Σύνδεση DVD-R LG RH277H με Sony HDReady μέσω HDMI - Γιατί δεν παίζει ;

καλησπέρα... παρακαλώ τα φώτα σας καθώς είμαι πολύ νέος και κάποια πράγματα δεν τα κτλβαίνω.

έχω περίπου ένα χρόνο μια Sony KLV-S32A10E που παρέχει HDMI input και προχθές αγόρασα ένα dvd-r LG RH277H που παρέχει HDMI output.

Όπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να το κάνω να παίξει με σύνδεση HDMI.

Αγόρασα από Πλαίσιο αυτό (ClickTronick Καλώδιο HDMI (19pin) σε HDMI M/M (1m)  ) το καλώδιο αλλά ή κάτι δεν κάνω καλά (καλό σενάριο) ή κάποια από τις μηχανές έχει πρόβλημα (κακό σενάριο :-\).

Σύνδεσα το HDMI Output του recorder με το ΗDMI input της οθόνης και φαίνεται σαν να μην παίρνω καθόλου σήμα... τπτα... μαύρη μαυρίλα. Όταν ξανασυνδέω τις δύο συσκευές μέσω Scart όλα είναι οκ. Έψαξα το menu του recorder μήπως υπάρχει κάποια επιλογή αλλά δεν βρήκα κάτι. Άλλαξα "φορά" στο καλώδιο αλλά πάλι τα ίδια, έκανα restart 2-3 φορές το recorder, on-off την τηλεόραση αλλά πάλι τίποτα.

Σήμερα το πρωί επέστρεψα το καλώδιο στο πλαίσιο και μου το αλλάξανε με ένα καινούργιο των 3 μέτρων αλλά δεν άλλαξε τίποτα.

έψαξα διεξοδικά το menu του recorder και διάβασα λέξη-προς-λέξη όλο το manual του προσπαθώντας να βρω που θα του πω συγκεκριμένα να βγάζει πληροφορία από το ΗDMI αλλά δεν βρήκα κάτι.... το πιο κοντινό που βρήκα είναι αυτό το απόσπασμα :

Φορμά Εξ. Εικόνας
Επιλέξτε την μορφή εξόδου εικόνας σύμφωνα με τον τύπο σύνδεσης αυτής της μονάδας (σημ: εμείς κυνηγάμε το HDMI)
  • [li][YBPPR] Όταν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με υποδοχή COMPONENT OUTPUT με αυτή την μονάδα [/li]
    [li][RGB] Όταν η τηλεόραση είναι συνδεδεμένη με υποδοχή SCART (σήμα RGB) με αυτή τη μονάδα[/li]
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για σύνδεση HDMI. Με το scart που είναι και ο μοναδικός τρόπος να δω το ιnterface του recorder παρατηρώ ότι παίζει καλά είτε βάλω YBPPR είτε βάλω RGB.

εκτός από την πιθανότητα να έχουμε (πάλι) ελατωματικό καλώδιο (αύριο πρωί πρωί στο Πλαίσιο για αλλαγή) μπορείτε να σκεφτείτε κανένα άλλο σημείο που μπορεί να κάνω λάθος ?

ευχαριστώ...

Last edited:
Καλημερα ,
Δοκιμασε αν μπορεις σε καποια αλλη τηλεοραση με εισοδο hdmi , ετσι πιθανοτατα να μαθεις ποιο απο τα τρια εχει το προβλημα (ελπιζω οχι η tv σου)

Καλημερα ,
Δοκιμασε αν μπορεις σε καποια αλλη τηλεοραση με εισοδο hdmi , ετσι πιθανοτατα να μαθεις ποιο απο τα τρια εχει το προβλημα (ελπιζω οχι η tv σου)

καλημέρα...
οκ... προς ανεύρεση HDMI τηλεόρασης λοιπόν.

γνωρίζει κάποιος κάτοχος αντίστοιχων συσκεύων LG αν υπάρχει κάποιο πεδίο στο menu της συσκευής που ορίζω συγκεκριμένα ότι θέλω να μου παρέχει digital output ?

ευχαριστώ.

