Συνδεση Η/Υ με TV για προβολη 3D με καταλληλη καρτα γραφικων

almaxios

New member
7 October 2013
3
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστω προκαταβολικά για τον χρόνο σας . Τον τελευταιο καιρο βρισκομαι στο εξης δίλημμα : Πρόσφατα αγόρασα την samsung f6400 η οποια υποστηριζει 3d . Θελω να συνδεσω την εν λογω τηλεοραση με τον Η/Υ ο οποιος ομως δεν διαθετει εξοδο hdmi . Αυτο που σκεφτηκα ειναι , να αλλάξω την καρτα γραφικων και δεν ξέρω ποιά ειναι κατάλληλη ώστε να μπορεί να μεταφέρεται το 3d σήμα . Υπάρχει κάποιος που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα ή κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει προτείνοντας με κάρτα γραφικών η οποιαδήποτε άλλη λυση ? Να ενημερωσω οτι ο Η/Υ εχει επεξεργαστη i3 στα 3.1Ghz. Ευχαριστώ

Last edited:
Ο λογος που σκεφτηκα να αγορασω καρτα γραφικων ειναι βασικα για να μπορω να συνδεω τον Η/Υ με την TV μιας και ο επεξεργαστης της TV δεν ειναι τοσο γρηγορος

Απάντηση: Re: Συνδεση Η/Υ με TV για προβολη 3D με καταλληλη καρτα γραφικων

Ο λογος που σκεφτηκα να αγορασω καρτα γραφικων ειναι βασικα για να μπορω να συνδεω τον Η/Υ με την TV μιας και ο επεξεργαστης της TV δεν ειναι τοσο γρηγορος

Ποιον ακριβώς i3 έχεις και ποια μητρική;
Και για τι είδους αρχεία μιλάμε;

Πολύ πιθανόν και τώρα να μπορείς να παίξεις τα περισσότερα ήδη 3D εκτός από BD Folders/.ISO
Ένωσε τo PC με την TV με DVI->HDMI και χρησιμοποίησε κάποιον player ειδικό για 3D πχ Stereoscopic Player

Διαφορετικά με μια κάρτα max 50~60 είσαι έτοιμος πχ nvidia 610/620/630 amd 6450/6570/7730
(καλύτερα να μην πάρεις τις πιο φθηνές)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Συνδεση Η/Υ με TV για προβολη 3D με καταλληλη καρτα γραφικων

Πολύ πιθανόν και τώρα να μπορείς να παίξεις τα περισσότερα ήδη 3D εκτός από BD Folders/.ISO
Ένωσε τo PC με την TV με DVI->HDMI και χρησιμοποίησε κάποιον player ειδικό για 3D πχ Stereoscopic Player
Όντως, αλλά έτσι θα πρέπει να στείλει με κάποιον τρόπο και τον ήχο, ο οποίος δεν θα μπορεί να αναπαραχθεί από την τηλεόραση.
Διαφορετικά με μια κάρτα max 50~60 είσαι έτοιμος πχ nvidia 610/620/630 amd 6450/6570/7730
Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Ούτε έξτρα συνδέσεις, μόνο ένα HDMI χρειάζεται. :a0210:

Δεν είναι τόσο γρήγορος για ποια χρήση? Μάλλον έχεις μπερδέψει κάποια πράγματα.

Τα αρχεία 3D που κυκλοφορούν στο ίντερνετ είναι συνήθως half SBS και half ΟU, και τα δύο άνετα μπορεί να τα παίξει η τηλεόραση σου , με την νέα κάρτα γραφικών δεν θα κερδίσεις κάτι , ίσα ίσα αν δεν κάνεις σωστό σετάρισμα και θα παιδευτείς , και λεφτά θα ξοδέψεις και θα πάρεις τελικά χειρότερη εικόνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνδεση Η/Υ με TV για προβολη 3D με καταλληλη καρτα γραφι

Όντως, αλλά έτσι θα πρέπει να στείλει με κάποιον τρόπο και τον ήχο, ο οποίος δεν θα μπορεί να αναπαραχθεί από την τηλεόραση.

Υπάρχουν μερικά motherboard της intel (κυρίως Asrock) που βγάζουν ήχο και από το DVI.
Πρόσφατα το κατάφερε κι ένα παιδί στην HTPC. Ας το δοκιμάσει και βλέπει.

102-2.jpg

Νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Ούτε έξτρα συνδέσεις, μόνο ένα HDMI χρειάζεται. :a0210:

Διαφορετικά ναι , με μια μικρή κάρτα θα είναι άρχοντας.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνδεση Η/Υ με TV για προβολη 3D με καταλληλη καρτα γ

Υπάρχουν μερικά motherboard της intel (κυρίως Asrock) που βγάζουν ήχο και από το DVI.
Πρόσφατα το κατάφερε κι ένα παιδί στην HTPC. Ας το δοκιμάσει και βλέπει.................

