UPS ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

24 June 2008
39
διαβαζοντας διαφορα θεματα εδω μεσα καταλαβα πως οι διακοπες ρευματος ειναι ενας πολυ σοβαρος κινδυνος για εναν προβολεα οποτε εχω μπει στην διαδικασια να παρω ενα ups για να προφυλαξω τον δικο μου απο τις διακοπες ρευματος που προβλεπεται να γινουν μεσα στο καλοκαιρι.
υπαρχουν καποιες προτασεις για μοντελα η προδιαγραφες που πρεπει να εχει ενα ups για να με καλυψουν?
αν θελω να βαλω εκει πανω και τις υπολοιπες συσκευες τι πρεπει να προσεξω?

Το θέμα είναι πολυσυζητημένο, με αφορμή άλλες φορές τις τηλεοράσεις, τους ενισχυτές, του προβολείς, κτλ.

Το ρεσουμέ της υπόθεσης είναι αυτό: Για έναν μέσο προβολέα, σου αρκεί ένα οποιοδήποτε line interactive UPS από 600VA και πάνω. Αυτό με την προϋπόθεση ότι το θα το χρησιμοποιείς για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να κλείσεις τον προβολέα σου.

Εάν θέλεις να συνδέσεις και άλλες συσκευές πάνω του, τα πράγματα περιπλέκονται. Συγκεκριμένα, για συσκευές με συμβατικό τροφοδοτικό (ενισχυτές, τελικούς, κτλ) χρειάζεσαι UPS που να δίνει πραγματικό ημίτονο στην έξοδο, και ανάλογα το φορτίο σου, από 1KVA και πάνω.

Επειδή τέτοια UPS είναι αρκετά ακριβά, ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί σταθεροποιητές ρεύματος για τα περισσότερα μηχανήματά του.

Σωστο αυτο με τους σταθεροποιητες ρευματος (αν δεν κανω λαθος προφυλασουν και απο αυξομειωσεις της τασης) για ριξε ιδεα για συγκεκριμενα προιοντα.:hmmmm2:

Συνήθως επιλέγουμε να τροφοδοτήσουμε από UPS συσκευές με ευαίσθητα ηλεκτρονικά. Όπως είναι ο προβολέας, ένα HTPC, ένα player κ.τ.λ.

Επειδή όπως αναφέρει και ο Δημήτρης για να υποστηρίξεις ενισχυτές θα πρέπει να επενδύσεις αρκετά χρήματα καλό είναι να επιλέξεις να προστατεύσεις τα πιο ευαίσθητα και πιο 'ακριβά' κομμάτια του συστήματος.

Εαν θελεις το UPS να υποστηριζει μονο τον προτζεκτορα , τοτε σου αρκει ένα line interactive 600VA.
Μονο να προσεξεις να ειναι καλη μαρκα και το output voltage +-5% να ισχυει και στην πραξη.
Ενα τετοιο εχω και εγω για τον προτζεκτορα μου και δουλευει απροβληματιστα.

Ειναι λογικο ενα ups (Mustek 800VA -> 500 watt περιπου) να μην μπορει να κρατησει καθολου τον Sony VW50 με καταναλωση περι τα 300Watt ?
To δοκιμασα και με τον Optoma 78 και δεν κραταει καθολου - πεφτει αμεσως !

Δοκιμασα και με ενα Mustek 600 Va , αλλα τιποτα...

Εχει κανεις να προτεινει καποιο μεγαλυτερο , αλλα χωρις ανεμιστηρα Line interactive ?
Εχω ενα 1000VA Accupower που κραταει ,αλλα κανει θορυβο ο ανεμιστηρας κι ετσι ψαχνω εναλλακτικες ...

Last edited:
Ειναι λογικο ενα ups (Mustek 800VA -> 500 watt περιπου) να μην μπορει να κρατησει καθολου τον Sony VW50 με καταναλωση περι τα 300Watt ?

Εχει κανεις να προτεινει καποιο μεγαλυτερο , αλλα χωρις ανεμιστηρα Line interactive ?
Εχω ενα 1000VA Accupower που κραταει ,αλλα κανει θορυβο ο ανεμιστηρας κι ετσι ψαχνω εναλλακτικες ...

Γιάννη ρίξε μια ματιά σε TurboX του Πλαισίου.

Εγώ έχω ένα 1500VA 2 χρόνια και έχω επάνω τον προβολέα και τον σταθερό υπολογιστή που λειτουργεί 24/7.

Μέχρι τώρα όποτε έχει τύχει διακοπή ρεύματος έχει ανταπεξέλθει ικανοποιητικότατα.

Εάν θέλεις να συνδέσεις και άλλες συσκευές πάνω του, τα πράγματα περιπλέκονται. Συγκεκριμένα, για συσκευές με συμβατικό τροφοδοτικό (ενισχυτές, τελικούς, κτλ) χρειάζεσαι UPS που να δίνει πραγματικό ημίτονο στην έξοδο, και ανάλογα το φορτίο σου, από 1KVA και πάνω.

Εγώ γιατί έχω την αίσθηση ότι και οι προβολείς έχουν συμβατικά τροφοδοτικά;

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Βλέπω και κάτι λάμπες 300W...

Last edited:
Γιάννη ρίξε μια ματιά σε TurboX του Πλαισίου.

Εγώ έχω ένα 1500VA 2 χρόνια και έχω επάνω τον προβολέα και τον σταθερό υπολογιστή που λειτουργεί 24/7.

Μέχρι τώρα όποτε έχει τύχει διακοπή ρεύματος έχει ανταπεξέλθει ικανοποιητικότατα.

Eχει ανεμιστηρα αυτο ?
Δεν μπορω το θορυβο καλθολου, γιατι τα μηχανηματα ειναι ολα πολυ κοντα στη θεση που καθομαι...

Απάντηση: Re: UPS ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Κανονικα δεν θα έπρεπε να εχεις πρόβλημα …
Μήπως το ups σου (Mustek ) είναι παλιό και οι μπαταριες του κάπως εξαντλημένες;;;

Το Accupower που δοκίμασες δουλεύει και στον optoma;

Re: Απάντηση: Re: UPS ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Κανονικα δεν θα έπρεπε να εχεις πρόβλημα …
Μήπως το ups σου (Mustek ) είναι παλιό και οι μπαταριες του κάπως εξαντλημένες;;;
+1

Απάντηση: Re: UPS ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

....................................
........................................

εχω MGE
πολυ ευχαριστημενος