Οσο απλοποιημένο και να είναι αυτό το άρθρο δεν παύουν να υπάρχουν ορισμένες αλήθειες σχετικά με τα καλώδια όπως και σε πολλά ακόμα προϊόντα που έχουμε στην ζωή μας.
Το θέμα για μένα δεν είναι αποκλειστικά και μόνο τα καλώδια. Σαφέστατα και πολλές εταιρείες έχουν τεχνογνωσία και ποιότητα σε αυτό που μας δίνουν.
Παράδειγμα :
Monster ( Cables )
Mercedes ( Αυτοκίνητα )
ΙΒΜ ( H/Y )
Miele ( Λευκές συσκευές ) ... και η λίστα μπορεί να γίνει τεράστια.
Το θέμα είναι ΠΟΣΟ εμείς σαν καταναλωτές πρέπει να πληρώσουμε την σωστή ποιότητα και ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ την σκάρτη.
Να σας πω απλά ότι απο εκεί που αγοράζω καλώδια για δίκτυα H/Y, UTP, FTP κλπ αγόρασα 2 καλώδια HDMI. Κόστος ?
3m HDMI - HDMI 6,3 ευρω
2m HDMI - DVI 8,9 ευρω ( Είναι το gold, είχαν τελειώσει τα Gold σε HDMI - HDMI ) . Αν παίζουν ? ΝΑΙ χωρίς πρόβλημα αλλά δεν έχω κάτι ακριβότερο για να συγκρίνω την ποιότητα.
Αν λοιπόν αποφασίσω να πουλήσω αυτά τα καλώδια τι ποσοστό να βάλω στο κόστος ? 5% ? 10 % , 50% ?? Αυτό είναι μεγάλο ερώτημα γιατί αν ένα καλώδιο Monster μου στοιχίσει 15 ευρω και το πουλήσω με 20% κέρδος θα πάει 18 αλλά άν το πουλήσω με 100% θα πάει 30 !!!.
ΑΑΑΑ αυτό το καλώδιο είναι πολύ καλό θα αναφωνήσουν αρκετοί αφου έχει 30 ευρώ. Κάτι ανάλογο δεν είναι και ή τιμή των ONKYO στην Ελλάδα ?? που έχει συζητηθεί πολύ στο Forum.
Βέβαια αυτό να μην το μπερδεύουμε με τις τιμές στα καταστήματα λιανικής και μάλιστα σ' αυτά που ειδικεύονται σ' ενα χώρο. Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε και τις υπηρεσίες του καταστήματος που είναι γνώστης του χώρου, γιατι περί υπηρεσιών πρόκειται, και της τιμής που έχει κάθε μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα αλλά δεν προσφέρει τίποτα σαν προστιθέμενη αξία.
Μεγάλη κουβέντα θα μου πείτε ποιά είναι η προστιθέμενη αξία και πόσο πρέπει να την πληρώσουμε. Για να μην λέω πολλά, προστιθέμενη αξία για μένα, είναι οι συμβουλές που δίνουν αρκετοί εδώ μέσα και ενας σωστός επαγγελματίας πρέπει να τις δώσει σ' εναν υποψήφιο πελάτη του ώστε να τον προστατέψει για την κάθε αγορά που θα κάνει.
Πίσω στα καλώδια, νομίζω πως αρκετές πληροφορίες δίνει το παρακάτω site
http://www.bluejeanscable.com/