ΣΥΝΔΕΣΗ TV-PS3-HOME CINEMA-NOVA

alexdam

New member
16 October 2007
51
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΚ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ POST (ΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙΡΟ) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΞΗΣ: 1) ΕΧΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ SAMSUNG LE40M86BD 2) ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ HOME CINEMA PIONEER DCS-370 3) ΑΥΡΙΟ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟ PS3 (40 GB) 4) ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ NOVA. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΑΓΚΩΝ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΤΟ HOME CINEMA KAI TO NOVA. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...

Κατ αρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Ο δέκτης της NOVA έχει ψηφιακή έξοδο ήχου την οποία την συνδέεις πάνω στον ενισχυτή σου ( home cinema ). . Όσο για την TV το Nova πάει με scart ( RGB) , το playstation με IDMI Η ΜΈΣΟ HOME CINEMA και πάλι με HDMI

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ? ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟ ΗΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OPTICAL ΚΑΛΩΔΙΟ? ΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠΟ NOVA KAI PS3 ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ TOY PIONEER? ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ PS3 ΜΕΣΩ HOME CINEMA? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Καλώς ήρθες στο forum.
Κι εγώ μαύρα μεσάνυχτα έχω με τις συνδεσμολογίες αλλά θα δοκίμαζα τις εξής:

Nova-TV --- scart
Nova-Pioneer --- optical
PS3-Pioneer --- HDMI
Pioneer-TV --- HDMI

Απάντηση: Re: ΣΥΝΔΕΣΗ TV-PS3-HOME CINEMA-NOVA

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ? ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟ ΗΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OPTICAL ΚΑΛΩΔΙΟ? ΤΟΝ ΗΧΟ ΑΠΟ NOVA KAI PS3 ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΑ ΗΧΕΙΑ TOY PIONEER? ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ PS3 ΜΕΣΩ HOME CINEMA? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ψηφιακές συνδέσεις είναι και οι optical και οι coaxical....διαλέγεις και πέρνεις.
Nova και ps3 τα συνδέεις στον ενισχητή σου μέσω αυτων των ψηφιακών εξόδων-εισόδων.

Καλώς ήρθες

ΕΙΚΟΝΑ:

SAMSUNG LE40M86BD HDMIPIONEER DCS-370
SAMSUNG LE40M86BD HDMI PS3
SAMSUNG LE40M86BD ScartNOVA

ΗΧΟΣ:

PIONEER DCS-370 optical ήcoaxPS3
PIONEER DCS-370 optical ήcoaxNOVA

Στοθέματουήχουδενείμαισίγουροςγιατο sethomecinemaτης pioneerπου πήρες για της συνδέσεις που διαθέτει.
Ρίξε μια ματιά και πες μας αν έχει opticalή coax θύρες από πίσω.

Καλορίζικος ο νέος εξοπλισμός.

Re: Απάντηση: ΣΥΝΔΕΣΗ TV-PS3-HOME CINEMA-NOVA

Καλώς ήρθες

ΕΙΚΟΝΑ:

SAMSUNG LE40M86BD HDMIPIONEER DCS-370
SAMSUNG LE40M86BD HDMI PS3
SAMSUNG LE40M86BD ScartNOVA

ΗΧΟΣ:

PIONEER DCS-370 optical ήcoaxPS3
PIONEER DCS-370 optical ήcoaxNOVA
Είναι απαραίτητη η σύνδεση PS3-Pioneer και με optical εκτός από HDMI ?
Το HDMI δεν περνάει και εικόνα και ήχο ?

Άκυρο, τώρα είδα πως δεν περνάει η εικόνα από τον ενισχυτή με βάση την συνδεσμολογία που έγραψες.

Το δύσκολο στη υπόθεση είναι ότι δεν πρόκειται για ένα AV ραδιοενισχυτή
αλλά για home cinema όλα σε ένα
και όπως ξέρουμε όταν θέλεις να συνδέσεις σε αυτά τα set home cinema
extra συσκευές δεν είναι και ότι πιο εύκολο λόγω ανυπαρξίας extra θυρών.

Είναι σχεδιασμένα να κάνουν μονό αυτό για το οποίο αγοράστηκαν.

Τέλος πάντων ας μας πει ο φίλος τη έχει από πίσω το DVD του home cinema
γιατί στο site της pioneer δεν αναφέρει και πολλά και σίγουρα θα βρούμε μια λύση.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η τηλεόραση διαθέτη μία optical
και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει στην έσχατη.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 2 OPTICAL ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ PIONEER ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ PS3. ΤΙ ΛΕΤΕ?

