τριάκοντα αργύρια ζητούν Ιούδα ...

VAG.NIK

Supreme Member
18 August 2006
3,073
Αθήνα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 26 Μαρτίου 2007

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι υπεγράφη και απεστάλη στα Δημοτικά Σχολεία Κοινή Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία καθορίζεται το ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία (τακτικούς, αναπληρωτές, Ι.Δ.Α.Χ) και συμμετέχουν στη συμπλήρωση της διδακτέας ύλης λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν από 18/9/2006 μέχρι και 26/10/2006.
Στην απόφαση προβλέπονται τα εξής:
1. Στους εκπαιδευτικούς με συμμετοχή στην απεργία από 1 μέχρι 11 ημέρες καταβάλλεται αποζημίωση 25 ευρώ για κάθε ημέρα συμπλήρωσης.
2. Στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην απεργία από 12 μέχρι και 19 ημέρες καταβάλλεται αποζημίωση 25 ευρώ ημερησίως για τις πρώτες 11 ημέρες και 40 ευρώ για κάθε ημέρα συμπληρωματικής εργασίας πέραν των 11.
3. Στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην απεργία από 20 μέχρι και 27 ημέρες καταβάλλεται η αποζημίωση της προηγούμενης περίπτωσης 2 και επιπλέον 14 ευρώ για κάθε ώρα συμπληρωματικής εργασίας πέραν των προαναφερόμενων στις περιπτώσεις 1 και 2.
Όλα τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία συμπλήρωσης των μαθημάτων έχουν καθοριστεί με απόφαση του Υφυπουργού κ. Γ. Καλού, για το περιεχόμενο της οποίας έχουν ενημερωθεί τα σχολεία από 11 Δεκεμβρίου 2006 με σχετική εγκύκλιο.

27/03/2007

Καταγγέλλουν κοροϊδία με την αναπλήρωση

Μικρή η αποζημίωση για τις χαμένες ώρες από την απεργία, λέει η ΔΟΕ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ υπουργείου Παιδείας και δασκάλων, τρεις μήνες μετά τη μεγάλη απεργία στα δημοτικά σχολεία.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία καλεί τους συλλόγους διδασκόντων στα σχολεία να μη δεχθούν να εργαστούν τις ημέρες των διακοπών Πάσχα, όπως είχε γίνει και τα Χριστούγεννα, όπου ελάχιστοι δάσκαλοι έκαναν μαθήματα

Το υπουργείο υπέγραψε παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας, την απόφαση για την αποζημίωση που θα καταβληθεί σε όσους δασκάλους κάνουν μαθήματα αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν από τη μεγάλη απεργία των δασκάλων, σε μια προσπάθεια να τους «πείσει» να κάνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές. Ωστόσο, τα ποσά που προβλέπεται να πάρουν, είναι πολύ μικρά.

Όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο στους εκπαιδευτικούς, με συμμετοχή στην απεργία από 1 μέχρι 11 ημέρες θα καταβληθεί αποζημίωση 25 ευρώ για κάθε ημέρα συμπλήρωσης, από 12 μέχρι και 19 ημέρες 25 ευρώ ημερησίως για τις πρώτες 11 ημέρες και 40 ευρώ για κάθε ημέρα συμπληρωματικής εργασίας πέραν των 11 και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν από 20 μέχρι και 27 ημέρες, θα καταβληθούν επιπλέον 14 ευρώ για κάθε ώρα συμπληρωματικής εργασίας πέραν των προαναφερομένων.

Όπως έλεγαν δάσκαλοι στα «ΝΕΑ», τα ποσά αυτά είναι ελάχιστα, δεδομένου ότι κατά μέσο όρο η μεικτή ημερήσια αποζημίωση των δασκάλων είναι 40-50 ευρώ, κάτι που σημαίνει απώλεια 500 ευρώ για 10 ημέρες απεργίας. Παράλληλα, οι ρυθμίσεις του υπουργείου δεν περιλαμβάνουν νηπιαγωγούς και άλλες ειδικότητες, και στόχο έχουν να διασπάσουν τους εκπαιδευτικούς.

