Τηλεοπτικό σήμα στον PJ

Status
Not open for further replies.

Johnakos

Established Member
18 July 2006
166
Αθήνα
Καλημέρα.

Ο τίτλος τα λέει όλα, εκτός του ότι δεν έχω video.
Υπάρχει κάποια άλλη συσκευή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ή πάω αναγκαστικά για 'κανά φτηνιάρικο video μόνο κ μόνο για τον δέκτη του;

Αγόρασε από ebay ένα μεταχειρισμένο S-VHS video με 100 ευρώ για να έχεις s-video σύνδεση. Απόφυγε την απλή composite σύνδεση. Είναι που είναι χάλια το τηλεοπτικό σήμα αν το μεταδώσεις και με composite θα βλέπεις καραγκιόζ μπερντέ.
Επιμένω σε S-VHS βίντεο.

Είτε η ίδια η τηλεόραση! ;)
αλλα είναι λιγάκι ενοχλητικό... να έχεις ανοιχτή tv μαζί με τον pj.

Αυτό γίνεται με scart, υπάρχουν στην αγορά scart με video out . και σου δίνει σε composite, το κανάλι που βλέπεις εκείνη την στιγμή στην tv. Φθηνή και απλή λύση πιστεύω, βέβαια το composite είναι composite. Θα σε γελάσω εαν γίνεται και σε s-video..δε νομίζω.

[edit] α ρε τάσο.. είσαι γρήγορος! [/edit ;) ]

Last edited:
Σορρυ για την "ασχετοσύνη", αλλά το μόνο dvd rec που βρήκα στα χρήματα που θέλω να κινηθώ (όσο το δυνατόν λιγότερα δηλ.), είναι της Toshiba το DR265.
Αυτό έχει RF in & out?
Δηλ. μπορώ να στείλω το σήμα της κεραίας σε αυτό και απο αυτό στην τηλεόραση;

Εγώ χρησιμοποιώ το Avermedia TV Box 9. Μικρό, χωρά δίπλα στον προβολέα και κάνει τη δουλειά του ικανοποιητικά... Βέβαια μην περιμένεις ποιοτικό τηλεοπτικό σήμα στον προβολέα όπου το μέγεθος της εικόνας αποκαλύπτει σε όλο τους το μεγαλείο τις αδυναμίες του τηλεοπτικού σήματος...

Εγώ χθες πέρασα τηλεοπτικό σήμα και NOVA μέσω PC (με composite το NOVA) στον προβολέα με Dscaler. Ικανοποιητική η εικόνα και γλίτωσα ένα σωρό καλώδια και συνδέσεις...

Το toshiba το αγορασα πριν ενα χρονο.Ειναι πολυ καλο.
Επισης μπορεις να παρεις απο mediamarkt ενα dvd rec μαρκας united με 65 ευρω.

Μια αλλη ιδεα ειναι να παρεις εναν δεκτη επιγειας ψηφιακης τηλεορασης με 50 ευρω.Νομιζω οτι εχουν ενσωματωμενο και δεκτη αναλόγικης.

Νομιζω οτι εχουν ενσωματωμενο και δεκτη αναλόγικης.

Ξέρεις κανέναν που να έχει? Το έψαχνα καιρό και δεν είχα βρει κάτι... αν έχεις κάτι υπόψη σου πες γιατί θα με βολέψει πολύ...

Λυπάμαι αλλά δεν έχω δέκτη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης για να το επιβεβαιώσω οτι έχουν και δέκτη αναλογικής.
Μάλλον κάποιος φίλος που έχει κάποιον ψηφιακό δέκτη μπορεί να μας διαφωτίσει καλύτερα.

Για πείτε βρε παιδιά... κάτι τέτοιο θα μας ανοίξει και το δρόμο για ταυτόχρονη θέαση ψηφιακής και αναλογικής μέσα από τα WMC με σύνδεση του αποκωδικοποιητή ως εξωτερικό Set top box

Ο δικος μου dvb δεκτης δεν εχει ενσοματωμενο tv-tuner και απο οσο γνοριζω κατι τετοιο δεν υπαρχει,τουάχιστον σε οικονομικες προτασεις.
Η καλυτερη,πιστευω,λυση ειναι η αγορα ενος φθηνου dvd-recorder η ενος μεταχειρισμενου που σιγουρα δε θα παει χαμενο μια και ολο κατι μπορει να θελησεις να γραψεις καποια στιγμη.
ps.) επισης μπορεις να χρησιμοποιησεις σα δεκτη το nova η ακομα και τον παλιο καλο αναλογικο αποκοδικοποιητη της multichoise οπου μπορεις να τον βρεις σε τιμη σχεδον δωρεαν!

Last edited:
Πάρτε μια καρτούλα PC που να την υποστηρίζει ο Dscaler και δεν θα χάσετε. Θα ρίξετε πάνω την κεραία και το Nova και ούτε καλώδια ούτε τίποτα προς τον PJ. Η εικόνα αν όχι καλύτερη, ισάξια με αυτή που βλέπετε με τις πηγές απευθείας στον PJ.

Πάρτε μια καρτούλα PC που να την υποστηρίζει ο Dscaler και δεν θα χάσετε. Θα ρίξετε πάνω την κεραία και το Nova και ούτε καλώδια ούτε τίποτα προς τον PJ. Η εικόνα αν όχι καλύτερη, ισάξια με αυτή που βλέπετε με τις πηγές απευθείας στον PJ.

και να κάθομαι με το πληκτρολόγιο και το mouse στο χέρι... no thanks...
Ένας αποκοδικοποιητής που είναι digital και analog μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικό set-top box και να δώσει σήμα στα windows media center με αποτέλεσμα να έχεις και ψηφιακή και αναλογική μέσα από αυτά... πράγμα που δεν είναι δυνατόν από τις κάρτες hybrid καθώς στα wmc πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε digital ή analog (όχι και τα 2)...

Πάντως αν έχεις κάποιος κάτι υπόψιν του θα βοηθούσε πολύ!!!

και να κάθομαι με το πληκτρολόγιο και το mouse στο χέρι... no thanks...
Ένας αποκοδικοποιητής που είναι digital και analog μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικό set-top box και να δώσει σήμα στα windows media center με αποτέλεσμα να έχεις και ψηφιακή και αναλογική μέσα από αυτά... πράγμα που δεν είναι δυνατόν από τις κάρτες hybrid καθώς στα wmc πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε digital ή analog (όχι και τα 2)...

Πάντως αν έχεις κάποιος κάτι υπόψιν του θα βοηθούσε πολύ!!!

Αναλόγως πόσο τηλεόραση θες να βλέπεις στον προβολέα. Για ένα ματς που τον θέλω εγώ στο τόσο δεν έχω πρόβλημα με το πληκτρολόγιο...
Πάντως το Nova το χειρίζομαι με το χειριστήριο του Nova αφού η σύνδεση είναι με component.... Και εκεί είναι τα ματσάκια :grinning-smiley-043

Status
Not open for further replies.