Το AVClub σας εύχεται Καλό Πάσχα

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω επ ουδενί λόγω τον αγαπητό μας ΓΔ, βρίσκω μιά καλή ευκαιρία να ευχηθώ σε ολα τα μέλη μας

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΙ
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ (και προσοχή με μέτρο όχι με το μέτρο....)

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία αλλά...

γιατί μας τα χαλάτε κύριε Παναγιωτίδη??
Πειράζει που μερικοί απο μας εδω μέσα θα φάμε τα αρνιά-κατσίκια-κοκρέτσια με το μέτρο και όχι με μέτρο?:BDGBGDB55:

Καλό Πάσχα σε όλους .....

Πειράζει που εγώ θα χτυπήσω καμιά 30αριά πόντους από το ψητούλι ??????

Ούτε που θα φτάσω το μέτρο..... για να προσέχουμε ...-bye- -bye-

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση (ψυχής) σε όλους.

και προσεκτικά στους δρόμους :grandpa:

Tις ευχές μου για καλό Πάσχα , καλή Ανάσταση ( και ψυχική ανάταση ) υγεία , ευτυχία κα να χαρούμε όλοι αυτές τις Άγιες μέρες με τις οικογένειές μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε χωρίς να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που ίσως να στερούνται / στερηθούν αυτά τα αγαθά.

Εγω θα χτυπησω καποια χιλιοστα από το αρνι.... ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΤΣΙΑΣΩ!!!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους! Με υγεία και να περάσετε καλά!:SFGSFGS5:

Προσοχή στην οδήγηση, να πάμε και να γυρίσουμε με ασφάλεια!

Ρε σείς οκ!! καλό ΠΑΣΧΑ, λέμε ορίστε και μια συνταγή για παραδοσιακό οβελία:

Αρνί στην Σούβλα!![/U]
Υλικά:
1 αρνί ή κατσίκι ότι τραβάει η ψυχή σας τελοσπάντων,
Αλάτι, Πιπέρι, κομμενος μαϊντανός κρεμμυδάκι και 2 σκελίδες σκόρδο για γέμιση.
Λάδι & πολλά μα πάρα πολλά λεμόνια.

1. Ξυπνάμε νωρίς κατά προτίμηση όχι μετά τις 8:002.
2. Καθαρίζουμε καλά το αρνί ή κατσίκι, αφαιρόντας βρωμιές και τρίχες.
3. Εχουμε ανάψει ξύλα και βάζουμε κάρβουνα κατά το μήκος του αρνιού.
4. Ανοίγουμε προσεκτικά την κοιλιά βγάζουμε τυχόν υπολείματα συκωταριάς
5. Γεμίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό-κερμμυδάκι και σκόρδο αλατι-πίπερο την κοιλιά και την ράβουμε με χονδρό σπάγγο.
6. Περνάμε την σούβλα κατά μήκος του αρνιού με προσοχή, μέχρι να ξετρυπήσει και στο κεφάλι, έχουμε λαδώσει καλά την σούβλα, ωστε οι κινήσεις ξετρυπήματος να γίνονται ευκολότερα δένουμε ραχοκοκαλιά, πόδια και κεφάλι με γαλβανιζέ σύρμα καλά, ωστε να συμβούν ατυχήματα κατά το γύρισμα.
7. Εχουμε φροντίσει να στήσουμε τους πάσσαλους στο έδαφος ( κατά το προτίμηση να έχουν 3 σκάλες ), ώστε όταν πέσει η δυνατή φωτιά να κατεβάζουμε το αρνί χαμηλότερο προς την φωτιά, και ρίχνουμε την σούβλα. Ανάλογα με την φωτιά πάνω -κάτω θα πάρει κανά 3ωρο η ολοκλήρωση του σουβλίσματος.
8. Γυρίζουμε στην αρχή γρήγορα και στην συνέχεια κόβουμε ρυθμούς, κατά διαστήματα εμποτίζουμε την επιφάνεια ( πέτσα ) του αρνιού με λαδολέμονο άφθονο.
9. Αφού ολοκληρωθεί η τελετουργία του ψησίματος, με πένσα αφαιρούμε προσεκτικά το ψημένο γαλβανιζέ σύρμα, θέλει μεγάλη προσοχή, και στην συνέχεια το τοποθετούμε στην λαμαρίνα , εάν είμαστε τυχεροί ίσως φάμε και εμείς κανένα ψαχνό, κι αυτό γιατί τα κοράκια πάντα καραδοκούν.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ, μα τι άλλο ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Καλο Πασχα - Καλή ανάσταση!!!!-bye- -bye-