Όταν η απεργία των δασκάλων είχε λήξει, το υπουργείο είχε αποφασίσει να χωρίσει σε 3 ομάδες τα σχολεία, ανάλογα με το πόσο απήργησαν οι δάσκαλοι. Στην πρώτη ομάδα (συμμετοχή στην απεργία από 1 μέχρι και 11 ημέρες) είχε αποφασίσει να περιοριστούν οι προβλεπόμενες εκδρομές - διδακτικές επισκέψεις από 9 σε 4 και να διατεθούν στη διδασκαλία μαθημάτων 2 ημέρες που προβλέπονται για επιμορφωτικές συναντήσεις των σχολικών συμβούλων με τους διδάσκοντες. Στη δεύτερη (από 12 μέχρι και 19 ημέρες) να διατεθούν επιπλέον, στο χρονικό διάστημα από 15 έως και 20 Ιουνίου, μέχρι και 4 ημέρες για τη διδασκαλία μαθημάτων. Τέλος, στην τρίτη (από 20 μέχρι και 27 ημέρες) είχε αποφασίσει να διατεθούν επιπλέον των προβλεπομένων στις προηγούμενες περιπτώσεις, μέχρι και 8 ημέρες από τις διακοπές των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Οι ημέρες που θα διατεθούν για το Πάσχα είναι οι 2-4/ Απριλίου και 11-13 Απριλίου.

Οι δάσκαλοι όμως, έχουν υποβάλει το δικό τους πλάνο αναπλήρωσης εδώ και μήνες, θεωρώντας αντιπαιδαγωγική την απόφαση του υπουργείου, δεδομένου ότι αφορά μικρό αριθμό σχολείων - γύρω στο 13% ήταν το ποσοστό των δασκάλων που απήργησαν όλες τις ημέρες. Έτσι, η Διδασκαλική Ομοσπονδία επιμένει στη θέση της να χρησιμοποιηθεί η «ευέλικτη ζώνη» αντί για την περικοπή των αργιών, καλώντας τους συλλόγους διδασκόντων στα σχολεία να μη δεχθούν να εργαστούν τις ημέρες των διακοπών Πάσχα, όπως είχε γίνει και τα Χριστούγεννα, όπου ελάχιστοι δάσκαλοι έκαναν μαθήματα.

ΤΑ ΝΕΑ

ΥΓ. χμμμμ ... ο Ιούδας "ξύπνησε" και ζητάει αυξήσεις ...
icon10.gif

Προτάσεις δια την επίλυση του προβλήματος

1. Να καταβληθεί διπλή αποζημίωση από την ημερήσια κανονική για τις ημέρες απεργίας ως "εκτός έδρας" ( αφού δεν είναι στο σχολείο τους , αλλά στο σπίτι ή όπου αλλού θέλουν )

2. Να θεωρηθούν οι ώρες αναπλήρωσης που θα υποχρεωθούν να διδάξουν οι απεργοί δάσκαλοι , ως φροντιστηριακά μαθήματα (ιδιαίτερα ) και να τις επιβαρυνθούν οι γονείς , με βάση το τιμολόγιο για τα ιδιαίτερα .

Προτάσεις δια την επίλυση του προβλήματος

1. Να καταβληθεί διπλή αποζημίωση από την ημερήσια κανονική για τις ημέρες απεργίας ως "εκτός έδρας" ( αφού δεν είναι στο σχολείο τους , αλλά στο σπίτι ή όπου αλλού θέλουν )

2. Να θεωρηθούν οι ώρες αναπλήρωσης που θα υποχρεωθούν να διδάξουν οι απεργοί δάσκαλοι , ως φροντιστηριακά μαθήματα (ιδιαίτερα ) και να τις επιβαρυνθούν οι γονείς , με βάση το τιμολόγιο για τα ιδιαίτερα .
:grinning-smiley-043

3. Να καταβληθεί ως αποζημίωση το κανονικό ημερομίσθιο στον κάθε απεργό ο οποίος θα πρέπει να επιδοτήσει τον κάθε μαθητή που θα παρακολουθήσει τα μαθήματα αναπλήρωσης (αντί να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει τέτοιες εποχές) με ποσό ίσο όσο το 5% της αποζημίωσης του.

