Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Panagiotis K

New member
21 June 2006
29
Αθήνα/ Ελλάδα
Καλησπερα στην παρεα και απο μενα
Μια απορια εχω να εκφρασω γιατι μαλλον κατι δε παει καλα. Πριν απο 10 μερες αγορασα μια Sony Bravia KDL 32w4000 . Η ποιοτητα των καναλιων ειναι στα κλασικα αναλογικα καναλια απο πολυ καλη-τελεια
Στα ψηφιακα ομως τα pixels ειναι "ΤΟΥΒΛΑ" και η ποιοτητα εννοειται εντελως χαλια.!!! Τα καναλια εντοπιζονται συμφωνα με τον ενσωματωμενο DVB-T δεκτη, στα 576/25Hz... απο οτι ξερω τα καναλια βγαινουν (ή θα επρεπε να βγαινουν) στα 1280*720 (εδω γελανε ε?!!!) Μιλαμε εννοειται και για τα 4 καναλια, και οχι μονο για το Sport+
Ξερει κανεις τι μπορει να συμβαινει, ή μηπως να το δωσω στον Spielberg μπας και με το σεναριο αυτο βγαλω κανα φραγκο !!!

ευχαριστω εκ των προτερων

Παναγιωτης

όχι , δεν βγαίνουν σε 720π , δεν είναι HD ...

βγαίνουν σε 576p max ... πιο συχνά βγαίνουν σε 480p

Μήπως κοιτάς την τηλεόραση από τα 20cm ; μου κάνει εντύπωση τα τούβλα ...

Και στην δικιά μου Sharp Aquos 42" FullHD τα ψηφιακά δείχνουν αρκετά πιο άσχημα απ ότι τα αναλογικά.
Σήμα έχω άριστο και στα αναλογικά και στα ψηφιακά.
Ισως να φταίει το dvb-t tuner της τηλεόρασης...δεν ξέρω.
Πάντως αν είναι έτσι το μέλλον στην εικόνα, θα προτιμούσα το παρελθόν.

Εγινε θαύμα!
Το σινε+ έχει ταινία τώρα σε κάδρο 16/9

Τζίφος. Μάλλον τελείωσε. Επεσα σε 4:3..

Μέχρι τώρα δεν έχω πετύχει 16:9 μετάδοση στα ψηφιακά. (όπως δεν μπορώ να πετύχω εκπομπή του itv hd)

Αυτό δεν είναι τίποτα. Εμείς που λαμβάνουμε σήμα από Ακαρνανικά δεν έχουμε ακόμη λήψη γενικώς!:violent-smiley-030:
Σωστό κι αυτό.
Δε φτάνει που έχουμε εκπομπή στην περιοχή, έχουμε και απαιτήσεις..
Πάντως είναι απίστευτα εκνευριστικό αυτό που συμβαίνει. Δεν κινείται τίποτα στον τομέα της γεωγραφικής κάλυψης. Όχι ότι με τις εξαγγελίες καναλιών πάμε καλύτερα. Πόσοι νεκροί μήνες έχουν περάσει από τότε που ανακοινώθηκε με μεγάλα γράμματα, ότι θα εκπέμψουν και τα κρατικά κανάλια ΕΤ1,ΝΕΤ κλπ.

Και φυσικά δεν υπάρχει ενημέρωση από κανέναν και για τίποτα.

Re: Απάντηση: Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Αυτό δεν είναι τίποτα. Εμείς που λαμβάνουμε σήμα από Ακαρνανικά δεν έχουμε ακόμη λήψη γενικώς!:violent-smiley-030:
Εμείς εδω ετοιμαζόμαστε να πιάσουμε Αλβανία και Σκόπια, αλλά απο ελληνικό ψηφιακό σήμα ....ούτε για δείγμα!

Απάντηση: Re: Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Στον Εβρο ήδη βλέπουν τα τουρκικα ψηφιακά.

Μακάρι να βλέπαμε έστω τα τούρκικα φίλε μου αλλά δυστυχώς δεν πιάνουμε τίποτα και μάλλον θα αργήσουμε πάρα πολύ ακόμα.

Είμαι σίγουρος πως το διάβασα σε κάποιο ελληνικό forum για αναφορά λήψης 7-8 τούρκικων ψηφιακών καναλιών από Εβρο.
Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ψευδής η αναφορά.

Απάντηση: Re: Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Είμαι σίγουρος πως το διάβασα σε κάποιο ελληνικό forum για αναφορά λήψης 7-8 τούρκικων ψηφιακών καναλιών από Εβρο.
Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ψευδής η αναφορά.

Αργά χθες το βράδυ που έκανα ένα search δεν έπιασα τίποτα. Μπορεί να πιάνουν μετά την Αλεξανδρούπολη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Εμείς εδω ετοιμαζόμαστε να πιάσουμε Αλβανία και Σκόπια, αλλά απο ελληνικό ψηφιακό σήμα ....ούτε για δείγμα!
Δεν έχω ακούσει κάτι για επικείμενη ψηφιακή εκπομπή από τις δύο χώρες.
Μάλλον περιμένετε συντομότερα εκπομπή από εκεί, παρά απο την ΕΡΤ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Δεν έχω ακούσει κάτι για επικείμενη ψηφιακή εκπομπή από τις δύο χώρες.
Μάλλον περιμένετε συντομότερα εκπομπή από εκεί, παρά απο την ΕΡΤ.

Αλέξανδρε απο Αλβανία υπάρχει βεβαιωμένη λήψη δοκιμαστικών μεταδόσεων (φορτώνονταν σε επίγειο ψηφιακό δέκτη, αλλά δεν έδειχναν καποια εικόνα).
Απο Σκόπια δεν υπάρχει κατι αλλά με τους ρυθμούς που παει η ΕΡΤ ειναι βεβαιο ότι και αυτοί θα μας καλύψουν πιο γρήγορα!

μολις σημερα πηγα και αγορασα ενα κουτακι Σαουμπ-Λορεντζ(ηταν το πιο φτηνο) για τα ψηφιακα της ΕΡΤ με σκοπο να δω το Σπορ+,το εβαλα πανω αλλα ειναι η εικονα ειναι γεματο σπασιματα.Τα αναλογικα ειναι αψοιγα.Αυτη ειναι η εικονα στα ψηφιακα????????

Re: Απάντηση: Τα ψηφιακα της ΕΡΤ

Όλα τα επίγεια ψηφιακά σου κάνουν σπασίματα;

ναι ,ολα ,ο λογος που ρωταω ειναι αν ειναι να παω να το αλλαξω,αν ειναι να δω φως.........