Τι ανάλυση ήταν αυτή ρε Σίμο.... μου ρχεται να δαγκώσω την....οθόνη:flipout:

Αντε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλες και όλους και στις οικογένειές σας και πάντα με ΥΓΕΙΑ.

Τι ανάλυση ήταν αυτή ρε Σίμο.... μου ρχεται να δαγκώσω την....οθόνη:flipout:

Αντε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλες και όλους και στις οικογένειές σας και πάντα με ΥΓΕΙΑ.

Το σπορ Τάσο, τοκατέχω καλά, ωστόσο θέλει υπομονή μεράκι και καλή παρέα, υπόψη όσο και φανεί παράξενο είμαι εραστής του παραδοσιακού τρόπου: γύρισμα με το χέρι και όχι με τα μηχανάκια που βγάλανε τα τελευταία χρόνια και γίνανε όλοι ψήστες.
Για όσους επιχειρήσουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες, η μαγκιά βρίσκεται στην γέμιση, μια καλή ιδέα είναι να να γεμίσουμε επίσης την κοιλιά και με 5-6 πατάτες κομένες σε μέγεθος όπως αυτές που βάζουμε στο ταψί για φούρνο.

Το κοκορέτσι πάντως έχει δυσκολότερη τεχνική, και είναι νοστιμότερο παναθεμά το!!!-bye-

Το σπορ Τάσο, τοκατέχω καλά, ωστόσο θέλει υπομονή μεράκι και καλή παρέα, υπόψη όσο και φανεί παράξενο είμαι εραστής του παραδοσιακού τρόπου: γύρισμα με το χέρι και όχι με τα μηχανάκια που βγάλανε τα τελευταία χρόνια και γίνανε όλοι ψήστες.
Για όσους επιχειρήσουν να ακολουθήσουν τις οδηγίες, η μαγκιά βρίσκεται στην γέμιση, μια καλή ιδέα είναι να να γεμίσουμε επίσης την κοιλιά και με 5-6 πατάτες κομένες σε μέγεθος όπως αυτές που βάζουμε στο ταψί για φούρνο.

Το κοκορέτσι πάντως έχει δυσκολότερη τεχνική, και είναι νοστιμότερο παναθεμά το!!!-bye-

Θα συμφωνησω στα περισσοτερα...

Εγω δεν βαζω καρβουνα. Κληματα από το αμπελι πανω κατω και στην μεση ξυλα από ελια και πουρναρι.
Πολυ καταβρεγμα για να δημιουργηθουν καρβουνα και παραδοσιακα το ενα από τα αρνια με το χερι (επειδη συνηθως ειναι 3-4 τα αλλα με μηχανακια).
Κοκορετσι (αν και δεν το τρωω:slapface: ) καθετα στα αρνια για μεζεδακι γυρω στις 11:00. Γεμιση δεν βαζω πουθενα!
Ξεκιναμε στις 06:00, βαζουμε τα αρνια στις 08:00 μακρια σχετικα από την φωτια και περιπου στις 14:00 ειμαστε ετοιμοι.
Βεβαια πεφτει ξεπετσιασμα και τσιμπολοι. Επίσης γυρω στις 11 με 12 ξεκιναει η βολτα σε φιλαρακια και συγγενεις στο χωριο όπου δοκιμαζουμε τα κρασακια τους και τα μεζεδακια τους (ΧΙΚ!)
Αν τα καταφερουμε επιστρεφουμε για φαγακι και κρασακι...