Την γνώμη σας για την 6336 Α παρακαλώ!

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Πέδες γνωρίζετε αυτήν την λάμπα ?
Έχει ασχοληθεί κανένας από εσάς με αυτή ?
Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι μερικές πληροφορίες
Που βρήκα στο net. ( τάση ανόδου , pin out , καμπύλες κ.τ.λ)
Αξίζει τον κόπο για audio ?

Attachments

• 6336a.jpg
    6336a.jpg
    45.4 KB · Views: 31
Πρόκειται για την 6080 on steroids.

Κύρια χρήση της (όπως και οι μικρότερες 6080/6AS7) σαν pass element σε σταθεροποιημένα τροφοδοτικά.
Τα καλά της. Πολύ χαμηλά αντίσταση ανόδου, τεράστιο ρεύμα και ανοδική απώλεια για τόσο μικρό envelope, επίχρυσο grid, θυριώδης άνοδος, απ τις μεγαλύτερες διαγωγιμότητες και μικρές χωρητικότητες για τριόδο.

Τα κακά. Μικρή ενίσχυση, μεγάλο ρεύμα για τα νήματα.

Κατάλληλη για OTL. Για series/para feed SET με φορτίο όμως τουλάχιστον 2Κ για χαμηλές παραμορφώσεις.

Η 6336 ήταν αρκετά ακριβή κατασκευή και δεν είχε παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες. Για αυτό το λόγο πιάνει σήμερα απο 20-50$ NOS.

Σχετικά σπάνια η μεγάλη αδερφή της 6528.

Απο τις πιο καλες τριοδους που εχω χρησιμοποιησει,,βασικα τις προτιμω απο τις γνωστες και πολυ ομορφες ακριβες τριοδους που γνωριζουμε, πολυ καλος ηχος με ελεγχο,και ενεργεια, σε PP η SE,,.Για μεγαλο διαστημα ακουγα μουσικη με τα Spendor με 6336 Push -pull, τωρα παρεπιπτοντως με 6336 SE παραλληλης ζευξης 14-15 W .Απλα δυσκολη στην οδηγηση,,και μεγαλες θερμοκρασιες

Attachments

• 6336 ΓΖ’ΓŽΒ΅.jpg
    6336 ΓΖ’ΓŽΒ΅.jpg
    35.4 KB · Views: 52
Αν τίς οδηγήσεις με τσαμπουκά , ακούγονται καλά , διαφορετικά είναι "κάπως"

Συνήθως μιά 6L6 πρίν απο αυτές κάνει πολύ καλή δουλειά

Ενίοτε για να είναι σταθερες (σε περιπτώσεις φορτίων / ανάδρασης /αρκετών σταδίων κλπ ) , χρειάζεται το κόλπο τής μικτής πόλωσης (δηλαδή και Fixed και Cath Bias μαζί ) ακριβώς όπως και στήν βιτσιόζα 6C33

Ναι πολυ καλα,,ενα σταδιο διεγερσης για την 6336A σιγουρα 100 V RMS για να χρησιμοποιησεις περιπου 75v που πρεπει ,, το πρωτο PP ηταν με mixted bias ,self and fixed...το SE Parafeed ,μονο self bias τωρα , με βατικια αντισταση καθοδου και εχει ομορφο ηχο ,,πολυ καλη λυχνια,,,..αλλα dissipation 48 watts.

Κατέβασα ένα σχέδιο σε SE από το net αλλά οι τάσεις που αναφέρει ( άνοδο , αρνητικά ) καθώς και η κατανάλωση στην άνοδο δεν ταιριάζουν με τις καμπύλες της λάμπας.

Στην οδήγηση της 6AS7 PSET δοκίμασαμε 5687 στα ~10mA με τσοκ και ήταν μια χαρά. Αλλωστε οι απαιτήσεις σε ρεύμα δεν είναι τίποτα τραγικό για τρίοδο πάντα.

Οι διαφορές όμως ανάμεσα στα τριοδικά της λυχνίας είναι πονοκέφαλος για την πόλωση.

Απο τις πιο καλες τριοδους που εχω χρησιμοποιησει,,βασικα τις προτιμω απο τις γνωστες και πολυ ομορφες ακριβες τριοδους που γνωριζουμε, πολυ καλος ηχος με ελεγχο,και ενεργεια, σε PP η SE,,.Για μεγαλο διαστημα ακουγα μουσικη με τα Spendor με 6336 Push -pull, τωρα παρεπιπτοντως με 6336 SE παραλληλης ζευξης 14-15 W .Απλα δυσκολη στην οδηγηση,,και μεγαλες θερμοκρασιες

Λίγο περισσότερες πληροφορίες; Για παράδειγμα: σημείο λειτουργίας (τάση ανόδου, ρεύμα καθόδου, τάση πλέγματος), αυτεπαγωγή τσοκ ανόδου, Μ/Σ εξόδου, κλπ.

το σχεδιακη της 6336 SE ,, ελπιζω να ειναι ευδιακριτο . το σχεδιο της 250TH οχι της 100 ,ναι θα το βρω ! :BXVZCBXZ6:

Attachments

• 6336.jpg
    6336.jpg
    58 KB · Views: 39
Τελικά μου δώσανε ένα σχέδιο με την 6336 Α που είναι σε PDF (7MB)
Αν ενδιαφέρετε κανένας μπορώ να του το στείλω με e-mail.

Για τα specs της λαμπάς δέστε το link
http://www.ne.jp/asahi/evo/amp/device/6336A.pdf

για το σχεδιο της 6336 Α SE
http://sam26847.tripod.com/diytubeaudio/id6.html

το PDF με το σχέδιο της 6336 Α σε ΡΡ μου το δώσανε οπότε
δεν γνωρίζω το link

και στο κάτω κάτω αν δεν μας βγει καλός ενισχυτής με την κατανάλωση που
έχει τον κάνουμε και σόμπα! xe xe

Έχω μια λάμπα και το κύκλωμα που βρήκα είναι το ακόλουθο
Για παραπάνω πληροφορίες στο PDF.

αν θεωρεις οτι η 6336, ειναι η λαμπα που σ ενδιαφερει ν ασχολιθεις, για καποιους λογους συγκεκριμενους , οκ. Αν ομως ξεκινας μια ολοκληρη κατασκευη επειδη τυχαινει να εχεις την μια λαμπα, τοτε μαλλον πρεπει να το ξανασκεφτεις....

Μα για αυτό άνοιξα το thread αυτό με την ερώτηση αν αξίζει να ασχοληθώ
Με την συγκεκριμένη λάμπα.
Ολες οι λαμπες αξιζουν ν ασχολιθεις:grinning-smiley-043

Οκ, παντως το ερωτημα σου νομιζω δεν μπορει να απαντηθει μονολεκτικα. Πιστευω οτι δεν υπαρχουν "καλες" ή "κακες" λαμπες αλλα το αποτελεσμα εξαρταται απο την μελετη και τη δουλεια που θα κανεις. Τωρα σχετικα με την 6336, αν ειχα μια -δυο τετραδες πιθανον να εφτειαχνα κατι....

Εγώ επειδή έχω μόνο μια και επειδή είναι διπλό τρίοδος σκεφτόμουνα
Ένα σε SE ( 1 λάμπα , 2 κανάλια ) , αν όμως μπορείς να βρεις και καμιά άλλη στην δίνω για της δοκιμές σου.

Σωστή ιδέα.

Η ερώτηση είναι άλλη. Εχεις το ηχείο που θα νοιώσει άνετα με <10W (στην καλήτερη περίπτωση);