Τιμή Transport?

18 June 2006
991
Ξάνθη
Μπορoύμε λίγο να δούμε γιατί ένα τέτοιο transport και μάλιστα από μια ελληνική εταιρεία στοιχίζει 15,500 Eυρώ.όταν ο μηχανισμός σκέτος πωλείται μόνο 285 Ευρώ;
http://www.ypsilonelectronics.com/products/CDT100/
Δηλαδή τι μαγικό έχει και ανεβάζει το κόστος σε αυτα τα ύψη;Eίναι τόσο ακριβά τα αλουμίνια που το περιβάλουν;Ειλικρινά για κάποια πράγματα θα ήθελα πολύ πειστικές απαντήσεις.Bέβαια και τα άλλα προϊόντα είναι σε εξωφρενικές τιμες.

Δηλαδή εάν έπαιρνα όλο το set της εταιρίας τι ηχεία θα έπρεπε να ψάξω;
Ενισχυτής 53000 Ευρώ
Προενισχυτης 29500 Ευρώ
Τransport 15500 Ευρώ
DAC 20500 Ευρώ

Σύνολο: 118500 Eυρώ

Τις τιμές αυτές που τις βρήκες?
Γιατί ψάχνω στο site και δεν...

Εκτός αν... "Ου γαρ έρχεται μόνον..."

Δηλαδή εάν έπαιρνα όλο το set της εταιρίας τι ηχεία θα έπρεπε να ψάξω;
Ενισχυτής 53000 Ευρώ
Προενισχυτης 29500 Ευρώ
Τransport 15500 Ευρώ
DAC 20500 Ευρώ

Σύνολο: 118500 Eυρώ
Δεν ξέρω το μέγεθος της συγκεκριμένης εταιρείας η πόσο κόσμο απασχολεί,αλλά έχω την υποψία ότι το κέρδος της ανά μονάδα παραγωγής πρέπει να είναι πολύ υψηλό δεδομένου τον μικρό αριθμό συνολικών πωλήσεων.

Απάντηση: Re: Τιμή Transport?

Τις τιμές αυτές που τις βρήκες?
Γιατί ψάχνω στο site και δεν...

Εκτός αν... "Ου γαρ έρχεται μόνον..."
Νομίζω αναφέρονται στο τελευταίο τεύχος του ήχος.

Μπορoύμε λίγο να δούμε γιατί ένα τέτοιο transport και μάλιστα από μια ελληνική εταιρεία στοιχίζει 15,500 Eυρώ.όταν ο μηχανισμός σκέτος πωλείται μόνο 285 Ευρώ;
Δηλαδή τι μαγικό έχει και ανεβάζει το κόστος σε αυτα τα ύψη;Eίναι τόσο ακριβά τα αλουμίνια που το περιβάλουν;Ειλικρινά για κάποια πράγματα θα ήθελα πολύ πειστικές απαντήσεις.Bέβαια και τα άλλα προϊόντα είναι σε εξωφρενικές τιμες.

Καί οι μπογιές στους ζωγράφους κοστίζουν μερικά ευρο, τα έργα τους πολλες φορές ανεκτίμητα , μην το κοιτάτε μόνο απο το πρίσμα της υλικοτεχνικής λογικής , τέτοιες κατασκεβές εκφράζουν και την art πλευρα του εκάστοτε μηχανικού , και ως ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι τιμές , σε καποιες περιπτώσεις !

Καί οι μπογιές στους ζωγράφους κοστίζουν μερικά ευρο, τα έργα τους πολλες φορές ανεκτίμητα , μην το κοιτάτε μόνο απο το πρίσμα της υλικοτεχνικής λογικής , τέτοιες κατασκεβές εκφράζουν και την art πλευρα του εκάστοτε μηχανικού , και ως ετσι πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτές οι τιμές , σε καποιες περιπτώσεις !
Εργα ομως οι περισσότεροι τα φτιάχνανε για βιοποριστικούς λόγους και των περισσοτέρων παίρνουν αξία μετά θάνατον.

