tv αναβοσβήνει

fakul

New member
27 April 2008
28
Καλησπέρα, έχω μια καινούρια τηλεόραση plasma Και το πρόβλημα είναι
ότι όταν βλέπω κάποιες ταινίες έχω παρακολουθήσει ότι μερικές φορές
αναβοσβήνει σε μερικά σημεία όχι συνεχόμενα αλλά σε μια σκηνή
αλλά μόλις πατήσω pause σε αυτή τη σκηνή που αναβόσβησε αναβοσβήνει συνέχια
δηλαδή σκοτεινιάζει και φωτίζει πάλι σαν να ανεβάζω και κατεβάζω τη φωτεινότητα.
Το noise reduction το έκανα off και πάλι τίποτα. Τι λέτε να φτέει; Το φαινόμενο το έχω δει όταν βλέπω
ταινίες μόνο, στην tv δεν μου 'χει τύχει τίποτα τέτοιο εκτός αν δεν
φαίνεται στα κανάλια επειδή έχουν φωτεινότητα.

Με τι πηγη βλεπεις τις ταινιες σου, και τι συνδεση εχεις κανει?

Δωσε περισσοτερες πληροφοριες. Αν εχεις απλο DVD player με συνδεση Scart ενδεχεται να μην εχει κατσει καλα το Scart στην πλασμα σου ή στο player και να κανει αυτα τα σκαμπανεβασματα στην φωτεινοτητα. Η ακομα λογου κακης ποιοτητας βυσματων του scart ή αλλων καλωδιων.

Για δωσε λεπτομεριες.

Αυτό δε γίνεται πάντα που λέω μόνο σε μερικές σκηνές, αν ήταν το scart λογικά δε θα ταν συνεχόμενο το πρόβλημα;

Μαλλον προβλημα scart. Το ειχα παθει κι 'εγω σε μια παλια crt. Το σταθεροποιουσα,εφτιαχνε λιγο και μετα τα ιδια. Το αλλαξα και ησυχασα.

εχω συνδεσει το βιντεο με το dvd με ενα scart και το scart του video καταλήγει στην τηλεόραση στην υποδοχη cvbs/s-video μήπως αν το έβαζα rgb ήταν καλύτερα; Γιατί στο κάτω μέρος μου βγαίνουν κάποιες κυλίδες μπλε και πράσινες;

Με όλη αυτή την αλυσίδα των συνδέσεων το μόνο σίγουρο ότι υποβαθμίζεις πάρα πολύ την ποιότητα των DVD που βλέπεις. Αν μάλιστα κάνεις και τη σύγκριση με κάποιο DVD player που κάνει upscaling και συνδέεται μέσω HDMI, η διαφορά θα είναι αβυσσαλέα. Αν μπορείς σύνδεσε απευθείας το DVD στην τηλεόραση, και ρύθμισε την είσοδο σε RGB (αν υποστηρίζεται βέβαια). Αλλιώς σε S-video. Παρεμπιπτόντως, ποια τηλεόραση έχεις;

Απάντηση: Re: tv αναβοσβήνει

Ποια τηλεοραση εχεις?

Αυτο που βλεπεις ονομαζεται "dithering" στα Ελληνικα ειναι γνωστο και ως "μυρμήγκιασμα"...

http://en.wikipedia.org/wiki/Dither

Αποτελει ενα χαρακτηριστικο γνωρισμα ολων των πλασμα αλλα συνανταται πολυ λιγοτερο στις Pioneer.

Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι πρόκειται για dithering, γιατί εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο...

Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, αλλά και εγώ δεν βρίσκω κάποια σχέση με dithering. Ούτε το noise reduction που αναφέρεται στο αρχικό μήνυμα πρέπει να έχει κάποια σχέση.

Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για συνεχόμενη μεταβολή της φωτεινότητας ΜΟΝΟ όταν παίζει ταινία σε DVD, άρα μάλλον είναι πρόβλημα player ή συνδέσεων.

Μου φαίνεται για κάποιο image enchancer (τύπου dynamic contrast, black corrector κτλ) της τηλεόρασης που σε κάποιες δεν μπορεί να αποφασίσει τι contrast/brightness/gamma whatever να δώσει, πέφτοντας έτσι σε ένα infinite loop.

