Tελικά ποιά ηχεία να πάρω???

papaki

New member
19 January 2007
25
Καλή χρονιά σε όλους.Τελικά κατέληξα στον yamaha 663 αλλα είμαι ανάμεσα στα εξής ηχεία:
1.Focal Dome 5.1
2.B&W MT-20
3.Teufel Theater LT 2 "5.1 loudspeaker set"

Ποιά λέτε να πάρω?? και φυσικά απο πού εκτός απο τα teufel που ξέρω ότι είναι απο γερμανία

Καταρχάς είμαι φίλη και κατα δεύτερον είναι δύσκολο να τα ακούσω λόγω περιορισμένου χρόνου γιαυτό και ρωτάω τη γνώμη σας

Καλή χρονιά και σε εσένα με ευχές γιά ότι το καλύτερο.
Σε ότι τώρα ρωτάς,και με προυπόθεση ότι κυρίως ενδιαφέρεσαι γιά Home Cinema και όχι τόσο γιά μουσική...(..αλήθεια δεν το διευκρινησες αυτο...) η γνώμη μου είναι κατά σειρά προτίμησης..
1) Tufel
2) Focal
3) B&W

Το απο πού, δεν μπορώ να σου το πω στα σίγουρα, γιατί δεν ξέρω τι παίζεται αυτη την εποχή...θέλει ψάξιμο καλό πάντως.

Οι λύσεις σου είναι οι καλύτερες γαι πακέτο 5.1 και συμφωνώ απόλυτα(αυτές εξέταζα κι εγώ αν και τα dome είναι ιδιαίτερα ακριβά). Αν θες όμως να ανέβεις ένα μικρό σκαλοπάτι και να έχεις ηχεία κολώνες που ανταποκρίνοται σε όλες τις απαιτήσεις ποιότητας και έντασης μακροπρόθεσμα διάβασε την δική μου λύση σε TANNOY(τελικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση):
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=36259
Εγώ δεν πήρα τα πίσω ηχεία για λόγους κόστους-είναι ο κρίκος του συστήματος απο τον οποίο υπάρχουν οι λιγότερες απαιτήσεις-αλλά αν τα πάρεις όλα πακέτο θα σου βγουν όσο και τα dome...αλλά παίρνεις "αληθινά " ηχεία και όχι δορυφόρους ειδικευμένους στο homecinema...
http://www.odes.gr/index.php?page=s...tegory_id=172&option=com_virtuemart&Itemid=28
ξαναλέω πάντως ότι τα πακέτα που διάλεξες είναι τα απολύτως καλύτερα μαζί με τα KEF3001...

Tα Τannoy είναι πολύ μεγάλα για να τα βάλω στο σαλόνι.Τα dome μου άρεσαν πάρα πολύ λόγω σχεδιασμού αλλά δεν θέλω ηχεία μόνο για ταινίες αν μου λές ότι είναι για αυτό το λόγο μόνο καλά αφού κυρίως ακούω μουσική τελικά από αυτά τα 3 που μου άρεσαν πια είναι καλύτερα για μουσική αλλά και για ταινίες.Βασικός ρόλος παίζει το design επειδή θα μπούν στο σαλόνι.

Αν προτεραιότητά σου είναι η μουσική πάρε τα Tannoy όχι τις κολώνες αλλά τα ραφιού, αυτά που στο σύστημα τουυ παραπάνω λινκ είναι τα πίσω ηχεία. Είναι πολύ ζεστά και μουσικά ηχεία ,Αγγλικής σχολής. Σίγουρα σε μουσική τα σετακια ειδικευμένα στο homecinema δεν μπορούν να τα πλησιάσουν καν...άσχετα αν είναι πολύ καλά για την κατηγορία τους.
Για 5.1 μπορείς να πάρεις και τα tannoy arena lite, επίσης άριστα ηχητικά σαν τα παραπάνω αλλά με το καλύτερο design που κυκλοφορεί...

