Σύγκριση του BlueSky με το Wadia 8/15

skaloumbakas

Banned
24 December 2006
261
Είχα αναφερθεί σε κάποιο post ότι μας αρέσει η υπερβολή και εκεί που κάποιον ή κάτι βρίζουμε, την άλλη στιγμή το εκθειάζουμε.

Και είχα υποσχεθεί ότι θα προσπαθούσα να βάλω κατά τη γνώμη μου (και κατά τα αυτιά μου) τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τη συζήτηση των ημερών για τι άλλο? για τις ηχητικές ικανότητες του BlueSky !!!

Είναι τώρα 3 εβδομάδες που το φιλοξενούσα (το παλιό μοντέλο - αυτό με τα κουμπιά στην οροφή) και με διάφορα είδη μουσικής (που αναφέρονται στη σελίδα μου @ http://aca.gr/pop_skal.htm) αλλά και με πολλά links μουσικής που έχω αναφέρει εδώ (και είναι όλα ανέπαφα...) το συνέκρινα με τον συνδυασμό που χρησιμοποιώ εδώ και 9 χρόνια, το Wadia 8 Transport και το Wadia 15 decoding computer (δείτε βελτίωση @ http://aca.gr/equip14.htm )

skal_bluesky_front.jpg

skal_bluesky_back.jpg

Η σύνδεση το Wadia 15 Decoding computer γίνεται με Daras custom silver cable, XLR) και του BlueSkay έγινε με XLO signature, RCA)

Είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν τα περίμενα!

Θα έλεγα κατ' αρχήν ότι οι διαφορές ήταν από μικρές έως ανεπαίσθητες και αφορούσαν τα περισσότερα σημεία των διαφόρων κριτηρίων αξιολόγησης που αρχίζουμε να διαμορφώνουμε σαν Ομιλος...

(συνεχίζεται...)

Παιδιά, μην βιάζεστε...

Συμπερασματικά και κωδικοποιημένα:

Α. Τεχνική Ανάλυση

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
[BS] Λεπτομέρεια, ανάλυση, καθαρότητα, διάυγεια.
[Wadia] Ήχος πίσω από πέπλο "κουρτίνα", θαμπός, ομιχλώδης, μουντός.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ (Η ευκρινής και γρήγορη αλλαγή της ηχητικής στάθμης, χωρίς σύγχυση)
[BS] Μικροδυναμικά - Μακροδυναμικά

ΕΙΚΟΝΑ (Η τρισδιάστατη απεικόνιση της Μουσικής στο χώρο)
[BS] Καθορισμός οργάνων στον χώρο "εστίαση". Ανάγλυφο του ήχου "επίπεδα"
[Wadia] Η εικόνα είναι μπροστά.

ΣΩΜΑ (Η φυσική απόδοση του "όγκου" ενός οργάνου η συνόλου οργάνων)
[BS] Ελαφρώς υπερτερεί

ΧΡΟΝΙΣΜΟΣ (Ρυθμός, τέμπο, ταχύτητα, η απόδοση των "μεταβατικών", το "timing")
[BS] Ελαφρώς υπερτερεί

ΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ (Η ομοιογενής αναπαραγωγή όλου του μουσικού φάσματος, χωρίς προβολή, έξαρση, η ύφεση κάποιας περιοχής)
[BS] Ήχος ισορροπημένος, ομειογενής, ουδέτερος
[Wadia] οξύς, λαμπρός, "μπουμάρει"

ΜΠΑΣΑ (σφικτά, με κράτημα η απόσβεση, ο έλεγχος)
[BS] Ελαφρώς υπερτερεί

ΜΕΣΑΙΑ (φωνές, πιάνο, αληθοφάνεια - άρθρωση - παρουσία)
[BS] Ελαφρώς υπερτερεί
ΠΡΙΜΑ
[BS] κρυστάλλινα, αέρινα, βελούδινα, με έκταση
[Wadia] φωτεινά, "ξύνουν"

Β. Συναισθηματική Προσέγγιση

ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ
[BS] Φυσικός - ζωντανός ήχος, με χροιές και ηχοχρώματα.
[BS] Πλαστικός, ασυμπίεστος, με περιγραφή και ρευστότητα.
[Wadia] Το σύστημα είναι άμουσο, ξύνει, έχει κόκκο. Ήχος παραμορφωμένος, συμπιεσμένος, κλειστός.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
[BS] Ήχος με εσωτερικότητα που σε παρασύρει και σε"βάζει" μέσα στη Μουσική <involving>
[BS] Μουσική με διεισδυτικότητα και "σάλιο" <liquidy> Ήχος ανάγλυφος - ψηλαφητός <palpability>
[BS] Μουσική με "bloom" και πειστικότητα.
[Wadia] Ήχος κλινικός, αποστειρωμένος, κουραστικός, επίπεδος, αδιάφορος, στεγνός, ενοχλητικός.

Όπως ανέφερα στο εισαγωγικό μου, οι διαφορές που ακούστηκαν ήταν πολύ μικρές κάτι που γενικά παρατηρώ όταν συγκρίνω ψηφιακές πηγές μεταξύ τους.

