Σύνδεση laptop με tv

VilosopheR

New member
16 January 2014
18
Καλησπέρα.. Έπεσε στα χέρια μου αυτή η tv από ένα φίλο.. Έχω αυτό το λάπτοπ.. Aν καταλαβαίνω σωστά για να τα παντρέψω πρέπει να βρω ένα καλώδιο hdmi to dvi-i.. Όπου έψαξα μου είπαν ότι δεν υπάρχει αυτό το πράμα.. Για πείτε

Βαλε ενα απλο hdmi καλωδιο, απλα στην μια ακρη οπου ειναι να συνδεθει στην dvi του laptop, βαλε εναν dvi to hdmi adapter.

avocent-dvi-hdmi-adapter-lg.jpg

Φυσικα υπαρχουν και ετοιμα dvi to hdmi και δεν ξερω γιατι σου ειπαν οτι δεν υπαρχουν.
jj2.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Σύνδεση laptop με tv

Εγώ ζήτησα hdmi ----> dvi-i ;) Θεώρησα ότι έχει σημασία και διαφορά η είσοδος της tv που είναι dvi-i. Δηλαδή με ένα κλασικό καλώδιο hdmi - dvi θα είμαι κομπλέ ή θα χρειαστώ και Mini jack ήχου;

Ωπα μισο λεπτο.

Απο οτι ειδα η tv δεν εχει εισοδο hdmi, παρα DVI-I. To laptop σου τι εξοδο εικονας εχει. ?
VGA ή dvi. ?

Αν εχει εξοδο DVI, μπορεις να καταλαβεις αν ειναι dvi-d ή dvi-i κοιτωντας την παρακατω φωτο.

single-dvi.jpg

Tωρα, σε περιπτωση οπου εχει:

1) dvi-i.... χρειαζεσαι ενα καλωδιο dvi-i και στις 2 μεριες.

2) dvi-d...χρειαζεσαι

α) DVI-D Female to DVI-I Male PC Connection Adapter και
β) καλωδιο dvi-i.

3) VGA...Χρειαζεσαι

α) ετοιμο καλωδιο vga to dvi-i ή
β) καλωδιο dvi-i και ανταπτορα vga to dvi-i.

Oσον αφορα τον ηχο, εχουν υπαρξει καποιες καρτες γραφικων (π.χ. ati) οπου μπορουν να δωσουν απο το dvi-i και ηχο (μιας και το dvi-i μεταφερει και αναλογικο σημα) ομως πιθανοτατα το λαπτοπ να μην το υποστηριζει.(ή ακομα και η tv)
Οποτε για σιγουρια, συνδεεσαι οπως αναφερει το manual της tv σου, με ενα καλωδιο mini jack αρσενικο και στις δυο πλευρες, στις αντιστοιχες εξοδους/εισοδους του laptop/tv.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση laptop με tv

Εγώ ζήτησα hdmi ----> dvi-i ;) Θεώρησα ότι έχει σημασία και διαφορά η είσοδος της tv που είναι dvi-i. Δηλαδή με ένα κλασικό καλώδιο hdmi - dvi θα είμαι κομπλέ ή θα χρειαστώ και Mini jack ήχου;

HDMI σε DVI είναι το καλώδιο. Η θύρα εισόδου αν είναι DVI i σημαίνει πως δέχεται και ψηφιακό και αναλογικό σήμα. Επομένως, πιθανότατα είτε με το παραπάνω καλώδιο είτε με ένα ανταπτοράκι θα δουλέψει μια χαρά.

Για τον ήχο, όπως τα λέει ο Γιάννης.

Tα αγόρασα και δοκίμασα.. Λοιπόν βάζοντας την τηλεόραση σε mode PC παίζει εικόνα όχι ήχο. Βάζοντας την tv σε hd mode έχω ήχο όχι εικόνα :p Για πείτε τι λάθος έχω κάνει αδέρφια..

Πες και τι αγορασες τελικα και τι συνδεσεις εκανες. Εβαλες και ανταπτορα ή σκετο καλωδιο. ?
Εβαλες και καλωδιο mini jack ή οχι. ?

Κοιταξε λιγο και το manual της tv σου μηπως θελει καποια ρυθμιση αντιστοιχισης εικονας ηχο οταν ειναι να παρει απο διαφορετικες εισοδους.
(π.χ. εικονα απο dvi και ηχο απο mini jack)

αγόρασα hdmi-->dvi-d kai mini jack ήχου. Δεν άλλαξα κάποια ρύθμιση απλά όταν άνοιξα το λάπτοπ άλλαξε την ανάλυση αύτοματα και δοκίμασα ταινία έπαιζε εικόνα αλλά όχι ήχο.. Δεν ξέρω μήπως πρέπει να κάνω κάτι έξτρα σε ρύθμιση στο λάπτοπ ..

Απο οτι ειχα δει η tv δεν ειχε hdmi και για το λαπτοπ δεν ειχα βρει στοιχεια.
Το λαπτοπ εχει εξοδο hdmi. ?
An nai, profanvw to laptop δινει τον ηχο απο την hdmi με αποτελεσμα να μην την βγαζει απο την εξοδο ακουστικων που συνδεσες το mini jack.
Πηγαινε στις ρυθμισεις του ηχου στο λαπτοπ (στην taskbar) και στις συσκευες αναπαραγωγης επελεξε την εξοδο ακουστικων (ηχεια ???) και οχι εξοδο ηχου απο hdmi και δες αν υστερα η tv παιζει ηχο.

Re: Απάντηση: Σύνδεση laptop με tv

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ.. δλδ να κόψω ήχο από την hdmi.. Θα το δοκιμάσω και θα πω αυριο. Ευχαριστώ!

Δώσε ανάλυση από το λάπτοπ μέσω κάρτας γραφικών 1280 χ 720 60Hz.

Σύνδεσε το jack και πήγαινε στην κάρτα ήχου ενεργοποιώντας την επιλογή εξόδου για τον ήχο μέσω αυτής της σύνδεσης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύνδεση laptop με tv

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν και εγώ.. δλδ να κόψω ήχο από την hdmi.. Θα το δοκιμάσω και θα πω αυριο. Ευχαριστώ!

Μα αν εστελνες ηχο απο την hdmi, πως θα εβρισκε ηχο η Tv απο το καλωδιακι mini jack. ?
Κανε την αλλαγη που ειπαμε, μαλλον αυτο ειναι.