Vista σε δίαιτα.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Το ΣΚ βρήκα λίγο χρόνο και αφαίρεσα απο το dvd των vista home premium κάποια πραγματάκια.
Μερικά απλά και μερικά σημαντικά.

Οθόνη καλώς ορίσματος,
Πλευρική εργαλειοθήκη,
Windows defender,
System restore,
Uak (user account control),
Αποτροπή εκτέλεσης δεδομένων,
Αναφορά σφαλμάτων,
Υπηρεσία αποτύπωσης αρχείων μνήμης για σφάλματα,
Υπηρεσία ελέγχου λύσεων για σφάλματα,
Internet explorer,
Αλληλογραφία των windows.

Τα παραπάνω έχουν αφαιρεθεί πλήρως απο το λειτουργικό δεν είναι απλά απενεργοποιημένα.

Αποτέλεσμα: Το htpc πετάει.
Δεν υπάρχει καμία σχέση στην απόδοση με τα κλασσικά vista.

Mάλλον vlite μυρίζομαι.. ή κάποιο παρεμφερές..

ΕDIT : OK.. vlite ήταν.. χεχεχε! μαζί μάλλον γράφαμε..

Απάντηση: Re: Vista σε δίαιτα.

Σε προεγκατεστημένα, δουλεύει? Γιατί CD εγκατάστασης δεν έχω.

Μπορείς να δανειστείς το cd εγκατάστασης απο ένα φίλο σου.
Πείραξε το και ξανακάνε εγκατάσταση.
Ο κωδικός στο αυτοκόλλητο του laptop είναι πληρωμένος και ισχύει κανονικά.
Μην ξεχάσεις να κατεβάσεις τους drivers πρίν κάνεις οτιδήποτε.

Τα άλλαξα και στο laptop της δουλειάς που μπαίνω στο Internet.

Το μηχάνημα δεν έχει λειτουργήσει ποτέ ποιο γρήγορα.
Πατάει τα xp με τρελή διαφορά.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΑ ΧΡ Η ΤΑ 2000 -ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ MICROSOFT- ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑΣΩ ΜΕ ΤΑ ΒΙΣΤΑ? (ΣΒΗΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΛΟΙΠΟΝ).

ΣΑΦΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ 4 ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΗΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΩΤΣΟΥΣ Η ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ?

Δεν είναι η πρώτη φορά που η M$ τα κάνει σαλάτα. Ποιος ξεχνάει τα Windows Me.

Απλά λόγω της μονοπωλιακής θέσης της M$ στην αγορά Λ/Σ για x86, τέτοιες "γκάφες" αντί να πλήττουν την θέση της, πλήττουν εμάς τους χρήστες. Θα ήταν απίστευτο αν κάποιος έλεγε πριν 8 χρόνια πως θα είχαμε το ίδιο Λ/Σ, αλλά ενώ πάμε για το 2009, ουσιαστικά οι περισσότεροι προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό του 2001. Δεν είναι τυχαίο που από πιέσεις εταιρειών συνεχίζουν να πωλούνται τα xp ενώ η M$ ήθελε να τα σταματήσει. Δεν είναι τυχαίο πως αν δεν έρχονταν όλα τα νέα επώνυμα μηχανάκια "με το ζόρι" με vista, αυτά θα είχαν μηδενική ουσιαστικά αγορά.

Εν αναμονή λοιπόν των Windows 7, γιατί τα vista, ακόμα και μετά το SP1, είναι μία σαβούρα και μισή. Σ-βήστα.

Στο HTPC έχω XP. Στο γραφείο πριν 1 εβδομάδα έβαλα Vista. Αν και ήμουν πολύ επιφυλακτικός δηλώνω ενθουσιασμένος με τα Vista. Θα τα βάλω και στο HTPC. Με τον Core Duo 8400, Ati 4850 και 4g RAM πετάνε. Απλά τα 4GB είναι απαραίτητα. Από μόνο του το λειτουργικό τρώει κάπου 2.2

Έχω βάλει τα Vista Ultimate 32bit Black Edition.