Λοιπόν θα σας εξηγήσω γιατί το παραπάνω transport κοστίζει τόσο…Θα προβώ σε μια αναλυτική τεχνική και επιστημονική εξήγηση γι αυτό διαβάστε προσεκτικά…Το παραπάνω transport λοιπόν λόγω της ειδικής σχεδίασης και των παχέων αλουμινίων που το περιβάλλουν, όπως πολύ σωστά παρατηρήσατε, επηρεάζει την ροή των δυαδικών data που αποστέλλει (0 και 1) μέσω των ψηφιακών εξόδων του προς το dac, καθώς και τον χρονισμό αυτών …Πιο αναλυτικά τα μηδέν (0) γίνονται 0,1 και τα ένα (1) γίνονται 0,9 !!! Ώ ναι!!!…Αυτή η σατανική σύλληψη και το αποτέλεσμα αυτού του μετασχηματισμού είναι να μπερδεύεται το dac, να αγνοεί τα εισερχόμενα data μεταφράζοντάς τα όπως αυτό θέλει … να εκφράζεται δηλαδή 'καλλιτεχνικά' αγνοώντας τις εντολές του transport…Έτσι λοιπόν έχουμε μια νέα καλλιτεχνική ερμηνεία, μια νέα προσέγγιση του μουσικού έργου εκφραζόμενη από τους αλγόριθμους αποκωδικοποίησης του dac που είναι πολύ πιο ελεύθεροι από την στείρα αυστηρή και πληκτική αριθμοσειρά των 0101011001100010…!!! Έτσι τα βιολιά μέσα στην ορχήστρα αποκτούν άλλη διάσταση οι μαρίμπες και τα latin κρουστά έχουν καταπληκτική ατάκα, οι ηλεκτρικές κιθάρες παραμορφώνουν 'γλυκά' και τα φωνητικά αποδίδονται μ' ένα άψογο και υγρό τρόπο…Προσοχή όμως υπάρχει μια δέσμευση…Δεν πρέπει να του δίνετε να παίζει CD χωρίς ετικέτα !!! Γιατί δε θα μπορεί να διαβάσει τους…τίτλους για να τους παίξει σωστά !!!!!
:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Last edited:
Για να μην υπάρχει καμιά παρεξήγηση το θέμα το άνοιξα απλά για να δούμε ορισμένα πράγματα και για να γίνει μια συζήτηση πάνω σε αυτό το θέμα.Ξεκίνησα με το transport γιατί εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

Το ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν κάτι που κοστίζει 100 ευρώ και να το πουλήσουν 10.000 δεν σημαίνει ότι έχουν κέρδος 9.900 ευρώ.
Υπάρχει από πίσω ομάδα έρευνας, βελτιστιποίησης και κατασκευής ενός προϊόντος.
Όλα τα transport είναι ακριβά για κάποιο λόγο. Εμένα απλά θα μου έκανε ένα blind test με μηχανήματα ιδίας τιμής. :)
Αν κάποιος καταφέρει και κάνει το πίτουρο να έχει καλύτερη γεύση από το χαβιάρι, είναι άξιος να το πουλάει πιό ακριβα και από το ίδιο το χαβιάρι. :)

Το ότι μπορεί να χρησιμοποιήσουν κάτι που κοστίζει 100 ευρώ και να το πουλήσουν 10.000 δεν σημαίνει ότι έχουν κέρδος 9.900 ευρώ.
Υπάρχει από πίσω ομάδα έρευνας, βελτιστιποίησης και κατασκευής ενός προϊόντος.
Όλα τα transport είναι ακριβά για κάποιο λόγο. Εμένα απλά θα μου έκανε ένα blind test με μηχανήματα ιδίας τιμής. :)
Αν κάποιος καταφέρει και κάνει το πίτουρο να έχει καλύτερη γεύση από το χαβιάρι, είναι άξιος να το πουλάει πιό ακριβα και από το ίδιο το χαβιάρι. :)
Σίγουρα δεν σημαίνει ότι κερδίζουν αυτά τα ποσά αλλά θα ήθελα όμως να ξέρω γιατί φτάνει στον τελικό καταναλωτή σε αυτή την τιμή.Αυτό μάλλον μόνο ο κατασκευαστής μπορεί να το απαντήσει.Όσο και τέχνη να είναι το αλουμίνιο μάλλον που έχει χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι πολύ ακριβό.

Χμ, εκεί που μέχρι πριν απο λίγα χρόνια στην Ελλάδα δεν είχαμε εταιρία για ενισχυτές (φυσικά εκτός, Τσακιρίδη, Audio Technologieς και την Silver note στην Κρήτη) και ψηφιακά, (για πλατω δεν το συζητάμε) ξαφνικά αποκτήσαμε δύο απο τις ποιό εξωφρενικά ακριβές εταιρίες στον κόσμο στα ψηφιακά και τα ενισχυτικά.
Ειλικρινά δεν μπορώ να βρώ ένα λόγο για τον οποίο θα προτιμούσα την Ypsilon ή την TLA και όχι την DCS, Meridian, Esoteric κλπ κολοσσούς των ψηφιακών και ενισχυτικών με έρευνα,πατέντες κλπ.
Ετσι και αλλοιως εγώ δεν είμαι στο target group των παραπάνω εταιριών, οπότε εφόσον στους ιδιοκτήτες τους φτάνει εμένα μου περισσεύει.
Το ότι είναι Ελληνικές εταιρίες δεν μου προσθέτει ή μου αφαιρεί κάτι. Μου θυμίζει όταν τα περιοδικά έχουν εικόνες απο τις διεθνείς εκθέσεις και μιλάνε για κάποιες εταιρίες που ούτε ξέρεις κάτι για αυτές, δεν τις βρισκεις στην αγορά παρά μόνο με τηλέφωνο, και φυσικά δεν μπορείς να ακούσεις τα προιόντα τους.
Τελικά ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι έχουν κάνει οικονομοτεχνική μελέτη πριν πάρουν οι άνθρωποι τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις και ειλικρινά εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους. Και εφόσον βρίσκονται στη αρχή υλοποίησης των σχεδίων τους εύχομαι καλό κουράγιο. Όμως εγώ θα έλεγα ότι μάλλον θα πρέπει να παράγουν και πιό γήινες σειρές για την επιβίωσή τους.
Οσο για την υπεραξία η τεχνολογία δεν είναι τέχνη. Αγόρασε ένα πίνακα που αξίζει και μεταπώλησέ τον μετά απο 10 χρόνια, η τιμή πώλησης θα είναι πολύ αυξημένη. Πάρε ένα ενισχυτή ότι πιό καλό κυκλοφορεί σήμερα και πούλησέ τον μετά απο 10 χρόνια, απλά μετράς πόσα έχεις χάσει.
Α και κάτι τελευταίο, και στην Ελλάδα υπάρχουν κάμποσοι που έχουν το χρήμα για hobby, (σίγουρα όμως όχι εγώ).

