The seasons, Haydn σημερα απο BPO

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,066
Λάρισα
Σημερα λοιπον το προγραμμα λεει The Seasons του Haydn. Τι θα πρεπει να περιμενουμε απο τον Rattle, την ορχηστρα, κλπ. Μπορει καποιος πιο εμπειρος να μας προιδεασει; ισως και τι δεν θα πρεπει να περιμενουμε;

Προσωπικά, βρίσκω τον Rattle από του πιο ενδιαφέροντες ερμηνευτές του Haydn σήμερα. Τολμώ να πώ ότι οι ποιό αξιοπρεπείς ηχογραφήσεις του με την Φιλαρμονική του Βερολίνου είναι με στις συμφωνίες του Haydn και έχει εξαιρετικό ιστορικό και με την παλιά ορχήστρα του, στο Μπερμπιγκχαμ. Έχει πρώτης τάξεως σολίστ απ' ότι είδα. Θεωρώ η συναυλία αυτή θα είναι καλύτερη από την πρεμιέρα.

Όσο για το έργο, ένα αριστούργημα, έργο της ωριμότητας του (μεταγενέστερο της περίφημης Δημιουργίας), το οποίο όπως έλεγε τον εξάντλησε. Για την ιστορία να πούμε ότι ο Haydn έγραψε 3 ορατόρια: Tobias, Η Δημιουργία και Οι Εποχές.Το μουσικό ένστικτο του Haydn μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό του Bach. Τέλος!

Απόσπασμπα από την πρόβα τζενεράλε για να πάρουμε μια ιδέα:

http://dch.berliner-philharmoniker.de/#/en/liveconcerts/2009/9/t244/

Last edited:
Στην προηγούμενη συναυλία ήμουνα ψαρωμένος. Σήμερα, απο όσο θυμάμαι, θα είναι η πρώτη συναυλία κλασσικής μουσικής σε αίθουσα που θα την παρακολουθήσω on line παρέα με ένα απολαυστικό ουισκάκι. Δεν ξέρω τις παρενέργειες, απόψε θα το διαπιστώσω.-bye-

Πολλά τα προβλήματα της σύνδεσης. Οταν άρχισε να φθινοπωριάζει πλήθαιναν τα κολλήματα, μέχρι που μου χάλασε τελείως την διάθεση. Και όσο αναρωτιέμαι τα τόσα δις που ξοδεψαμε γιαυτήν την ευρυζωνικότητα με πιάνει μελαγχολία. Επειδή έχω pass εύχομαι το Σ/Κ που θα προσπαθήσω να την δώ off line να μην έχω προβλήματα σύνδεσης. Αλήθεια εσείς είχατε προβλήματα σύνδεσης;

Τα προβλήματα και οι διακοπές ήταν σε όλο το κόσμο απ' ότι φαίνεται. Εγώ το κατάλαβα κατα την διάρκεια, ήταν εκνευριστικό και το άφησα. Μάλλον στις live συνδεσεις θα πρέπει να διαλέγουμε τη μέση ευκρίνεια (που είναι ευκρίνια DVD) και όχι την υψηλή ποιότητα.

Από ότι είδα απολογήθηκαν και ζήτησαν συγνώμη μέσω E-mail. Έδωσαν και δωρεάν ένα voucher code σε όσους είναι συνδρομητές και έχουν αγοράσει εισιτήριο οποιασδήποτε μορφής. Mε το Voucher code μπορείς να πάρεις δωρεάν κάποια συναυλία ζωντανή ή αρχείου.