Wireless Home Cinema

Totis

New member
25 September 2007
84
Γεια σας και πάλι! Εκτός από τηλεόραση, που μετά από δικές σας παροτρύνσεις μάλλον θα αποκτήσω την Panasonic TH-PX70E, ενδιαφέρομαι και για την αγορά ενός Home cinema. Με βολεύει πολύ στο χώρο που έχω τα πίσω ηχεία να είναι ασύρματα. Είναι όμως καλό σύστημα αυτό με τα ασύρματα πίσω ηχεία ή έχει απώλειες ήχου και δεν αξίζει; Η διαφορά από τα 500W rms 1000Wrms σε απόδοση είναι εμφανής; Γιατί στη Κύπρο έχω ένα mini hi-fi pioneer των 20w rms το οποίο όμως χαλάει το σπίτι!!!! Είμαι μεταξύ LG HT-552THW και SONY DAV-DZ830.

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?9679
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?11074

Νομίζω όμως ότι είναι αρκετά 130 ευρώ περισσότερα για το Sony (που έχει μόνο ένα χρόνο εγγύηση) απλά μόνο για μεγαλύτερη ισχύ. Εσείς τι λέτε;

Τα watt δεν έχουν σχέση με την ένταση.

Η ένταση μετριέται με dB (ντεσιμπέλ).

Παράδειγμα αν ένα ηχείο έχει 100W και db 92, τότε θα ακουστεί δυνατότερα

απο ένα ηχείο 200W και db 89

Απάντηση: Re: Wireless Home Cinema

To Sony έχει μόνο 1 χρόνο εγγύηση γιατι είναι σίγουρο οτι δεν θα σου χαλάσει, το LG όμως .άματα ..........!

:flipout::flipout::flipout:
Δεν χανεις ευκαιρια να τα χωσεις στην LG βρε ξαδελφε.
Εχεις ομως ενα αδικο. Και η εγγυηση παιζει ρολο και τα Sony χαλανε. Και ειναι γνωστο αν το σερβις της LG και της Sony ειναι καλα ή οχι.
-bye-

Πήρα το Sony πριν από 2-3 μηνες.
Δεν ενθουσιαστηκα αλλα το εβαλα σε μεγαλο χωρο οπότε το δικαιολογω (το προοριζω αργοτερα για το γραφειο με παραλληλη αγορα αλλου συστηματος).
Αυτο που με στεναχωρησε ειναι οτι εψαχνα τροπο να συνδεσω εναν ασυρματο δεκτη για να βλεπω ΝΟΒΑ αλλα δεν ειχε εισοδο οπότε αναγκαστικα να παω και αλλο καλωδιο στον Optoma.

Re: Απάντηση: Re: Wireless Home Cinema

:flipout::flipout::flipout:
Και η εγγυηση παιζει ρολο και τα Sony χαλανε. Και ειναι γνωστο αν το σερβις της LG και της Sony ειναι καλα ή οχι.
-bye-
Πέστε και σε μας που δεν ξέρουμε; Είναι καλά τα σέρβις τους ή όχι;

Γενικά για τα ασύρματα τι άποψη έχετε; Αξίζουνε ή όχι; Σίγουρα πάντα τα ενσύρματα είναι καλύτερα από τα ενσύρματα αλλά στην προκειμένη περίπτωση μετράει πολύ ο χώρος. Μήπως υπάρχει κάποιος με εμπειρίες στα ασύρματα πίσω ηχεία να μας πει την άποψή του;

Φιλε μου θεωρω πως η LG εχει ενα απο τα καλητερα σερβις. Για την sony τα τελευταια χρονια δεν εχω σχεση αλλα ακουω συχνα πυκνα παραπονα.
Τωρα σχετικα με τα ασυρματα. Σαν το lg που θες (προηγουμενο μοντελο νομιζω) πηρα για τους γονεις μου. Δεν μπορω να πω οτι δεν παιζει καλα απλα για τις δικες μου απαιτησεις δεν ειναι καταληλο. Οι δικοι μου δεν εχουν κανενα παραπονο απο αυτο. Δεν μπορω να πω και εγω οτι ειμαι δυσαρεστημενος αλλα δεν με καλυπτει.
Απο εκει και περα μεγαλο ρολο παιζει το οικονομικο. Υπαρχουν λυσεις με ασυρματα οι οποιες ισως να ειναι καλυτερες (υπαρχει review εδω μεσα αν ψαξεις) αλλα το κοστος θα ειναι μεγαλητερο. Αν δεν εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις τοτε προχωρα σε αυτα που εχεις βρει.

Λοιπόν φίλε Totis
εγώ όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα
είμαι αντίθετος στην επιλογή ενός home cinema όλα σε ένα όπως τα παραπάνω,
έχω ΠΕΤΑΞΕΙ έως τώρα τέσσερα και δεν την ξαναπατάω.

Η δουλειά έχει ως εξής.
Διαλέγεις ενισχυτή, ένα set ηχείων 5.1 ή 7.1
και μετά τις πηγές που θέλεις να κοτσάρεις επάνω.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.

Αυτό είπα και εγώ όταν πρωτοείδα το θέμα,
αλλά πάλι τα home cinema όλα σε ένα
όσο καλά και όμορφα να ήταν τα είχα σιχαθεί.

Τελικά κατέληξα ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ στα Logitech
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/224&cl=gb,en
ένα φανταστικό set ηχείων 505w σε συνδυασμό με ενεργό sub και ένα decoder,
συνδέω DVD, Δορυφορικό Δέκτη, PS2, και πολλά άλλα.

Όσο για το θέμα σού Wireless Home Cinema
τα Logitech έχουν set 5.1 με ασύρματα τα πίσω,
http://www.logitech.com/index.cfm/speakers_audio/home_pc_speakers/devices/229&cl=gb,en
αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με το θέμα απόδοσή ή παραβολών.

ΒΑΣΙΚΟ ότι δεν γουστάρεις από το set σου,
το ΠΕΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ και όχι όλα μαζί,
άσε που θα πάρεις και το DVD που γουστάρεις χωρίς να κάνεις υποχωρήσεις.

Όσο αναφορά το κόστος,
μάλλον και λεφτάκια θα γλυτώσεις
αφού τα Logitech κυμαίνονται στα 300€
και ένα κορυφαίο DVD(PioneerOppo) στα 150€-200€
δηλαδή με 500€ έχεις γίνει
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Φιλιά,
η απόφαση δίκια σου.

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου. Δεν ήξερα ότι είναι καλύτερα τα ηχεία της Logitech από π.χ της Sony της Pioneer της Panasonic. Άσε που σίγουρα είναι καλύτερο να τα πάρεις ξεχωριστά ούτως ώστε άμα θέλεις να αλλάξεις κάτι να μην αλλάξεις ολόκληρο το σύστημα. Θα το λάβω σοβαρά υπόψην μου! Σε ευχαριστώ!!!