-Το χαβιάρι και το πίτουρο δεν είναι PHILIPS δεν είναι CD2 PRO και δεν κάνουν audio extracting με (0) και (1) όπως όλα τα CD2 PRO based transports...Αν υπάρχει κάποια πιο επιστημονική εξήγηση θα την εκτιμούσα...
-Γνωρίζω ότι το το παραπάνω transport έχει I2S έξοδο όπου το ψηφιακό σήμα και ο χρονισμός μεταφέρονται χωριστά οπότε η όλη κατασκευή είναι περιτή-υπερβολική και η τιμή εξωπραγματική-εξωφρενική.

Last edited:
Νομίζω ότι είναι αυτονόητο, αλλά...
Δεν είμαι υπέρ της φιλοσοφίας "Αγοράζω 100 το πουλάω 10.000 γιατί θα πουλήσω λίγα και είμαι και όμορφος", απλά παίζω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου γιατί δεν νομίζω να απαντήσει η εταιρία στο ερώτημα. :)

Τουλάχιστον η Esoteric σχεδιάζει μόνη της τους μηχανισμούς ανάγνωσης και είναι κορυφαίοι σαν κατασκευές (δεν υπάρχει σύγκριση με τους Philips). Όταν το 70% του transport είναι ό μηχανισμός ανάγνωσης και η Ύψιλον χρησιμοποιεί τους φθηνούς, κατά τα άλλα, μηχανισμούς της Philps, προφανώς ψάχνει για κορόιδα..

Εγώ θα έλεγα να ακούσουμε πρώτα το τράνσπορτ και μετά να εκφέρουμε άποψη.

Υπάρχει μια σαφής πιθανότητα να μη τα γνωρίζουμε όλα.

Ρε Στέργιο τί να μάθουμε περισσότερο για το transport? Μηχανισμό Philips έχει. Για τη στήριξη και την τροφοδοσία; Kαι να κάνει όσο ένα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ; ΕΛΕΟΣ.

Ξέρω, κάνει μαυρη μαγεία στα συνοδά.. :grinning-smiley-043

Μάλλον δεν εννοείς ότι οι ελληνικές εταιρίες οφείλουν να πουλούν φτηνά... γιατί άλλωστε.

Το κυρίως ερώτημα παραμένει βέβαια -- τι παρεμβάλλεται και ανεβάζει τη τιμή στρατοσφαιρικά;

Εχουμε και λέμε, μπακαλίστικα (και χωρίς να βεβαιώ την ορθότητα της αναλύσεως που ακολουθεί):

*Λιανική τιμή: 15.500, μείον ΦΠΑ 19% -- 13.025
*Μείον πρόβλεψη κέρδους μεσάζοντος, μεταφορικά, κλπ ("export price" ~40%) --> 7.815
*Μείον κέρδος κατασκευαστή (~1:2) = 3.907

Χοντρικά (μπακαλίστικα) τιμές σε diy:
*Κουφούσι: € - 1.000
*Μηχανισμός: € - 300 (σίγουρα; νόμιζα ότι είναι γύρω στα 400 το καινούργιο)
*s/pdif + output buffering: € ~100;;; (δε ξέρω τι έχει μέσα. Λέμε τώρα)
*Τροφοδοσίες, μετ/τες, ακροδέκτες, σύρματα, κλπ: € -- 2.500;

Κανένας πού ναχει "ιδιοκατασκευάσει" και έχει αίσθηση της επένδυσης;

Προ καιρού είχα δει φωτό εξωγήινου στην όψη σιντι πλέϊερ που είχε φτιάξει χομπύστας έλλην με τον παλιό μηχ/μό "2" της Φίλιπς -- άλλα δε βρίσκω πλέον το λινκ που υπήρχε εδώ. Αϊ κιντ γιού νοτ, ήταν πανέμορφο λούκινγκ (και απ'ότι θυμάμαι ολοκληρωμένο).