Σύστημα ήχου 5.1

JohnR

Established Member
8 June 2009
124
Καλησπέρα

Θέλω να συνθέσω ένα απλό σύστημα ήχου 5.1, για ταινίες στην TV και μουσική. Προϋπολογισμός γύρω στα 1.000-1.200 ευρώ, ο ενισχυτής και τα ηχεία συνολικά.

Για ενισχυτή σκέφτομαι είτε τον Denon AVR-1610 ή τον Yamaha RX-V465 (οι οποίοι απ'ότι βλέπω στο skroutz.gr κοστίζουν γύρω στα 360).

Για ηχεία σκέφτομαι ένα σετ Heco Victa 5.1 ( 700). Ταιριάζουν αυτά τα ηχεία με τους παραπάνω ενισχυτές?
1388_1_m.jpg

Victa 500: 2 1/2 way floorstanding speaker, bass reflex, 140/240 Watts, 4-8 Ohms
Victa 200: 2 way bookshelf speaker, bass reflex, 60/100 Watts, 4-8 Ohms
Victa 100: 2 way center speaker, 80/140 Watts, 4-8 Ohms
Victa Sub 25A: Powered bassreflex subwoofer, 100/200 Watts, 1x 10"
(Αν έχει σημασία, TV θα είναι η Samsung LE46B750. Πηγή για ταινίες αρχικά θα είναι είτε σε USB stick (που συνδέεται κατευθείαν στην ΤV) απλές ή HD, με ήχο mp3 ή AC3, είτε DVD discs. Μελοντικά σκέφτομαι για ένα HTPC.)

Btw, στα χαρακτηριστικά του Denon AVR-1610 αναφέρουν:
...the AVR-1610 features analog-to-digital HDMI video conversion, allowing a single HDMI cable run to your HDTV, simplifying connections and minimizing cable costs at the same time.
Τι εννοούμε με αυτό?

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Σύστημα ήχου 5.1

κανει τα αναλογικα σηματα ψηφιακα και με το hdmi τα στελνει στην τιβι

Δηλαδή μιλάμε για πηγές βίντεο που συνδέονται με αναλογικό βύσμα με τον ενισχυτή?

O Yamaha, κάνει και αυτός "analog-to-digital HDMI video conversion"?

Αν όχι, τότε αν συνδέσω ένα απλό DVD player με component στον Yamaha, δεν θα πηγαίνει το σήμα μέσω του HDMI στην TV? Θα πρέπει να συνδέσω τον ενισχυτή και με component με την TV?

Ναι -δεν ξερω-ναι .με την σειρα που ρωτησες.

Στα χαρακτηριστικά του Yamaha, δεν είναι τσεκαρισμένα τα

HDMI Up Conversion
Component Video Up Conversion
S-Video Up Conversion​

Να υποθέσω ότι αυτά είναι που αντιστοιχούν στο "analog-to-digital HDMI video conversion" του Denon?

Τα ηχεια μια χαρα ειναι ,τωρα αντι για 1610 θα ελεγα 1910 :ernaehrung004:

O 1910 τι πλεονεκτήματα έχει σε σχέση με τον 1610 (δεδομένου ότι δεν θα έχω ηχεία 7.1) ?

Βολική η συγκριτική παρουσίαση

Τα επιπλέον που βλέπω στον 1910 είναι

• Ισχύς 90 W αντί 75 W
  • επιπλέον 1 HDMI in και 1 Optical out
  • Zone 2
  • Scaler (χρήσιμο, αλλά ίσως η TV να το κάνει καλύτερα. Γίνεται άραγε να απενεργοποιηθεί ώστε να δοκιμάσει κανείς αν γίνεται καλύτερα από την TV?)
  • Assignable power amp στο Surround Back L/R: Bi-Amping (Front A, Front B), Front Height, zone2. Τι κάνει αυτό?
  • Record Selector
  • Flip remote (τι εννοεί με αυτό? Γιατί στη φώτο δεν φαίνεται για flip)
  • Sirius radio (χρήσιμο θα ήταν το internet radio)

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο? Στις διαστάσεις που δίνουν, το ύψος συνήθως περιλαμβάνει και τα ποδαράκια? Γιατί ο χώρος στο έπιπλο μου είναι 18cm και δίνουν ύψος 17.1 cm, αν δεν περιλαμβάνει τα ποδαράκια, ίσως δεν θα χωράει.

Με 1 εκατοστό απόσταση από πάνω,δεν θα τον έβαζα ποτέ εκεί.
Θέλεις τουλάχιστον 5-6 πόντους από πάνω για καλύτερο αερισμό.

Να ρωτήσω και κάτι άσχετο? Στις διαστάσεις που δίνουν, το ύψος συνήθως περιλαμβάνει και τα ποδαράκια? Γιατί ο χώρος στο έπιπλο μου είναι 18cm και δίνουν ύψος 17.1 cm, αν δεν περιλαμβάνει τα ποδαράκια, ίσως δεν θα χωράει.

Το ύψος περιλαμβάνει και τα ποδαράκια, αλλά όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω καλύτερα να βρεις μεγαλύτερο χώρο...

Για ενισχυτή κατέληξα στον 1910.

Για ηχεία δεν έχω καταλήξει. Εξετάζω και αυτά τα Teufel Concept R 2:

Έχουν πολύ ωραίο ντιζάιν (θα εγκριθούν εύκολα :-) και είναι σχετικά φθηνά ( 500 με τα έξοδα αποστολής).