Γενικώς κατανοούσα τους λόγους κινητοποίησης των εκπαιδευτικών και τους θεωρούσα δικαιολογημένους, αλλά διαφωνούσα αρκετά με τις επιλογές τους όσον αφορά τις δράσεις που θα έπρεπε να επιλέξουν. Τώρα αποδεικνύουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα ότι είναι κοινωνικά ανάλγητα. Τι θα πει αποζημίωση για τις ώρες αναπλήρωσης;. Απεργία έκανες άνθρωπε μου και χάθηκαν οι διδακτικές ώρες δεν σε έστειλε κανείς σπίτι σου και σε ανάγκασε να δουλέψεις Πάσχα. Ο αγώνας που κάνεις (η απεργία) ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις προς στιγμήν κάτι που έχεις για να βελτιώσεις τη θέση σου τότε δεν έπρεπε να κάνεις απεργία αλλά να "γλύφεις" τον προϊστάμενό σου.

κανονικα θα επρεπε να δωθουν ανάλογα με αυτα που κρατηθηκαν τις μερες της απεργίας! Αλλα ως γνωστον ο χειρότερος εργοδότης ειναι το δημόσιο! Αλλωστε ειναι και ο πρωτος διδαξας!

ποιος εβαλε το χερι στο μελι και δεν το γλειψε ;;;;

και εγω αμα ημουν στο Δημοσιο και οχι στην Γερμανια ...
θα απαιτουσα αποζημιωση ....

λιγο εγκρατεια αδερφια στο τι ζηταμε ( απο τους μισθωτους βασικα .... διοτι αυτοι πληρωνουν το μαρμαρο ..) .....δεν θα εβλαπτε !!!!!

Last edited:
Η αποζημίωση είναι αυτή που δικαιολογεί το Δημόσιο για υπερωρίες. Φυσικά αυτα είναι τα καθαρά. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πιστεύσω ότι μια ομοσποδνία συνδικαλιστική ζητά για υπερωρίες τα μεικτά αντί για τα καθαρά.

Δέχομαι ότι η αποζημίωση σαν αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση δεν είναι αμφισβητούμενη ούτε διαπραγματεύσιμη. Αν μιλούσαμε για απεργούς μιας υπηρεσίας ή εταιρίας όπου για να καλυφθεί η παραγωγή ζητείται από τους εργαζομένους να δουλέψουν υπερωρίες τότε δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του να πληρωθούν οι υπερωρίες. Η περίπτωση όμως των εκπαιδευτικών έχει άλλες παραμέτρους. Η απεργία τους, καθόλα νόμιμη και δικαιολογημένη κατά τη γνώμη μου, έχει και κοινωνικές προεκτάσεις δύσκολα αναπληρούμενες. (και δεν αναφέρομαι στο που θα στέλναν οι γονείς τα παιδιά τους για baby sitting.) προξένησε πρόβλημα στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και δίχασε την κοινή γνώμη. Οι εκπαιδευτικοί αντί να εξηγήσουν προσωπικά στους γονείς τους λόγους της απεργίας και να κάνουν ίσως και εναλλακτικά μαθήματα, για να αξιοποιηθεί ο χρόνος χωρίς τα δεσμά του σχολικού περιβάλλοντος και για να αποκομίσουν κάτι και οι μαθητές από την όλη διαδικασία, συμμετείχαν μόνο σε πορείες ή κάναν αγρανάπαυση. Ο χαμένος εκπαιδευτικός χρόνος, τον οποίο υποθέτω και αυτοί δεν θέλουν να τον διατιμήσουμε, δεν πρέπει να αναπληρωθεί; Η εκπαίδευση είναι για αυτούς ένα ακόμα προϊόν που πρέπει να παράγουμε ή μήπως κοινωνικό αγαθό το οποίο αυτοί μπορούν να προσφέρουν με τη συνδρομή του κράτους (και τελικώς όλων των πολιτών) και για το οποίο πληρώνονται 12 μἠνες το χρόνο (και καλώς) και με τα δώρα των εορτών (και πάλι καλώς και απαραιτήτως); Αν θεωρούν ότι είχαν δίκιο να απεργήσουν και πιστεύουν σε αυτό που κάνουν θα πρέπει να φροντίσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους, ακόμα και αν χάσουν τα ημερομίσθια της περιόδου των απεργιών.

Τρείς λόγοι που ήθελα να είμαι εκπαιδευτικός:
1)Ιούνιος
2)Ιούλιος
3)Αύγουστος

Όχι δεν άλλαξα γνώμη για τους απεργούς εκπαιδευτικούς.
Μαζί τους είμαι,απλά λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.

