Τελωνειο με UPS

Βασίλης Α.

Supreme Member
10 September 2007
3,503
Βέλγιο
Αν και γνωριζω οτι υπαρχει καπου σαν θεμα, ηθελα να σας ρωτησω το παρακατω. Εκανα παραγγελια ρουχα απο αμερικη αξιας με τα μεταφορικα 105$. Το πακετο βαρους 0,5kg ερχεται μεσω ups. Απο την εμπειρια σας, υπαρχει περιπτωση να μην περασει τελωνειο;

Αν και γνωριζω οτι υπαρχει καπου σαν θεμα, ηθελα να σας ρωτησω το παρακατω. Εκανα παραγγελια ρουχα απο αμερικη αξιας με τα μεταφορικα 105$. Το πακετο βαρους 0,5kg ερχεται μεσω ups. Απο την εμπειρια σας, υπαρχει περιπτωση να μην περασει τελωνειο;

Όχι.....

Εϊχα πάρει 2 μπλούζες της ίδιας αξίας απο Αμερική και πλήρωσα άλλα τόσα σχεδόν στο τελωνείο....

Δεν ξαναπήρα είδος ρουχισμού ποτέ....

Να πας να το εκτελωνίσεις εσύ μην βάλεις άνθρωπο είναι πολύ ακριβά....

:ernaehrung004:

Το θεμα ειναι οτι θα πρεπεινα παρω αδεια απο τη δουλεια, + βενζινη για να παω στα σπατα και να γυρισω. Γλυτωνεις καποιο σεβαστο μερος απο το καπελο του 100% του τελωνειου αν πας ο ιδιος;

Η εδώ UPS θα σου "βαρέσει" έξοδα εκτελωνισμού που θα είναι πολύ κοντά (ή θα υπερβαίνουν) την αξία. Γκουγκλάρισε τις λέξεις <UPS τελωνείο> για να πάρεις μια γεύση.
Προσπάθησε πάντα να σου έρχονται τα πακέτα με USPS (Αμερική), Canada Post, Australia Post κλπ (δηλ. με τα δημόσια ταχυδρομεία των χωρών αυτών) τα οποία πρακτορεύονται από τα δικά μας ΕΛΤΑ.
Δύο φορές που έχω ψωνίσει από ΗΠΑ και Καναδά, μου ήρθε το πακέτο "πόρτα-πόρτα" με 3 επιβάρυνση που την πλήρωσα στον υπάλληλο με απόδειξη.

Σίγουρα θα έχουν γίνει κι εδώ συζητήσεις για το θέμα σου.

Το θεμα ειναι οτι θα πρεπεινα παρω αδεια απο τη δουλεια, + βενζινη για να παω στα σπατα και να γυρισω. Γλυτωνεις καποιο σεβαστο μερος απο το καπελο του 100% του τελωνειου αν πας ο ιδιος;

Τώρα Βασίλη εξαρτάται τι εννοείς "σεβαστό" ποσό....

Νομίζω ήθελε γύρω στα 40 ευρώ.....

Αααα....Αν θυμάμαι καλά, διαλέγεις να στο εκτελωνίσει κάποιος και μετά να στο παραδώσει η UPS στην πόρτα σου...

Last edited:
Όχι.....

Εϊχα πάρει 2 μπλούζες της ίδιας αξίας απο Αμερική και πλήρωσα άλλα τόσα σχεδόν στο τελωνείο....

Δεν ξαναπήρα είδος ρουχισμού ποτέ....

Να πας να το εκτελωνίσεις εσύ μην βάλεις άνθρωπο είναι πολύ ακριβά....

:ernaehrung004:
Αιμίλιε, γνωρίζεις πόσα, από τα "άλλα τόσα" που πλήρωσες, πήγαν στο τελωνείο (κράτος) και πόσα στην εδώ courier για "έξοδα";
Δες τι γράφει εδώ ο φουκαράς: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?70698-%D4%E5%EB%F9%ED%E5%DF%EF-UPS-%CC%E1%F6%DF%E1...
Μόνο ένα ποσοστό των 78 ευρώ (20-30) θα μπορούσε να του χτυπήσει το τελωνείο.
Τη ζημιά την έπαθε απ' το νταβατζηλίκι της εταιρίας: 120 αντί για 3 με ΕΛΤΑ! :furious3:

Αν δεν παθεις δεν θα μαθεις τελικα. Οποτε ετσι οπως ειναι η βενζινη + μιας μερας δουλεια με βλεπω να μου το φερνουν στην πορτα να τελειωνει η υποθεση και φυσικα δεν θα το ξανατολμησω ν αγορασω απο αμερικη. Πιστευα οτι υπαρχει μια πιθανοτητα να το περασουν χωρις εκτελωνισμο, μιας και η αξια του προιοντος ειναι 56$ και τα μεταφορικα 50$. Ευχαριστω για τις πληροφοριες.

Last edited:
Οταν επιλεγεις κουριερ αδερφε, οσο και να κανει περναει τελωνειο. Και αν ειναι μικρο το κοστος ο εκτελωνισμος ειναι μικρος. Αλλα οπως και να εχει πληρωνεις εξτρα νταβατζιλικι τις εταιρειες κουριερ για εξοδα "τακτοποιησης" ή καπως ετσι...

USPS rulezzzz

Οταν επιλεγεις κουριερ αδερφε, οσο και να κανει περναει τελωνειο. Και αν ειναι μικρο το κοστος ο εκτελωνισμος ειναι μικρος. Αλλα οπως και να εχει πληρωνεις εξτρα νταβατζιλικι τις εταιρειες κουριερ για εξοδα "τακτοποιησης" ή καπως ετσι...

