Σύγκριση Bookselves ΗΧΕΙΩΝ

moustakis

New member
16 January 2008
25
Καλημέρα.

Έχει κανείς άποψη για το ποιό από τα "Monitor Audio RS1 Silver" και "B&W 685" είναι καλύτερα.

Λόγω χώρου στο σπίτι και τιμής.
Έχω τεστάρει τα RS1 με πολλά bookselves ηχεία αντίστοιχης τιμής και υπερτερούν. Δεν τα έχω συγκρίνει με τα B&W 685.
Αυτό είναι όλο.
Έχεις να μου προτείνεις κάτι άλλο σε αυτά τα επίπεδα (500 ευρώ);

Ποιόν ενισχυτή έχεις και που θα παίζουν(σε βάσεις ή σε ράφι);

Θα παίζουν σε βάσεις.
Όσο για ενισχυτη ψάχνω δικάναλλο στα 500 ευρώ.
Προς το παρόν έχω έναν Ραδιοενισχυτή SONY STR-DE 545 πολυκάναλο αχρησιμοποίητο που πωλείται (250 ευρώ).

Κοίταξε και τίποτα σε μεταχειρισμένο.

Μπορεί να πετύχεις κάτι πολύ καλό σ' αυτή την τιμή.
Βρες πρώτα ένα ηχείο που θα σου κάνει κλικ και μετά ψάξε για ενισχυτή.

Θα παίζουν σε βάσεις.
Όσο για ενισχυτη ψάχνω δικάναλλο στα 500 ευρώ.
Προς το παρόν έχω έναν Ραδιοενισχυτή SONY STR-DE 545 πολυκάναλο αχρησιμοποίητο που πωλείται (250 ευρώ).

NAD ενισχυτή σειρά ΒΕΕ ,ότι καλύτερο στα φθηνά(γύρω στα 300-350) κι αύξησε το ποσό για ηχεία.Ταιριάζουν πολύ με CHARIO/PROAC.Τα δεύτερα μεταχειρισμένα γύρω στα 700(STUDIO 110) και τα πρώτα και καινούργια.

Eπίσης εξαιρετικά είναι και τα βάσης της USHER(άν δεν έχεις πρόβλημα που είναι κινέζικης κατασκευής).

Καλή συνέχεια.

Έκανα λάθος πριν θα παίζουν σε ράφι. Τα έχω ακουσει με klipsh, triangle, tannoy, kef.

NAD ενισχυτή σειρά ΒΕΕ ,ότι καλύτερο στα φθηνά(γύρω στα 300-350) κι αύξησε το ποσό για ηχεία.Ταιριάζουν πολύ με CHARIO/PROAC.Τα δεύτερα μεταχειρισμένα γύρω στα 700(STUDIO 110) και τα πρώτα και καινούργια.

Eπίσης εξαιρετικά είναι και τα βάσης της USHER(άν δεν έχεις πρόβλημα που είναι κινέζικης κατασκευής).

Καλή συνέχεια.

μηπως τυχον εχεις ακουσει nad 350 με chario και με ποια?

μηπως τυχον εχεις ακουσει nad 350 με chario και με ποια?

Ναί στο σπίτι της αδελφής μου και παίζουν σε πολύ μεγάλο χώρο(περίπου στα 3 μέτρα μεταξύ τους και μακρυά απο τοίχους).Τα Chario είναι δαπέδου τα 100Τ ή 200Τ(δεν θυμάμαι ακριβώς τώρα).Πάντως παίζουν θαυμάσια για τα λεφτά τους σαν σύστημα.

Έκανα λάθος πριν θα παίζουν σε ράφι. Τα έχω ακουσει με klipsh, triangle, tannoy, kef.

Τότε όσα πρότεινα είναι "μεγάλα"-ακατάλληλα για ράφι και θα πάνε γενικά χαμένα τόσα χρήματα.Καλύτερα κάτι πιό οικονομικό και μικρότερο με το μπάς ρεφλέξ μπροστά ή σε κλειστό κουτί(ακουστικής ανάρτησης).Δές στην Hi End το θέμα με τα μόνιτορ της Usher.To μικρό που συζητιέται πρός το τέλος του θέματος,πρέπει να είναι ότι σου χρειάζεται.

Τι ευαισθησία έχει το Usher; Γιατί με μικρό NAD δεν το κόβω...
Α, και για την κίνα μην έχεις πρόβλημα. Τα NAD στην Ταιβάν δεν φτιάχνονται;

Από το site της Usher:

Usher S-520

2-way system tweeter 1" (UA025-10), mid-bass 5" (KSW2-5029B)
Sensitivity 86 dB @ 1 watt / 1m
Nominal impedance 8 ohms
Frequency response (-3 dB) 52 Hz ~ 20 kHz
Power handling 75 watts
Crossover frequencies 2 kHz
Weight 15 lbs
Dimensions (w x d x h) 7.09" x 10.43" x 11.81"
Shipping weight 32 lbs
Shipping box (w x d x h) 17.9" x 13.0" x 15.0"

τα FOCAL CHORUS 807V τα έχει ακούσει κανείς?

ρωτάω επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για ηχεία βάσης τα οποία θα συνδυαστούν με το ενεργό sub της YAMAHA το SW515
μεγάλη ευαισθησία 92db οπότε μπορούν να συνδυαστεί με μικρούς ενισχυτές...(σαν του φίλου μας αλλά και τον δικό μου)....

παρόλα αυτά έχω κανονίσει για ακρόαση μέσα στην βδομάδα για τα KEF XQ 1 που θα τα ακούσω στημένα με το SUB της YAMAHA...

Last edited:
Απάντηση: Re: Σύγκριση Bookselves ΗΧΕΙΩΝ

Τι ευαισθησία έχει το Usher; Γιατί με μικρό NAD δεν το κόβω...
Α, και για την κίνα μην έχεις πρόβλημα. Τα NAD στην Ταιβάν δεν φτιάχνονται;

η nad 350 που πηρα γραφει China

με αποτελειωσες τωρα:BDGBGDB55:

δηλ.δεν πανε για 15 ποντους απο τον τοιχο?

Στο παρελθόν τα είχε σχεδόν κολλητά σε τοίχο κι έπαιζαν καλά (όχι τόσο όσο τώρα).Απλά έγραψα πως είναι τοποθετημένα τώρα μετά απο παρεμβασή μου,γεγονός που βελτιώνει αισθητά το αποτέλεσμα.
Γενικά,όμως αυτό-δηλαδή η καλύτερη τοποθέτηση,ισχύει για κάθε σχεδόν ηχείο.

Τώρα που το σκέφτομαι, τα SCM7 της ATC βγαίνουν κάπου στα 7 κατοστάρικα.
Θεωρητικά, τα ακουστικής ανάρτησης είναι τα πιο εύκολα σε τοποθέτηση.

Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα ταιριάξουν με έναν NAD...