Ρε Βαγγέλη, να κάνω την ερώτηση του 1 εκατ. δολλαρίων; Τις μέρες που απεργήσατε, τις πληρωθήκατε; (Δεν κάνω πλάκα, σοβαρά ρωτάω)...

Αποψή μου είναι να ισχύσει αυτό που ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα. Οπως αμείβονται οι δάσκαλοι στις τακτικές τους αποδοχές (εφόσον κόπηκαν στην περίοδο της απεργίας) να αμειφθούν και στις αναπληρωματικές ώρες που θα γίνουν εκτός ωραρίου. Τις διακοπές του Πάσχα π.χ γιατί να ξαναμειφθούν, αφού τις πληρώνονται (δηλ κάθονται και πληρώνονται). Εφόσον πάνε Σάββατα και Κυριακές ναι. Δηλαδή να διπλοπληρωθούν δεν το καταλαβαίνω, επιτέλους οι απαιτήσεις ας μπούν σε μία σφαίρα λογικής.
Εμένα άλλο μου έκανε εντύπωση. Την περίοδο της απεργίας ο Βαγγέλης ανακοίνωνε ότι όλα τα σχολεία είναι είναι κλειστά, κάθε μέρα όλοι οι δάσκαλοι απεργούσαν, βέβαια εμείς άλλα βλέπαμε στην πράξη να γίνονται, και τώρα η ομοσπονδία τους ανακοινώνει ότι μόνο το 13% απήργησε όλες τις μέρες. Ε λίγο αξιοπιστία δεν βλάπτει.
Αλήθεια πληρωθήκατε την απεργία;

Τρείς λόγοι που ήθελα να είμαι εκπαιδευτικός:
1)Ιούνιος
2)Ιούλιος
3)Αύγουστος

Όχι δεν άλλαξα γνώμη για τους απεργούς εκπαιδευτικούς.
Μαζί τους είμαι,απλά λίγο χιούμορ δεν βλάπτει.

Ο Ιούνιος δεν ισχύει δουλεύουν κανονικά μέχρι τις 30...

και όσο για τις κρατήσεις που κάνει το κράτος στους απεργούς για τις ημέρες που απεργούν ....

Τους παρακρατούν το μικτό ημερομίσθιο !!!!

:grinning-smiley-043

3. Να καταβληθεί ως αποζημίωση το κανονικό ημερομίσθιο στον κάθε απεργό ο οποίος θα πρέπει να επιδοτήσει τον κάθε μαθητή που θα παρακολουθήσει τα μαθήματα αναπλήρωσης (αντί να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει τέτοιες εποχές) με ποσό ίσο όσο το 5% της αποζημίωσης του.

Γενικώς κατανοούσα τους λόγους κινητοποίησης των εκπαιδευτικών και τους θεωρούσα δικαιολογημένους, αλλά διαφωνούσα αρκετά με τις επιλογές τους όσον αφορά τις δράσεις που θα έπρεπε να επιλέξουν. Τώρα αποδεικνύουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα ότι είναι κοινωνικά ανάλγητα. Τι θα πει αποζημίωση για τις ώρες αναπλήρωσης;. Απεργία έκανες άνθρωπε μου και χάθηκαν οι διδακτικές ώρες δεν σε έστειλε κανείς σπίτι σου και σε ανάγκασε να δουλέψεις Πάσχα. Ο αγώνας που κάνεις (η απεργία) ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις προς στιγμήν κάτι που έχεις για να βελτιώσεις τη θέση σου τότε δεν έπρεπε να κάνεις απεργία αλλά να "γλύφεις" τον προϊστάμενό σου.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και μετά το post του μέλους Costas Coyias με το οποίο έγινε σε μένα αντιληπτό ότι ο Βαγγέλης Νικολουδάκος που άνοιξε το thread είναι εκπαιδευτικός (και πιθανότατα έκανε απεργία) θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η χρήση του ενικού έγινε απευθυνόμενος αορίστως σε κάθε εκπαιδευτικό (ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένου και του κυρίου Νικολουδάκου αν απέργησε) και όχι για να απευθυνθώ άμεσα στον συγκεκριμένο χρήστη.
Η διευκρίνηση γίνεται γιατί αφού ξαναδιάβασα το post μου με τα "νέα δεδομένα" μου φάνηκε κάπως άκομψο.