Κανονικά αυτό δεν έπρεπε να συμβαίνει και σίγουρα θα πρόκειται για bug το οποίο διορθώνεται ίσως με κάποιο firmware update.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις οτιδήποτε image enchancement προσφέρει η τηλεόραση και ξανατσέκαρε αυτή τη σκηνή.

Απάντηση: Re: tv αναβοσβήνει

Με μπερδεψε το...

"αναβοσβήνει σε μερικά σημεία όχι συνεχόμενα αλλά σε μια σκηνή"

Τωρα που το ξαναδιαβασα μαλλον δεν ειναι dithering αλλα ισως καποιο ειδος dynamic contrast.

Αλλα και παλι αν δεν ξερουμε ποια πλασμα ειναι δεν μπορουμε να βοηθησουμε παραπανω. Ισως θελει απενεργοποιηση του ανιχνευτη φωτος....

Συγγνώμη που θα ρωτήσω έτσι στα άσχετα,αλλά για να αλλάζει η φωτεινότητα τόσο έντονα με τον ανιχνευτή φωτός δεν πρέπει να αλλάζει η φωτεινότητα του δωματίου πολύ γρήγορα,πχ να αναβοσβήνει το φως (λέω εγώ τώρα);

Συγγνώμη που θα ρωτήσω έτσι στα άσχετα,αλλά για να αλλάζει η φωτεινότητα τόσο έντονα με τον ανιχνευτή φωτός δεν πρέπει να αλλάζει η φωτεινότητα του δωματίου πολύ γρήγορα,πχ να αναβοσβήνει το φως (λέω εγώ τώρα);

Αν ο αισθητήρας λειτουργεί σωστά.

Δηλαδή αν δεν λειτουργεί σωστά μπορεί,χωρίς να αλλάζει ουσιαστικά η φωτεινότητα του χώρου,να αλλάζει τον φωτισμό της οθόνης;Επίσης,πώς γίνεται να μην λειτουργεί σωστά ο αισθητήρας φωτός;

Αν τύχει και ανακλάται επάνω του φως απο την ιδια την τηλεόραση, ναι.

θα προκαλουσε "αυτοταλάντωση"....
λευκές επιφάνειες γυρω απο την οθόνη μπορει να το προκαλούν.

κάποιος mod να αλλάξει τον τίτλο, "τιβι ανεβοκατεβάζει φωτεινότητα" ειναι σαφέστατα ποιό περιεκτικός

Αν δεν εχεις παρη ακόμα τιν αντιπροσωπία να το κανείς άμεσα!!Γιατι μπορει να ειναι ενα πρόβλημα που ίσως το προλάβεις τώρα!!!

Re: Απάντηση: tv αναβοσβήνει

Με όλη αυτή την αλυσίδα των συνδέσεων το μόνο σίγουρο ότι υποβαθμίζεις πάρα πολύ την ποιότητα των DVD που βλέπεις. Αν μάλιστα κάνεις και τη σύγκριση με κάποιο DVD player που κάνει upscaling και συνδέεται μέσω HDMI, η διαφορά θα είναι αβυσσαλέα. Αν μπορείς σύνδεσε απευθείας το DVD στην τηλεόραση, και ρύθμισε την είσοδο σε RGB (αν υποστηρίζεται βέβαια). Αλλιώς σε S-video. Παρεμπιπτόντως, ποια τηλεόραση έχεις;

Τότε λέω να βάλω στην εισοδο 1 της tv το βιντεο και στην 2 το dvd ξεχωριστά έτσι;
Τα καλώδια μου είναι παλιά, η υποδοχη 2 ειναι rgb πειραζει αν βαλω καλωδιο για s-video;

Το καλώδιο του scart εννοείς; Αν το καλώδιο είναι πλήρες και έχει όλες τις συνδέσεις εσωτερικά μπορείς να το βάλεις, διαφορετικά ίσως και να μην μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το RGB. Πάντως καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και με καινούριο καλώδιο, αφού λες ότι είναι παλιό μπορεί να έχει και πρόβλημα. Παρεμπιπτόντως, δεν έγραψες τι τηλεόραση έχεις...