Ειδικα στα Yamaha, καταλαβαινεις, ο εισαγωγεας ειναι, οποτε και εχει πολλα κομματια!

Αλλη επιλογη με πολυ γνωστες αλλα και σωστους, ευγενικους πωλητες ειναι ο Κοσμας, στοα Φεξη, Ομονοια.

Γειά και πάλι. Ένα ακόμα subwoofer που είδα είναι και το JBL E150 P. Ποιά η γνώμη σας σε σχέση με τα Yamaha?

Μια σκέψη για σχολιασμό. Στο βιβλίο οδηγιών των yamaha subwoofer γράφει ότι δεν πρέπει να συνδέονται με RCA στο preout ενισχυτών με RCA preout αλλά μόνο μέσω των εξόδων των ηχείων για να φιλτράρουν τις χαμηλές. Εκτός αν ρητά ο ενισχυτής (βλ. κάποιους yamaha ενισχυτές) έχουν δύο RCA L+R). LFE??????