Κάτι που ΔΕΝ συμβαίνει όταν η σύγκριση είναι μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού, όπου οι διαφορές είναι χαοτικές, ειδικότερα στην ομάδα "Β. Συναισθηματική Προσέγγιση"

Πρόεδρε είχαμε συμφωνήσει να μήν βγάλεις στη φόρα τα αποτελέσματα του 'συγκριτικού' ... γιατί δεν κράτησες το μυστικό !!!
:flipout: :flipout: :flipout:

Last edited:
Μιλησα με τον Πύργαπριν λίγο και επιβεβαιωσε οιτ δεν ηταν πρωταπριλιατικο, αλλα και πως το B-S ειναι στο ρακ εδω και πολύ καιρο!!!
Τα σχόλια ειναι περιττά! ή αλλιως τα λογια ειναι περιττά συμφωνα με το ασμα!
Δεν εχω λόγια....!!!

Se non e' vero, e' ben trovato.

either way , συγχαρητήρια στον κ. Σκαλούμπακα ( είτε για το πηγαίο χιούμορ του , είτε για το ανοιχτό μυαλό [και τα αυτιά ] )

Κρίνοντας πάντως και από όσα είχαν γραφεί και στο avsite για την σύγκριση blue sky με Wadia , πολύ μάπα πρέπει να είναι αυτό το τελευταίο :flipout: :flipout:

Καλα Χρηστο φοβερο συγκριτικο τεστ.
Αν η Wadia ηταν κατασκευαστης απο την Απω Ανατολη θα ειχαν κανει χαρακιρι τα μισα στελεχη της.

μόνο με δωροδοκία...

Καλά εσείς νομίζετε ότι κοροιδεύω...

Γιώργο, ξεχασες μου φαίνεται ότι για να δεχθεί την εγγραφή σου ο πιλότος... μόνο με ένα δωράκι θα τον έπειθες!!!

simop_pyrga_bs.jpg

Είχα αναφερθεί σε κάποιο post ότι μας αρέσει η υπερβολή και εκεί που κάποιον ή κάτι βρίζουμε, την άλλη στιγμή το εκθειάζουμε.

Και είχα υποσχεθεί ότι θα προσπαθούσα να βάλω κατά τη γνώμη μου (και κατά τα αυτιά μου) τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά τη συζήτηση των ημερών για τι άλλο? για τις ηχητικές ικανότητες του BlueSky !!!

Είναι τώρα 3 εβδομάδες που το φιλοξενούσα (το παλιό μοντέλο - αυτό με τα κουμπιά στην οροφή) και με διάφορα είδη μουσικής (που αναφέρονται στη σελίδα μου @ http://aca.gr/pop_skal.htm) αλλά και με πολλά links μουσικής που έχω αναφέρει εδώ (και είναι όλα ανέπαφα...) το συνέκρινα με τον συνδυασμό που χρησιμοποιώ εδώ και 9 χρόνια, το Wadia 8 Transport και το Wadia 15 decoding computer (δείτε βελτίωση @ http://aca.gr/equip14.htm )

skal_bluesky_front.jpg

skal_bluesky_back.jpg

Η σύνδεση το Wadia 15 Decoding computer γίνεται με Daras custom silver cable, XLR) και του BlueSkay έγινε με XLO signature, RCA)

Είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματα δεν τα περίμενα!

Θα έλεγα κατ' αρχήν ότι οι διαφορές ήταν από μικρές έως ανεπαίσθητες και αφορούσαν τα περισσότερα σημεία των διαφόρων κριτηρίων αξιολόγησης που αρχίζουμε να διαμορφώνουμε σαν Ομιλος...

(συνεχίζεται...)

Τι να πω? Μένω έκπληκτος. κε Σκαλούμπακα, συγχαρητήρια για τη δημοσίευση. Ειλικρινά, θέλει πολύ θάρρος αυτό ... (για να μην πω τι άλλο ..) Βέβαια, αν συμπεριλάβουμε και τη μέρα που έγινε η δημοσίευση !!!:grinning-smiley-043

Kαι μιας και βλέπω το isolator κατω δεξια του ρακ θαθελα και μια γνωμη γιαυτο, γιατι ο Πυργας μου ειπε πως μονο γι ασκαμπουδακι για τα πόδια κανει!
Ειπα και γω ο Κοντομηνας :blink: ειναι και αυτός μέλος???!!!!

Kαι μιας και βλέπω το isolator κατω δεξια του ρακ θαθελα και μια γνωμη γιαυτο, γιατι ο Πυργας μου ειπε πως μονο γι ασκαμπουδακι για τα πόδια κανει!
Ειπα και γω ο Κοντομηνας :blink: ειναι και αυτός μέλος???!!!!
είναι και καλο για τις πόρτες το βαζεις σαν στιρηγμα , μην χτυπάνε ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΈΡΑ! (θα εκλάβω ολο το tread προταπριλιατικο αστείο και εγώ )