Απάντηση: Re: τριάκοντα αργύρια ζητούν Ιούδα ...

Ο Ιούνιος δεν ισχύει δουλεύουν κανονικά μέχρι τις 30...

και όσο για τις κρατήσεις που κάνει το κράτος στους απεργούς για τις ημέρες που απεργούν ....

Τους παρακρατούν το μικτό ημερομίσθιο !!!!
Δεν είναι παρακράτηση μισθού από τη στιγμή που κάποιος απεργεί δεν πληρώνεται. Και φυσικά αφορά το μικτό ποσό. Δεν είναι δυνατόν να πληρώσει το κράτος και κάθε εργοδότης ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να υπάρχει πληρωμή εργασίας, ούτε να αποδοθεί φόρος μισθωτών υπηρεσιών χωρίς να έχουν παρασχεθεί αυτές οι υπηρεσίες. Είναι γνωστό ότι οι λεγόμενες κρατήσεις αντιστοιχούν σε ποσοστό επί του ημερομισθίου. Όταν το ημερομίσθιο είναι μηδενικό λογικά και οι "κρατήσεις" θα είναι μηδενικές.

Re: Απάντηση: Re: τριάκοντα αργύρια ζητούν Ιούδα ...

Όταν το ημερομίσθιο είναι μηδενικό λογικά και οι "κρατήσεις" θα είναι μηδενικές.

Αμ έλα που δεν είναι, σε 3 ημέρες απεργίας πέρυσι οι κρατήσεις έπεσαν κανονικά !!

Στοιχεία από την φορολογική μου δήλωση... η γυναίκα μου είναι καθηγήτρια σε λύκειο...

Το ημερομίσθιο δεν είναι μηδενικό... Κάθε απεργιακή ημέρα αντιστοιχεί σε ποσοστό επί των μηνιαίων ΜΙΚΤΩΝ αποδοχών... Εκ των υστέρων καλείται η οικονομική υπηρεσία να αφαιρέσει από το καθαρό μηνιάτικο, το συνολικό άθροισμα των μικτών αποδοχών που αντιστοιχούν στις απεργιακές ημέρες (κι αυτό για να μην υπάρχει εμπλοκή μακροπρόθεσμα - προς συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου και ισότιτιμες ασφαλιστικές κρατήσεις από τους εργαζόμενους = εκ των υστέρων μπέρδεμα), συν κάτι λεπτομέρειες κλπ κλπ...

Ρε Βαγγέλη, να κάνω την ερώτηση του 1 εκατ. δολλαρίων; Τις μέρες που απεργήσατε, τις πληρωθήκατε; (Δεν κάνω πλάκα, σοβαρά ρωτάω)...

αν μιλάς σοβαρά, δεν πληρώθηκα ούτε δραχμή.

Εμένα άλλο μου έκανε εντύπωση. Την περίοδο της απεργίας ο Βαγγέλης ανακοίνωνε ότι όλα τα σχολεία είναι είναι κλειστά, κάθε μέρα όλοι οι δάσκαλοι απεργούσαν, βέβαια εμείς άλλα βλέπαμε στην πράξη να γίνονται, και τώρα η ομοσπονδία τους ανακοινώνει ότι μόνο το 13% απήργησε όλες τις μέρες. Ε λίγο αξιοπιστία δεν βλάπτει.
Αλήθεια πληρωθήκατε την απεργία;

σε παραπέμπω στο αποπάνω μήνυμα. ποτέ δεν είπα ότι απεργούσαν όλοι ...

για να μη σας μπερδεύω, διαφωνώ ΚΑΘΕΤΑ με οποιοδήποτε είδος αποζημίωσης για οποιοδήποτε είδος αναπλήρωσης, και διαφωνώ επίσης ΚΑΘΕΤΑ με οποιουσδήποτε συνδικαλοπατέρες ζητούν περισσότερα χρήματα για να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους.

Βαγγέλη εγώ διαφωνώ για οποιαδήποτε απλήρωτη εργασία, για οποιοδήποτε λόγο και σε οποιαδήποτε περίπτωση, ΕΡΓΑΣΊΑ ΠΑΡΑΣΧΕΘΕΙΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ. Η αξία της εργασίας είναι θέμα πράγαμτικό και διαπραγματεύσιμο. Οσο για τα υπόλοιπα άστο ανέτρεξε στα posts σου στα σχετικά thread.