Καλό! Δεν το ήξερα. Αλλά προϋποθέτει συγκεκριμένο m/b. Παρ' όλα αυτά...:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: Συνδεση Η/Υ με TV για προβολη 3D με καταλληλη καρτα γραφικων

Ποιον ακριβώς i3 έχεις και ποια μητρική;
Και για τι είδους αρχεία μιλάμε;

Αλέξανδρε ερώτηση γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Λογικά αρχεία sbs με dvi -> hdmi για εικόνα μόνο και αναλογικές από την κάρτα ήχου της μητρικής (καρφί από την κάρτα γραφικών στα 2 rca εισόδου ήχου που λογικά έχει η τηλεόραση) θα παίξουν μιας και είναι ματρόσκες με dts ή ακόμα και dd. Αναπαραγωγή με xbmc ή mpchc και δήλωση σαν analog stereo. Έχω παίξει ματρόσκες μέσω dvi και μέσω αναλογικών ήχου στην τηλεόραση. Φαντάζομαι στα sbs δεν θα αλλάζει κάτι.

3D Iso θα παίξουν έτσι ??? πχ με tmt ή powerdvd???

Last edited:
Για να καταλαβω, ΠΟΙΟ 3D σημα θες να μεταφερεις. ?
Αν μιλας για side by side και top/bottom αρχεια ματροσκες, τοτε και τωρα οπως εισαι αυτη τη στιγμη, θα πρεπει να τα αναπαραγεις.!
Ακομα και με τον media player classic (εγω αυτον χρησιμοποιω) βλεπεις μια χαρα.

Αν τωρα το θεμα σου ειναι ο ηχος που μεταφερεται ή οχι μεσω dvi κλπ, το συζηταμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συνδεση Η/Υ με TV για προβολη 3D με καταλληλη καρτα γραφι

Αλέξανδρε ερώτηση γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.
Λογικά αρχεία sbs με dvi -> hdmi για εικόνα μόνο και αναλογικές από την κάρτα ήχου της μητρικής (καρφί από την κάρτα γραφικών στα 2 rca εισόδου ήχου που λογικά έχει η τηλεόραση) θα παίξουν μιας και είναι ματρόσκες με dts ή ακόμα και dd. Αναπαραγωγή με xbmc ή mpchc και δήλωση σαν analog stereo. Έχω παίξει ματρόσκες μέσω dvi και μέσω αναλογικών ήχου στην τηλεόραση. Φαντάζομαι στα sbs δεν θα αλλάζει κάτι.

3D Iso θα παίξουν έτσι ??? πχ με tmt ή powerdvd???

To DVI μερικές φορές έχει φτιαχτεί από τους κατασκευαστές για να λειτουργεί ακριβώς σαν HDMI, είτε θέλουμε ήχο, είτε 3D Frame Packing.
Για μητρικές intel θέλει δοκιμή, δεν μπορώ να σου πω ακριβώς ποιες μητρικές δουλεύουν τα DVI σαν HDMI.
Στις nvidia, εφόσον μπορούν να παίξουν 3D, δουλεύει κανονικά.

Λοιπόν , αυτα ειναι τα στοιχεια του H/Υ . Επεξεργαστης : http://ark.intel.com/products/53422/ και Μητρική :http://www.flipkart.com/asus-p8h61-m-lx-motherboard/p/itmd5ppvvz2pjkwe

Λοιπόν, η μητρική σου δυστυχώς δεν έχει έξοδο ούτε DVI ούτε HDMI,
oπότε καλό είναι να πάρεις μια μικρή κάρτα.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι παρόμοιο για να μην ανοίγω νέο θέμα.
Έχω πάρει πρόσφατα της κόρης μου ένα p/c με αυτή την κάρτα γραφικών http://www.asus.com/Motherboards/P8B75M_LX/ επεξεργαστή αυτών https://coolbytes.gr/επεξεργαστέσ/4146-intel-core-i3-3240-340ghz.html και της έχω παραγγείλει και αυτή την τιβι http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/117568-lg-32la6130 για μόνιτορ.
Η ερώτηση είναι,μπορεί με ένα καλώδιο dvi to hdmi να βλέπει 3d sbs και ματρόσκες,ή πρέπει καλύτερα να της πάρω μια κάρτα γραφικών ανεξάρτητη;Κι αν ναι,υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος player που προτείνετε;

Για SBS άνετα, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όσον αφορά τον player, κάνε μια ερώτηση στην κατηγορία HTPC ως προς το ποιος υποστηρίζει on-the-fly μετατροπή των υποτίτλων σε SBS 3D...