Video Playback σε MediaPortal + Media Player Classic

13 March 2007
684
Βόλος
Έχω παρατηρήσει στα δύο παραπάνω πως σε διάφορα σημεία ενω παίζει η ταινία το βίντεο επιταχύνει και επιστρέφει στην κανονική ταχύτητα αναπαραγωγής απο μόνο του...αυτό γινετε για κάτι ms... σας έχει τύχει; τι μπορεί να φταίει; Χρησιμοποιώ Core AVC και ffdshow για audio σε spdif.

Πιθανόν να είναι οριακός ο επεξεργαστής. Μπορεί η χρήση του κατά μέσον όρο να είναι πχ. 50% αλλά σε κάποιες σκηνές (τις σκοτεινές ή αυτές με έντονη κίνηση πχ.panning κάμερας) το bitrate αυξάνεται παροδικά σε πολύ υψηλά νούμερα. Προσωρινά "κολλάει" ο επεξεργαστής αλλά γρήγορα επανέρχεται στην κανονική του ταχύτητα.
Αν έχεις διπύρηνο κάτω από 2,5Ghz ή πολυπύρηνο κάτω από 2,2Ghz φταίει αυτό.
Αν έχεις ισχυρό επεξεργαστή τότε έχεις ενεργοποιημένο το Cool n' Quiet (για AMD) ή Speedstep (αν το θυμάμαι καλά, για Intel) που μειώνουν τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή για οικονομία στο ρεύμα. Όταν βλέπεις ταινίες προτείνω να μπεις στο Bios και να το απενεργοποιήσεις για να μην αντιμετωπίζεις προβλήματα αποθεμάτων ισχύος του επεξεργαστή.

Παιδιά δεν είναι θέμα CPU, τελικά το κάνει το ffdshow...
(audio) όταν χρησιμοποιώ οποιοδήποτε άλλο decoder ..δεν έχω πρόβλημα. H cpu δεν ειναι σίγουρα καθώς γίνεται και σε 720p video με 20-30% CPU. Α επίσης αυτό γίνεται μόνο σε DTS.

To ffdshow πάντως ποτέ δεν το συμπάθησα. Θεωρώ ότι δεν έχει λόγο ύπαρξης τη στιγμή που υπάρχουν ολοκληρωμένοι players όπως ο τελευταίος VLC ή ο MPC-HC (θεωρώ τον ενσωματωμένο decoder του σαφώς ανώτερο του CoreAVC).

Πιο συγκεκριμένα, ο CoreAVC έχει σαν μοναδικό πλεονέκτημα τη μικρότερη επεξεργαστική ισχύ αλλά εφόσον αυτή περισσεύει τότε γιατί να τον χρησιμοποιήσεις; Χάνει σε λεπτομέρεια και το sharpness που εισάγει στην εικόνα είναι απλά απαράδεκτο! (το μόνο μη απαράδεκτο είναι ότι είναι ο μόνος decoder που μου επιτρέπει να βλέπω ελαφριά rip 720p .mkv σε Pentium4 2,4 με απειροελάχιστα κολλήματα!!!)

Χάνει σε λεπτομέρεια και το sharpness που εισάγει στην εικόνα είναι απλά απαράδεκτο! (το μόνο μη απαράδεκτο είναι ότι είναι ο μόνος decoder που μου επιτρέπει να βλέπω ελαφριά rip 720p .mkv σε Pentium4 2,4 με απειροελάχιστα κολλήματα!!!)

Το παραπάνω το έχεις δει με τα μάτια σου;

Γιατί εγώ γνωρίζω ότι οι δυο decoders (CoreAVC Pro 1.8.5 και ffdshow) βγάζουν ακριβώς την ίδια εικόνα στο 99% των περιπτώσεων, και σίγουρα δεν παίζει έξτρα sharpness από τη μεριά του CoreAVC pro.

Μπορώ να σου ανεβάσω και δείγματα αν θες.

Δεν συνέκρινα τον CoreAVC (έχω την προηγούμενη έκδοση, την 1.7) με ffdshow αλλά με τον MPC decoder από το MPC-HC.
Δεν είναι απαραίτητο να συνοδέψεις το MPC με το ffdshow, έχει και δικούς του decoders και μάλιστα καλύτερους (κατά τη γνώμη μου), απλά δε σου δίνει τέτοιες δυνατότητες ρυθμίσεων.
Στο μάτι μου,τουλάχιστον, η διαφορά είναι ορατή και υπέρ του MPC...