Θερμοκρασιες και Προβολικα

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
104,061
Εκεί ψηλά.....
Εχω την αισθηση οτι στις χαμηλες θερμοκρασιες ολα ειναι μια χαρα.

Οταν το θερμομετρο αρχιζει να χτυπαει κοκκινα ομως αρχιζουν τα ζορια....

Στον προσφατο καυσωνα ο προβολεας μου σχεδον γινοταν out of focus λογω των δαιμονισμενων στροφων του βεντιλατερ......

Εκανα κουταμαρα που παλεψα να δω με αυτες τις συνθηκες?

Υποψην ειμαι στο Low της λαμπας

Οχι να έχεις την αίσθηση, αλλά να είσαι σίγουρος!

Ενας από τους μεγαλύτεροςυ εχθρούς των προβολέων μετά την σκόνη, είναι η θερμοκρασία. Δεν είναι τυχαίο που έχουν βάλει οι κατασκευαστές σένσορες θερμοκρασίας ούτως ώστε να αυξάνουν οι στροφές των ανεμιστήρων ή και ακόμα να κλείνουν τελείως τα μηχανήματα για να προστατευθούν.
Είναι καλό και σίγουρα απαραίτητο να λειτουργεί το κλιματιστικό και μάλιστα στο φουλ σε περίπτωση καύσωνα.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Τάσο.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργούμε τον προβολέα μας σε θερμοκρασίες δωματίου που αγγίζουν τους 30 βαθμούς.

Επιδεινώνουμε και επιφορτώνουμε την λειτουργία και τη ζωή της λάμπας μας.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λειτουργούμε τον προβολέα μας σε θερμοκρασίες δωματίου που αγγίζουν τους 30 βαθμούς.

Και σημειώστε ότι αν ο προβολέας είναι ψηλά στο ταβάνι, η θερμοκρασία εκεί μπορεί να είναι και 5-10 βαθμούς πιο ψηλή απ' ότι στον καναπέ......

Απάντηση: Re: Θερμοκρασιες και Προβολικα

η θερμοκρασία εκεί μπορεί να είναι και 5-10 βαθμούς πιο ψηλή απ' ότι στον καναπέ......

Γιατί; σε άλλο πλανήτη είναι; :p

Άντε να μιλάμε για διαφορά 1-2 βαθμούς κι αυτό μετά βίας λέμε ;)

Re: Απάντηση: Re: Θερμοκρασιες και Προβολικα

Γιατί; σε άλλο πλανήτη είναι; :p

Άντε να μιλάμε για διαφορά 1-2 βαθμούς κι αυτό μετά βίας λέμε ;)

Θα συμφωνήσω ...... εκτός αν μιλάμε για δωμάτιο που από πάνω έχει πλάκα
χωρίς καλή μόνωση που με τον καύσωνα φτάνει σε τρελές θερμοκρασίες.

Παιδια στη δική μου περίπτωση χωρίς ταράτσα στον Ήλιο μέτρησα με θερμόμετρο 6 βαθμούς διαφορά.

Στις 10μμ μια μέρα τον Ιούνιο η θερμοκρασία δωματίου ήταν 30 βαθμούς με παράθυρα και μπαλκονόπορτα ανοιχτή. Μετά από μισή ώρα ακούω τον προβολέα να ανεβάζει στροφές......

Μέτρησα τη θερμοκρασία και ήταν 36 βαθμούς....

Είναι απλή φυσική..... ο θερμός αέρας ανεβαίνει πάντα προς τα πάνω. Η εξαγωγή του προβολέα βγαίνει έξω και μαζεύεται στο ταβάνι εγκλωβιμένη.

Ο ζεστός αυτός αέρας δεν μπορεί να πάει πουθενά αφου και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά, αν δεν φυσάει δυνατό αεράκι που να κάνει δυνατό ρεύμα μέσα στο σπίτι, τότε μένει εκεί....

Μια παροιμία λέει πρόσεχε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά... ;)

Ολα αυτα τα μηχανακια πιστευω οτι εχουν προδιαγραφες για θερμοκρασιες δωματιου. Αν ειναι ετσι, οτιδηποτε πανω απο 25-28 τα "ενοχλει" !