Τι να σκοπεύει?

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Κυριακάτικο κουιζ:

Τι σκοπεύει αυτό το πιάτο?

attachment.php

Φυσικά ειναι link wifi στους 5GHZ του ασύρματου μητροπολιτικού δικτύου Αθηνών. Επειδή πρέπει να στοχεύει στο επιπεδο του ορίζοντα πρέπει να δώσει πολύ μεγάλη κλίση στο κάτοπτρο και πολλά βρίσκουν στον ιστό.Ενας τρόπος είναι να γυρίσουν το πιάτο ανάποδα με το feeder απο πάνω.

Υπαρχουν και στην αχαρνων πολυκατοικιες με τετοια πιατα και μαλιστα σε μια εχω δει μεταλικο πυλωνα με 3 ή 4 πανω τα οποια σκοπευουν αντι τον ουρανο προς τα κατω, στην φωτογραφια σου στην βαση στηριξης υπαρχει ενα κουτι το οποιο εχει δυο εισοδους μια που ειναι το καλωδιο που ερχεται απο το Lnb και η δευτερη που φευγουν δυο καλωδια προς το διαμερισμα!

Μηπως το χρησιμοποιουν για Internet over Air?

Last edited:
@kenwood
Εκεί πήγε κι εμένα το μυαλό μου λόγω του μεγάλου κουτιού που έχει στον ιστό.
Εχω δει και άλλα τέτοια λινκ, αλλά κανένα σε ανάποδα στημένο πιάτο.
Απ' ότι έχω διαβάσει στο παρελθόν, αυτές οι εκπομπές είναι νόμιμες .

Φυσικά ειναι link wifi στους 5GHZ του ασύρματου μητροπολιτικού δικτύου Αθηνών. Επειδή πρέπει να στοχεύει στο επιπεδο του ορίζοντα πρέπει να δώσει πολύ μεγάλη κλίση στο κάτοπτρο και πολλά βρίσκουν στον ιστό.Ενας τρόπος είναι να γυρίσουν το πιάτο ανάποδα με το feeder απο πάνω.
Ακριβώς. Αρκεί να μήν ξεχαστούν και βάλουν το LNB ανάποδα, με το F πρός τα πάνω....:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Τι να σκοπεύει?

Εκεί πήγε κι εμένα το μυαλό μου λόγω του μεγάλου κουτιού που έχει στον ιστό.

Το κουτί μάλλον θα είναι το access point (AP). Επειδή τα καλώδια σύνδεσης κεραίας-AP έχουν αρκετές απώλειες, όσο πιο κοντά είναι το AP στην κεραία τόσο καλύτερα. Τα πιάτα στο wifi λένε ότι έχουν καλύτερη απόδοση και χρειάζονται λιγότερη ισχύ από τις απλές κεραίες-πλέγματα.

Ταρατσοpc, κρίνοντας από το μέγεθος του κουτιού πίσω από το πιάτο, και feeder πάνω στο πιάτο για ασύρματη ζεύξη.