Συνδεση αποκωδικοποιητή με εξωτερικό σκληρό δίσκο

cool11

Established Member
23 August 2006
138
Θελω να συνδεσω ενα εξωτερικο σκληρο δισκο, σε τηλεοπτικο (εξωτερικο) αποκωδικοποιητη, μεσω θυρας usb. Θα τον εχω ως βιντεοθηκη.
Το προβλημα ειναι, οτι δεν ξερω τι γινεται και τη συμβαινει με το θεμα του κλεισιματος του σκληρου, με την παυση λειτουργιας τους καθε φορα που τελειωνει η θεαση ενος βιντεο.

Οταν συνδεουμε εναν σκληρο στον υπολογιστη, νομιζω (δεν ειμαι και απολυτο σιγουρος), οτι εκτος απο τις 'ρουτινες' του ιδιου του σκληρου περι παρκαρισματος κεφαλων κλπ, αναλαμβανει να 'ξεμπερδεψει' και μεσω λογισμικου να κλεισει τον σκληρο, και το ιδιο το λειτουργικο.
Οταν ομως συνδεουμε τον σκληρο σε μη υπολογιστικη συσκευη, οπως ο αποκωδικοποιητης, τοτε τι συμβαινει?

Η απορια μου ειναι, αν πρεπει τα ατομα που θα τον χειριζονται, να τον κλεινουν στο τελος, ή ας τον αφηνουν ανοικτό. Και αν το αναψε-σβησε μπορει να τον κανει να χαλασει(πιθανοτητες για προκληση φθορας), ή γενικοτερα η συνδεση με τετοια third-party μηχανηματα, δεν ειναι και οτι καλυτερο για την 'υγεια' του σκληρου;

Τι ισχυει τελικα, και ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος χειρισμου;

Μονο εμενα προβληματιζει η συνδεση ενος σκληρου με τον αποκωδικοποιητη, με οσα ανεφερα σχετικα;

Πιστεύω ότι πρέπει να το δεις στατιστικά κατά περίπτωση. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανόνας. Στη δική μου περίπτωση, που έχω 4 εξωτερικούς δίσκους, ο πιο παλιός έχει κλείσει τετραετία και κάτι, 500gb είναι, όταν δεν τους χρησιμοποιώ τους κλείνω. Πάνω σε ένα πολύμπριζο και οι τέσσερις βρίσκονται και απλά κόβω την τροφοδοσία όταν δεν τους χρησιμοποιώ. Με τον πιο καινούριο να έχει κλείσει ενάμισι χρόνο περίπου, μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μην παίρνουν ρεύμα άσκοπα. Και βέβαια να λάβουμε υπόψιν το χρυσό κανόνα, ότι ένας δίσκος δεν εξασφαλίζει σιγουριά. Ιδίως τα "καλά και σπάνια αρχεία" πρέπει να είναι και κάπου αλλού.
Αυτά από μένα.

Συμφωνω μαζι σου. Οταν δεν χρειαζεται να χρησιμοποιηθει, να κλεινει.
Το θεμα ειναι, οτι απλα με το κλεισιμο του διακοπτη, δεν ξερω αν διασφαλιζεται ενα ομαλο κλεισιμο, ωστα να μην προκαλεσει προβληματα.
Γιατι ουτε dismount γινεται, ούτε υπαρχει λειτουργικο να ειδοποει τον δισκο οτι θα γινει 'shutdown'.

O δίσκος σου σε αυτή την περίπτωση δεν περιέχει critical files που επηρρεάζουν την λειτουργία του αποκωδικοποιητή ή το ανάποδο. Είναι stand alone αποθηκευτικό μέσο. Οπότε δεν έχεις πρόβλημα εάν κλείνει και ανοίγει κατά προτίμηση. Για μένα ο μόνη προφύλαξη που θα ήταν καλό να πάρεις ένα πολύμπριζο ασφαλείας από τις απότομες διακυμάνσεις ηλεκτρικού ρεύματος.
Προσωπικά εγώ τους ανοιγοκλείνω άλλοτε κάθε μέρα , ή κατά καιρούς τους αφήνω ανοικτούς για πολλές μέρες εδώ και 3 χρόνια.