USPS rulezzzz
Θα ιδιωτικοποιηθούν τα ΕΛΤΑ;
Πίσω γρήγορα στο "πού πάει η χώρα;"!!! :Banane0:

Δεν εδινε τετοια δυνατοτητα για usps δυστυχως....
Πάντως για τα τυποποιημένα (όπως π.χ. τα επώνυμα ρούχα) προϊόντα θα πρέπει να ρωτάμε με mail το κάθε κατάστημα χωριστά για τον τρόπο αποστολής και ανάλογα να επιλέγουμε.
Ποτέ add to basket στα τυφλά! :coool:

Edit: Γενικά μιλάω. Εσύ μάλλον το έκανες...

Last edited:
Η εδώ UPS θα σου "βαρέσει" έξοδα εκτελωνισμού που θα είναι πολύ κοντά (ή θα υπερβαίνουν) την αξία. Γκουγκλάρισε τις λέξεις <UPS τελωνείο> για να πάρεις μια γεύση.
Προσπάθησε πάντα να σου έρχονται τα πακέτα με USPS (Αμερική), Canada Post, Australia Post κλπ (δηλ. με τα δημόσια ταχυδρομεία των χωρών αυτών) τα οποία πρακτορεύονται από τα δικά μας ΕΛΤΑ.
Δύο φορές που έχω ψωνίσει από ΗΠΑ και Καναδά, μου ήρθε το πακέτο "πόρτα-πόρτα" με 3 επιβάρυνση που την πλήρωσα στον υπάλληλο με απόδειξη.

Σίγουρα θα έχουν γίνει κι εδώ συζητήσεις για το θέμα σου.

Ετσι ακριβώς είναι.. Και από Κινα, Χονγκ Κονγκ κλπ ζητάμε αποστολή μέσω EMS ή Hong Kong Post (oχι courier services).

Αιμίλιε, γνωρίζεις πόσα, από τα "άλλα τόσα" που πλήρωσες, πήγαν στο τελωνείο (κράτος) και πόσα στην εδώ courier για "έξοδα";
Δες τι γράφει εδώ ο φουκαράς: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?70698-%D4%E5%EB%F9%ED%E5%DF%EF-UPS-%CC%E1%F6%DF%E1...
Μόνο ένα ποσοστό των 78 ευρώ (20-30) θα μπορούσε να του χτυπήσει το τελωνείο.
Τη ζημιά την έπαθε απ' το νταβατζηλίκι της εταιρίας: 120 αντί για 3 με ΕΛΤΑ! :furious3:

Ρε Βασίλη τι μου τα θυμίζεις....Τι καντήλια είχα ρίξει στο δρόμο....της επιστροφής. Αλλά ήταν δώρο δεν μπορούσα να το αφήσω....

Ενημερωση. Σημερα με ειδοποιησαν, για να μου το φερουν σπιτι εκτελωνισμενο θελουν (για εμπορευμα αξιας 72 ) επιπλεον 148 . Αν παω απο τα σπατα να το κανω ο ιδιος συνολικο εξτρα κοστος 60 . Οποτε αυριο αναγκαστικα παω βολτα στο airport.

148 Ευρώ??? :afraid:
Για τρελό δάγκωμα μιλάμε!
Γράψε τι έγινε τελικά...

Α, πού 'σαι;
Αν, λέμε ΑΝ περάσεις από ΙΚΕΑ, μπορείς να κοιτάξεις αν έχουν ακόμα αυτό;...
ikea.jpg
:laugh::Banane0:

Ενημερωση. Σημερα με ειδοποιησαν, για να μου το φερουν σπιτι εκτελωνισμενο θελουν (για εμπορευμα αξιας 72 ) επιπλεον 148 . Αν παω απο τα σπατα να το κανω ο ιδιος συνολικο εξτρα κοστος 60 . Οποτε αυριο αναγκαστικα παω βολτα στο airport.

Σας τα είπα εγώ....Κουράγιο στο airport...:ernaehrung004:

Όταν είπα ότι θα υπερβαίνει την αξία εννοούσα τα 107 ευρώ, δηλαδή ΚΑΙ τα μεταφορικά!
Τα 60 που του είπαν πως θα στοιχίσει θα είναι δασμός+ΦΠΑ για το κράτος, που και αυτά θα τα γλύτωνε με τα ΕΛΤΑ γιατί υπάρχει ειδική "διεκπεραίωση μικροδεμάτων" ή κάτι τέτοιο τελος πάντων. Η διαφορά των 88 ευρώ (148-60) είναι αμοιβή της εδώ UPS, δλδ πρακτορικά + εκτελωνισμός + εσωτ. διακίνηση.
Αν υποθέσουμε ότι για να στείλεις ένα πακετάκι 0.5 kg από Σπάτα - Αθήνα είναι 10 με 15 (το πολύ) ευρώ, τότε τα 75 περίπου είναι αέρας κοπανιστός.
Κάτσε να δούμε τι θα μας πει όταν γυρίσει... απ' το ΙΚΕΑ. :bebored:

Είχα κάνει και εγώ το ίδιο μόνος μου για εμπόρευμα περίπου 300 (ρούχα), είχα πληρώσει αν θυμάμαι καλά περίπου 50 στην FedEx (και καλά για έξοδα αποστολής/κίνησης) και μετά αφού έφαγα περίπου 2 ώρες στο τελωνείο πλήρωσα άλλα 30 για εκτελωνισμό. Αν προσθέσω διόδια & Βενζίνη βγήκε ένα σεβαστό ποσό..νταβατζιλίκι απο το τίποτα. Τέσπα..μετά απο αυτό έμαθα ότι πλέον μόνο USPS απο Αμερική..