Αυτο δεν εχει σημασια , μπορεις να συνδεσεις οτι εξοδο σου προσφερει το recorder στην αντιστοιχη εισοδο της tv σου (composite , svideo , rgb , component , hdmi) , και να εναλλασεις το καθε σημα απο την τηλεοραση σου.
Εγω εχω ενα lg 188 , και το εχω συνδεσει στην tv με component & hdmi.
Απλα στην component δεν μπορεις να δωσεις resolution ανω του 576p

Aν και το δικό σου πλειερ είναι καινουριο (είναι όντως ή απο καμμια αντικατασταση?????) δες το παρακάτω.

το player αγοράστηκε καινούργιο από multirama μέσω γνωστού που συνεργάζεται στενά με την αλυσίδα ως επαγγελματίας και γενικώς έχει καλές σχέσεις μαζί τους οπότε δεν νομίζω να με δουλέψανε στέλνοντας μου κομμάτι από αντικατάσταση.

το thread το διάβασα... αύριο ξεκινάω τα τηλέφωνα στο service.

σ'ευχαριστώ.

Last edited:
Φίλε Στέφανε,
Έλεγξες τα παρακάτω:
1.Η τηλεόραση είναι σίγουρο ότι δέχεται σήμα HDMI σε ανάλυση 576i, τόση πρέπει να είναι η αρχική τού LG ; Πολλές δε δέχονται!
2.Δοκίμασες να αλλάξεις την ανάλυση σε 576p, όταν είσαι σε σύνδεση HDMI, έστω και στά τυφλά;
3.Με την ευκαιρία πώς αλλάζει η ανάλυση στο LG; έχει κουμπί resolution?
Ψάξε τα αυτά!

η τηλεόραση δέχεται σήμα σε 576ι (τσέκαρα το manual τους)

η συσκευή έχει ένα κουμπί Res το οποίο όμως το πατάω (ενώ είμαι σε σύνδεση HDMI) και δεν βλέπω τπτα... καμία ανταπόκριση ή ένδειξη.

Μίλησα με το service της LG και μου είπαν ότι είναι πιθανόν να υπάρχει θέμα ασυμβατότητας μεταξύ του LG277H και του μοντέλου της τηλεόρασης μου (Sony KLV-S32A10E). Τους έδωσα λεπτομέρειες και θα με πάρουν να με ενημερώσουν.

Σε περίπτωση που υπάρχει ασυμβατότητα ποιες λύσεις υπάρχουν (αν υπάρχουν) ?

ευχαριστώ.

Το κουμπί θέλει επίμονο πάτημα κατ' επανάληψη. Περίπτωση ασυμβατότητας, αν υπάχει, άστα να πάνε....Αλάζουμε το φθηνότερο!

Το κουμπί θέλει επίμονο πάτημα κατ' επανάληψη. Περίπτωση ασυμβατότητας, αν υπάχει, άστα να πάνε....Αλάζουμε το φθηνότερο!

ok τώρα που θα πάω σπίτι θα δοκιμάσω ξανά... :smile:

λίγο που διάβασα πάντως νομίζω ότι είναι δύσκολο να μιλάμε για περίπτωση ασυμβατότητας... είναι γενικά συχνό φαινόμενο ?

(καμία απάντηση ακόμα από LG οπότε φαντάζομαι ότι πάμε από Δευτέρα)

ευχαριστώ.

Το μυστήριο με το DVD-R και την έξοδο HDMI λύθηκε...

Έτυχα σε ελαττωματικό μοντέλο το οποίο και επιστράφηκε. Η έκπληξη ήταν ότι το συγκεκριμένο κατάστημα το οποίο επισκέφτηκα (η αγορά είχε γίνει on-line) έτυχε να έχει ετοιμοπαράδοτο το ίδιο μοντέλο... Οπότε αφού γίνανε οι απαραίτητες δοκιμές και από μέρους μου (για τη νέα συσκευή) και από μέρους τους (για την παλαιά) έφυγα σαν κύριος μέσα σε 20' ...

οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα τα καταστήματα Multirama υπόληψη... αλλά το σημερινό με εξέπληξε ευχάριστα.

:cool4:

Tυχερος ήσουνα...ας ελπίσουμε και ο επομενος κατοχος του ελατωματικου να ειναι ...μελος του club...

Kαλες θεασεις τωρα...