Το samsung HD DVD-R πεθανε....που παμε τωρα?

Blinky

AVClub Enthusiast
2 October 2006
820
Ειχα παρει περσι τετοια εποχη ενα samsung 734 dvd-r με 160gb σκληρο.
Τη δουλιτσα του μεχρι πριν κανα διμηνο την εκανε, αλλα δε μπορω να πω οτι ειχα μεινει και πολυ ευχαριστημενος, ειχε διαφορα προβληματακια, οπως οτι στα divx δεν κλειδωνε στο σωστο aspect ratio, και κυριως οτι το drive του ηταν πολυ περιεργο με τα δισκακια. Αλλωστε αυτη ηταν και η αιτια να παει πισω εντος εγγυησης, αφου εφτασε απλα να μη διαβαζει τιποτα στο τελος!
Εντωμεταξυ και σε φιλο με το επομενο μοντελο (735) το drive του ψοφησε πανω στο μηνα!!!

Τελος παντων, για καλη μου τυχη δεν μπορεσαν να το επισκευασουν στην αντιπροσωπια και δεν ειχαν και αλλο ιδιο να στειλουν και ετσι το πλαισιο μου εδωσε πιστωτικο :)

Οποτε τωρα που παμε? Samsung δεν κοιταζω καν μετα απο αυτα που ειδα με τα drives τους. Με λιγο προχειρο ψαξιμο ειδα το Sony rdr 750 για το οποιο γινεται αρκετος ντορος, και το μονο που με χαλασε ειναι πως δεν εχει DVB tuner. Οχι οτι το παλιο μου ειχε αλλα μια που κανεις τη δουλεια ας γινει κατι καλυτερο. Εντωμεταξυ ειναι και 60 ευρω ακριβοτερο απο το πιστωτικο (269 ευρω). Δυστυχως αποτι βλεπω το Πλαισιο δεν εχει ποικιλια και σκεφτομουν να παρω απο αλλου και ας χρησιμοποιηθει το πιστωτικο αργοτερα σε κατι αλλο...

Εχετε κατι να προτεινετε κατω απο 400 ευρω με κυριως :
HDD 160gb
DVB-Tuner
HDMI - 1080p upscaling
Divx

Αυτα με ενδιαφερουν βασικα...ελληνικοι υποτιτλοι μου ειναι αδιαφοροι. Επειδη λιγο πολυ ολα πανω απο 300 ευρω τα εχουν αυτα, ουσιαστικα αυτο που ρωταω ειναι τι παιζει με DVB tuner σε σχετικα προσιτη τιμη (γιατι δε φερνουν το 870 αυτα τα ζωα της sony hellas...). Υπαρχει λοιπον κατι σε lg/toshiba/pioneer/ whatever εκτος samsung? :D

Από Pioneer δες το καινουργιο 550 (αλλά δεν ειμαι σίγουρος για τιμή). Ενας συναδελφος το αγόρασε πριν μια εβδομαδα και είναι πολύ ευχαριστημένος από την αποδοση του..

Η LG ¨εχει καλά και τίμια μηχανάκια (με πολλές δυνατότητες σκαλίσματος) αλλά δεν ξερω εαν εχει παρουσιάσει στην Ελλάδα recorder με 1080p upscale

Δυστυχως ειναι πολυ ακριβο το pioneer για το budget μου. Το sony 870 ειναι εντος οικονομικης δυνατοτητας, βγαινει γυρω στα 350 απο Pixmania με τα μεταφορικα, αλλα με φοβιζει λιγο το θεμα της εγγυησης. Εντωμεταξυ ειδα σημερα στο Πλαισιο και το sony 650 που δεν το εχει καν στο site, και το ειχε σε προσφορα στα 249 ευρω!

Με αυτα τα δεδομενα, αν δεν υπαρχει κατι σε αλλη εταιρεια μεχρι 400 ευρω με ψηφιακο tuner, ειμαι σε διλημα, το 650 με 250 ευρω και εγγυηση Πλαισιο ή το 870 με 350 και pixmania? Να ειμαι ειλικρινης με αυτα που περασα με το samsung και την καλη σταση του Πλαισιου σκεφτομαι μαλλον το πρωτο...και οοοοοταν εχουμε πιο πολλα ψηφιακα, παιρνουμε αλλο... Γιατι ας πουμε φαντασου να μην ειχα παρει απο Πλαισιο το samsung....τωρα θα ειχα καταληξει με το πουλι στο χερι να περιμενω μια αντιπροσωπια μηπως και μου στειλει καποιο επισκευασμενο, χωρις εγγυηση πλεον και καταδικασμενο να πεθανει και αυτο σε καποιους μηνες. Αντιθετα τωρα βρεθηκα με 269 ευρω πιστωτικο και μπορω να παρω το sony που ειναι σαφως ανωτερο και να μεινουν και 20 ευρω...

Τι να πω...διλλημα...και το 870 ειναι πολυ ενδιαφερον :(

ΥΓ: καμια σημαντικη διαφορα μεταξυ 650 / 750 υπαρχει? προχειρα δεν ειδα κατι, ο πωλητης μου ειπε οτι εχει καλυτερο Upscaling το 750 αλλα κολοκυθια ακομα και να ισχυει δε με πολυνοιαζει...