Τα Heco Victa πάνε 700 συν κάνα 150άρι για stands, θα υπερβώ τα 850.

Έχει κανείς τα Concept R? Άραγε σε μουσική αποδίδουν καθόλου ή είναι ξεκάθαρα για home cinema?

Ευχαριστώ

http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-R-2.cfm?show=technik#tab

Για ενισχυτή κατέληξα στον 1910.

Για ηχεία δεν έχω καταλήξει. Εξετάζω και αυτά τα Teufel Concept R 2:

Έχουν πολύ ωραίο ντιζάιν (θα εγκριθούν εύκολα :-) και είναι σχετικά φθηνά ( 500 με τα έξοδα αποστολής).

Τα Heco Victa πάνε 700 συν κάνα 150άρι για stands, θα υπερβώ τα 850.

Έχει κανείς τα Concept R? Άραγε σε μουσική αποδίδουν καθόλου ή είναι ξεκάθαρα για home cinema?

Ευχαριστώ

http://www.teufel.eu/Homecinema/Concept-R-2.cfm?show=technik#tab

Κάποιος με οποιαδήποτε γνώμη για αυτή τη φθηνή σειρά Teufel?

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Teufel, κάνουν το 90% των πωλήσεών τους μέσω ίντερνετ και καταφέρνουν να έχουν τιμές έως και 66% φθηνότερες απ' ότι πριν που πουλούσαν μέσω εξειδικευμένων καταστημάτων.

Το περιθώριο των εμπόρων μπορεί να είναι τόσο μεγάλο?

Θα κάνουν άραγε δουλειά αυτά τα ηχεία ή τελικά ότι πληρώνεις παίρνεις?

Βέβαια, γράφουν ότι έχουν πολιτική επιστροφής 8 εβδομάδων με επιστροφή χρημάτων, αν κάποιος αφού τα δοκιμάσει και δεν του αρέσουν. Στην πράξη, το έχει κάνει κανείς σας αυτό?

Γιάννη κάνε μια αναζήτηση για τα teufel στο φόρουμ και θα βρεις μόνο καλά σχόλια από αυτούς που τα έχουν αποκτήσει και όχι μόνο.
Πάντως σε αυτά τα χρήματα σε ολοκληρωμένο σετ δε νομίζω να βρεις και πολλά καλύτερα.Κι εγώ σε αυτήν την εταιρία θα κατέληγα,αν δεν αποφάσιζα τελευταία στιγμή να ανέβω κατά πολύ στο μπάτζετ μου και να το χτίσω σιγά σιγά.-bye-

Γιάννη κάνε μια αναζήτηση για τα teufel στο φόρουμ και θα βρεις μόνο καλά σχόλια από αυτούς που τα έχουν αποκτήσει και όχι μόνο.
Πάντως σε αυτά τα χρήματα σε ολοκληρωμένο σετ δε νομίζω να βρεις και πολλά καλύτερα.Κι εγώ σε αυτήν την εταιρία θα κατέληγα,αν δεν αποφάσιζα τελευταία στιγμή να ανέβω κατά πολύ στο μπάτζετ μου και να το χτίσω σιγά σιγά.-bye-

Κοίταξα και όντως δεν φαίνεται να έχει κανείς παράπονο. Όλες οι σειρές τους φαίνονται να έχουν καλό value for money. Βέβαια οι πιο πολλοί παίρνουν τα THX ή από τα LT Series. Το παραπάνω μοντέλο (Concept R 2) δεν είδα να το πήρε κανείς.

Anyway, μάλλον σε αυτό θα καταλήξω, και αν όταν έρθει δω ότι δεν κάνει καθόλου για μουσική (αν και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις), θα το πακετάρω και θα το στείλω πίσω να πάρω ένα μεγαλύτερο (ή το Concept S ή το LT 2).

Επί τη ευκαιρία, βλέπω ότι στα αξεσουάρ η Teufel προτείνει καλώδιο 2.5 sq mm. Το πακέτο έχει μέσα 30m από ένα διπλό 0.75 mm.

Τα 30m του 2.5 mm τα δίνει 46 ευρώ, είναι καλή τιμή?

Επίσης έχει ένα άλλο καλώδιο αντάπτερ από 1 RCA σε 2 RCA, ώστε να συνδέεται η έξοδος sub του ενισχυτή και στις δύο εισόδους του sub (αντί μόνο στην R που συνδέεται το μονοφωνικό που περιέχει το πακέτο. Χρειάζεται αυτό?

Επί τη ευκαιρία, βλέπω ότι στα αξεσουάρ η Teufel προτείνει καλώδιο 2.5 sq mm. Το πακέτο έχει μέσα 30m από ένα διπλό 0.75 mm.

Τα 30m του 2.5 mm τα δίνει 46 ευρώ, είναι καλή τιμή?
...

Τελικά μέσα στο πακέτο δεν έχει καθόλου καλώδια.

Τι διατομής καλώδια συστήνονται για αυτά τα ηχεία? Σε συνδυασμό με τον Denon 1910.

Αν παίζει ρόλο, το μήκος των καλωδίων για τα πίσω ηχεία θα είναι περίπου 15m. Τα στοιχεία των ηχείων και του ενισχυτή είναι τα παρακάτω:

17077920.png

82185473.png

Ρώτησα στην Teufel για τα καλώδια

Για αποστάσεις μέχρι 12 m, συστήνουν καλώδια 2.5 mm.

Για σημαντικά μεγαλύτερες, συστήνουν 4 mm