Αν πάς για αλλαγή πάρε καλύτερα μεμονωμένο ολοκληρωμένο ράδιοενισχυτή και ηχεία για να μπορείς να ελίσσεσαι με άνεση στις συνδέσεις και επεκτάσεις του συστήματος.
Ουσιαστικά θα χρειαστείς έναν ενισχυτή 7,1 , 5 ηχεία ( η 7), ένα γούφερ , και το PS3 . Μπορεί να σου στοιχίσει λίγο παραπάνω αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με το υπάρχων σύστημα

Last edited:
Re: Απάντηση: ΣΥΝΔΕΣΗ TV-PS3-HOME CINEMA-NOVA

Αν πάς για αλλαγή πάρε καλύτερα μεμονωμένο ολοκληρωμένο ράδιοενισχυτή και ηχεία για να μπορείς να ελίσσεσαι με άνεση στις συνδέσεις και επεκτάσεις του συστήματος.
Ουσιαστικά θα χρειαστείς έναν ενισχυτή 7,1 , 5 ηχεία , ένα γούφερ , και το PS3 . Μπορεί να σου στοιχίσει λίγο παραπάνω αλλά δεν θα έχει καμία σχέση με το υπάρχων σύστημα
ΤΟ ΞΕΡΩ ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΧΩ ΞΕΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΙ ΦΤΗΝΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ?

Όπα και ψάχνουμε από το πρωί για αυτό το pioneer
πως μπορούμε να την βολέψουμε την δουλειά και τώρα το πας πίσω?

Πλάκα κάνω.

Άμα έχεις την δυνατότητα για αλλαγή κάντο κατά την γνώμη μου
γιατί τα set home cinema από ότι κατάλαβες δεν βολεύουν και πολλή.

Πάρε το PS3 που το γουστάρεις
και αν θες ήχο έχω να σου προτείνω
ΚΑΛΗ & ΦΤΗΝΗ λύση.

Με καμία 300€ τα Logitech
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=gb,en
φανταστικό set ηχείων 505w σε συνδυασμό με ενεργό sub και ένα decoder,
Συνδέεις Δορυφορικό Δέκτη, PS3 και την καινούργια σου τηλεόραση.

ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.:music-smiley-005:

Αλλά ας πουν και την γνώμη τους οι ειδικότεροι.

Παίζουν στην αγορά φθηνές και αρκετά καλές λύσεις που δεν ξεφεύγουν απ τα χιλιάρικο ( ‛όλα μαζί) Πχ ένας ράδιοενισχυτής με 300 - 400 , σετ ηχείων με 500- 600 ε . Αν το αποφασίσεις το ψάχνουμε .

Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.tele.gr/html/330.HTM
http://www.tele.gr/html/89.HTM
http://www.tele.gr/html/90.HTM
http://www.tele.gr/html/331.HTM

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?10003

Για να λέμε το σωστό η πρόταση του Κώστα
για AV ραδιοενισχυτή και set ηχείων 5.1
είναι μικράν ποιοτικότερη από την δικά μου για τα Logitech.

Και εγώ στην ίδια φάση ήμουν πριν ένα χρόνο
αλλά λόγω κόστους δεν μπόρεσα να κάνω τέτοια αγορά και πήγα στα Logitech.

Δεν μπορώ να πώ ότι με απογοήτευσαν
για αυτό και στα προτείνω
αλλά σαν σύνολο θα ήθελα και εγώ να έχω
ένα καλό set ηχεία που θα τα οδηγεί ένας AV.

Επίσης σκέψου και την περίπτωση να τα πάρεις σιγά – σιγά
αγοράζοντας πρώτα τον AV και δύο στήλες για μπροστά
και αργότερα όποτε βολεύεσθε παίρνεις και τα υπόλοιπα.

Πάντως και στην λύση των Logitech να πάς
αν αύριο θέλεις να κάνεις αναβάθμιση στον ήχο
τα πασάρεις απλά στον υπολογιστή σου και έχει ένα φανταστικό 5.1 για PC.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΦΕΥΓΩ. ΠΑΩ ΠΙΣΩ ΤΟ PIONEER ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ PS3. ΕΝΤΑΞΕΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ FIRM WARE...ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΕΞΠΕΡ?

γινεται να τα αγοραζει καποιος σιγα σιγα? δηλαδη αν ο ενισχυτης ειναι 5.1 πως θα δουλευει? δε θα χει προβλημα?