Standalone αποθηκευτικο μεσο μπορει να ειναι, σιγουρα δεν εχει συχνα παρε δωσε με αρχεια οπως οταν ειναι σε ενα υπολογιστη, αλλα ποιος μπορει να πει, αν την ωρα που εγω παω να τον κλεισω, δεν προσπαθει να διαβασει/γραψει κατι; Οι κεφαλες τοτε;

Standalone αποθηκευτικο μεσο μπορει να ειναι, σιγουρα δεν εχει συχνα παρε δωσε με αρχεια οπως οταν ειναι σε ενα υπολογιστη, αλλα ποιος μπορει να πει, αν την ωρα που εγω παω να τον κλεισω, δεν προσπαθει να διαβασει/γραψει κατι; Οι κεφαλες τοτε;

Μα εάν πάει να γράψει ή να διαβάσει εσύ θα είσαι ο πρώτος που θα το ξέρει!

Δηλαδη μου λες οτι εγω εχω τον απολυτο ελεγχο τι κανει ο σκληρος;
Αν τον αφησω σε πληρη αδρανεια, διχως να τον βαλω play/record, ο δισκος θα ειναι σε 'ακινησια', και συνεπως με ασφαλεια τον κλεινω;

Εγώ κλείνω τον δέκτη ή κάνω ασφαλή αποσύνδεση απο το μενού του πριν αφαιρέσω δίσκο . Αν δεν βαριέμαι, κλείνω και την τροφοδοσία του hub. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Οι δέκτες με επεξεργαστή της ALi έχουν, αυτοί με Mstar όχι. Οι δεύτεροι δεν το χρειάζονται αλλα και πάλι είναι καλό να κλείνει ο δέκτης πριν αφαιρεθεί ο δίσκος.
Ποιον δέκτη έχεις;

Εναν lifeview-not only tv, εχω, αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι απεξω το μοντελο αλλα μπορω να το κοιταξω αργοτερα μες τη μερα.
Εδω το συζητουσαμε
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/98238-Lifeview-LV6TBOXHD-A?highlight=
Νομιζω ομως, οτι επειδη ειναι αγορασμενο πριν ενα χρονο, οτι εκεινη την εποχη ειχε mstar, μετα εβαλε ali, αν και οπως καταλαβα αυτοι 2 επεξεργαστες εναλλασονται κατα καιρους. Νομιζω ομως εχει mstar. Οποτε;

Last edited:
Είχες πάρει τον LV6TBOXHD-A ο οποίος έχει ALi3601. Αυτός έχει Ασφαλή Αφαίρεση, πρέπει να είναι στο μενού "Εργαλεία".

Να διευκρινίσουμε παιδιά, ότι ο δέκτης δεν λειτουργεί όπως τα Windows. Εάν δεν μεταφέρεις αρχεία ή δεν "διαβάζει" κάποιος αρχεία του δίσκου μέσα από δίκτυο, δεν χρειάζεται ο δίσκος safety removal. Τον κλείνεις και τέλος ! :)

Στον crystal audio prime hd ειναι ασφαλες να βγαλεις το δισκο μονο αμα ειναι κλειστος ο δεκτης
αμα ειναι ανοιχτος,μετα στα windows ο δισκος εμφανιζεται οτι θελει επιδιορθωση τοθ file system

Στον crystal audio prime hd ειναι ασφαλες να βγαλεις το δισκο μονο αμα ειναι κλειστος ο δεκτης
αμα ειναι ανοιχτος,μετα στα windows ο δισκος εμφανιζεται οτι θελει επιδιορθωση τοθ file system

Κάν'του μία. Δεν θα βρει λάθη. :)

Αραγε θα εχει κανενα προβλημα να δει τα αρχεια ο αποκωδικοποιητης, αν ο σκληρος εχει partitions?
Το εχει δοκιμασει κανεις;
Εχω εναν μεγαλο εξωτερικο σκληρο, και σκεφτομαι μηπως τον εκανα partitions, ενα κομματι να το εχω για περιστασιακα backup στο pc, και το αλλο να φορτωσω ολα τα media, για θεαση στην tv.