Είμαι πάρα πολύ μπερδεμένη κλείνω προς τα teufel αλλά δεν είμαι σίγουρη αν στη σαλοκουζίνα-τραπεζαρία που είναι 60τμ θα καλύπτουν τα ηχεία το χώρο η θα είναι πολυ μικρά.

Πλάκα κάνεις; μικρά είναι φυσικά! Τα 60 τ.μ. θέλουν σεβαστά μηχανήματα, δηλ. καλό ενισχυτή και ηχεία με καμπίνα με όγκο για να αποδώσουν...
Εξάλλου αναφέρει και η ίδια η teufel στο site της για πόσα τετραγωνικά είναι το κάθε σύστημα...
(και όσο για το πλάτος των tannoy revolution DC4 που δεν μπορείς να τα βάλεις στο σαλόνι σου αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι είναι πολύ στενά ηχεία-πχ με τα teufel έχουν ελάχιστους πόντους διαφορά-και στο λέω γιατί πέρασαν από αυστηρή έγκριση "αρμονικής τοποθέτησης" στο σαλόνι από την νοικορυρά κι αγαπημένη...)

Last edited:
focal dome σιγουρα papaki, τα εχει ενας φιλος και ετυχε να δουμε μια ταινια χτες το μεσημερι και ενθουσιαστηκα απο τον ηχο πολυ καθαρα ! Ο χωρος του πρεπει να ειναι γυρω στα 25τμ αλλα Υπερκαλυπταν τον χωρο , αρα πιστευω αλλα 10τμ δεν θα εχουν προβλημα.

ΝΑΙ για 35 κάνουνε, μέχρι τόσα λέει και ο κατασκευαστής, για τα 60 που έχει η φίλη μας όμως χλωμό... δορυφόροι είναι ...

ε συγνωμη αλλα αν θελει να καλυψει απολυτα 60 τμ πρεπει να βαλει βαθεια το χερι στην τσεπη και να δωσει και σε ενισχυτη!

Εγώ τα έχω στήσει σε σαλονοτραπεζαρία 50τμ αλλά γύρο από τον χώρο του σαλονιού που είναι περίπου 25 τμ και παίζουν καλά στις ταινίες (αφού κάθομαι στο κέντρο) αλλά και στην μουσική δεν χάνεται ο ήχος (βέβαια δεν παίζω και σε πολύ μεγάλες εντάσεις συνήθως).

Για να γεμίσει ένας τέτοιος χώρος με όσο το δυνατόν λίγότερα χρήματα, αναγκαστικά πρέπει να πάει σε φτηνά ηχεία βάσης ή ραφιού και ξεχωριστό sub. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια το design πάει περίπατο, αλλά σε έναν τέτοιο μεγαλούτσικο χώρο δεν είναι δα και τραγικό. Νομίζω ότι τέτοια ηχεία σε τέτοιο χώρο οπτικά δεν θα ενοχλούν.

Τελικά έκανα παραγγελία τα teufel γιατί μου φάνηκαν καλύτερα σε θέμα κάλυψης χώρου.Τώρα πρέπει να πάρω και ενισχυτή για να ολοκληρωθεί το πακέτο

Ποιο είναι το κόστος μεταφοράς και χρόνος παράδοσης;

Επίσης με το θέμα καλωδίων τι έκανες; Σύμφωνα με το site το κάθε πακέτο έρχεται χωρίς καλώδια και πρέπει να τα παραγγείλεις ξεχωριστά.

Έχω την εντύπωση ότι οι yamaha είναι ότι χειρότερο για μουσική (οι πολυκάναλοι μην παρεξηγηθώ)

Σήμερα που μπήκα στο site της teufel είδα ότι ανέβασαν τα ηχεία 100 παραπάνω απο τι στιγμη που τα αγόρασα.Τα μεταφορικά βγήκαν 49 . Καλώδια θα πάρω απο έδω μόνο για τα μπροστά ηχεία γιατί στα πίσω έχω αναμονές ήδη.Σε καλώδια χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο;Ο 663 δεν είναι καλός για μουσική και τα ηχεία μου ??