ultra wide φακος για FF

GoMaR

AVClub Enthusiast
22 January 2007
928
Καλλιθεα
καλησπερα
μιας και εχω την D600 τα 24μμ θα μου φανουν λιγα
για να μη μπλεκω ακομα σε 14-24 και ειναι ακριβος φακος εχουμε να προτεινουμε κατι για λιγα μμ σε φακο ;
ειτε σε πριμε ειτε σε ζουμ
σκεφτομουν τον καινουργιο
samyang 14mm 2.8 UMC (θελω και 2.8 για φωτογραφισεις milky way)

υπαρχει κατι καλυτερος σε αυτα τα λεφτα ; η αλλη επιλογη εστω απο third party εταιριων ;

εχει κανεις εμπειρια απο τον φακο που προτεινω ;

Δεν φυλας τα χρηματα για τον 14-24 ?

Παρότι η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, συμφωνώ με τον Kosh. Ο 12-24 είναι top, και δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον γλυκοκοιτάζεις στο μέλλον.
Γενικά επειδή ο φωτογραφικός εξοπλισμός είναι αρρώστια, νομίζω αν βιαστείς στο τέλος θα το πληρώσεις ακριβότερα...

επειδη ομως μεχρι να μαζεψω τα 1570Ε που ζηταει η νικον μπορω να συμβιβαστω και να μη "χανω" landscapes εστω και με MF.
με 300Ε
και απο οτι βλεπω ποιοτιτα ειναι αρκετα καλος..Διαβαζω πως ειναι και sharpner αρκετα.
τα μοναδικα του ελλατωματα ειναι το 5+% (λιγο παραπανω απο νικον) barel distortion που φαινεται στα κτιρια αλλα με ptlens φαιρνεται(εχει τεσταριστει)
και στο 2.8 που εχει 3στοπ βινιετα (λολ)
αλλα θα μου πεις θα τραβηξεις τοπιο με 2.8 ;

επισης δεν τον παιρνω για all arround φακο αλλα αποκλειστικα για τοπια.Αυτο σημαινει οτι τριποδο , live view και ουτως η αλλος χειροκινητη εστιαση και κατεπεκταση περασμα απο φωτομαγαζο

300Ε για ενα παιχνιδακι δεν ειναι πολλα τα λεφτα πιστευω
αυτες ειναι οι σκεψεις μου.

Ιάσονα εγώ λέω πάρτον.
Η καλύτερη φωτογραφία είναι αυτή που τράβηξες. Είμαι σίγουρος οτι έχει ήδη στο μυαλό τις εικόνες και το λουκ που θέλεις και χρειάζεσαι τα 14μμ, είναι κρίμα να τα χάσεις για την πιθανότητα να αγοράσεις στο μέλλον τον 14-24. Στην τελική και τότε τον πουλάς τον σταθερό.

Είναι VFM κ έχει κ πολύ καλές κριτικές. Το look που αναζητάς θα το δώσει κ μεκαλη ποιότητα.

εγω πηρα τον 14αρη samyang(canon) και καθολου δεν το μετανοιωσα
χτυπαει στα ισια πολυ ακριβοτερους φακους

Εξαιρετικό τεστ. Πράγματι όσον αφορά τη βινιέτα ο NIKON είναι άλλη κλάση σε όλα τα διαφράγματα. Από την άλλη στο 5.6 ο κορεάτης στέκεται παραπάνω από αξιοπρεπώς απέναντι σε φακούς 3 και 4 φορές ακριβότερους ειδικά στο κέντρο. Το οποίο κέντρο το κερδίζει πάντοτε ο zeiss. Στα άκρα, ο samyang δείχνει να χανει κατά κράτος από τον 14-24 αλλά όχι τρομερά σε σχέση με τον zeiss. Γνώμη μου είναι να τον πάρεις τώρα. Και μάζεψε λεφτά για τον 14-24. Η εμπειρία που θα έχεις κερδίσει δουλευοντας με τόσο μικρές εστιακές αποστάσεις, θα είναι η καλύτερη απόσβεση που θα μπορείς να κάνεις.

και εγω αυτο σκεφτομαι...Πολυ ωραια λινκς.ευχαριστω
αυτος ο zeiss δεν φαινεται καθολου ασχημος
ειναι και αυτος MF?
και που τον βρισκουμε ρε παιδια αυτον ;
μεταξυ του σαμιαμιδι και του zeiss ποιον θα προτιμουσατε ;