youtube στον DM800

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Εχει ήδη αναφερθεί το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι που.

Στα γρήγορα. Κατέβασα το vlc και το youtube player στον DM800.
Στις ρυθμίσεις του vlc και στο προφιλ του youtube όρισα IP αυτήν του ρουτερ.

Επέλεξα τον youtube player από τα plugins, συνδέθηκε στον σερβερ και μου εμφανίζει τα βιντεάκια.
Επιλέγω ένα, με οδηγεί στο vlc προκειμένου να επιλέξω σερβερ και μόλις πατώ το youtube εισπράττω αρχικά μια μοβ και στη δεύτερη προσπάθεια μια κίτρινη οθόνη!!

Τελικά ποιές είναι οι ρυθμίσεις για να παίξει?
(χρησιμοποιώ Gemini 3.80 από το στικ με ΒΑ 3.6.13, αλλά ευχαρίστως το αλλάζω αν παίζει κάπου αλλού.

Στο vlc στον dream θα πρέπει να δώσεις την ip του pc ενώ πρέπει να ανοίξεις και την πόρτα 8080 στο router. ανοίγεις το vlc στο pc και μετά πας στον internet explorer και πληκτρολογείς την διεύθυνση του pc (192.168.χ.χ:8080) αν βλέπεις το web interface του vlc είσαι εντάξει.Ενώ για να δεις το βίντεο θα πρέπει να έχεις ανοιχτώ το vlc στο pc

Thanls leo, δεν το έβρισκα..
Εκανα όλα τα παραπάνω, πέρασα μια παλαιότερη έκδοση του vlc (0.86i) γιατί έτσι λενε κάτι ειδήμονες στο IHAD.
Ομως όταν επιλέγω βιντεάκι στον δέκτη, δεν συμβαίνει τίποτα απολύτως.

Τελικά είναι μπελάς, με την έννοια ότι πρέπει να έχεις ανοιχτό το PC για να δεις βιντεάκια του YouTube.
To PC κάνει την δουλειά, εκτελεί τις εντολές του Dream και του στριμάρει έτοιμη εικόνα.

Τέλος πάντων, ας το κάνουμε να δουλέψει πρώτα..

Αλεξ εμενα μου δούλευε μια χαρά την προηγούμενη βδομάδα...αλλά όχι αυτήν, παρόλο που κανω ακριβώς τα ίδια...έχω σηκώσει πλέον τα χέρια ψηλά! Πραγματι θελει το vlc 0.8.6i και ανοιχτες θυρες αλλά δεν νομίζω να βρω πλεον γιατι δεν μου δουλευει, αφου τελικά δεν έφταιγε το Β.Α.

Οχι. Προφανώς κάτι δεν κάνω σωστά, αλλά με κούρασε σήμερα.
Τώρα ασχολούμαι με το Egreat, είναι σαφώς πιο εύκολο στη χρήση..
(αλήθεια, υπάρχει κανείς με egreat & DM800 που να μπορεί να δει από το δίκτυο τον δίσκο του 800?)

Αλεξ εμενα μου δούλευε μια χαρά την προηγούμενη βδομάδα...αλλά όχι αυτήν, παρόλο που κανω ακριβώς τα ίδια...έχω σηκώσει πλέον τα χέρια ψηλά! Πραγματι θελει το vlc 0.8.6i και ανοιχτες θυρες αλλά δεν νομίζω να βρω πλεον γιατι δεν μου δουλευει, αφου τελικά δεν έφταιγε το Β.Α.

Και εμένα έπαιζε μια χαρά πριν μερικές μέρες, τώρα κανει restart το Newnigma. Κατι θα άλλαξε στο youtube.

Κι εγώ το είχα κάνει Alex και αντιμετώπισα τα ίδια προβλήματα και το παράτησα.
Ενώ μου δείχνει σε thumbnails τα βιντεάκια, πατάω ΟΚ και με πηγαίνει σε ένα παράθυρο να επιλέξω Athlon ή Youtube . Οτι επιλέξω από τα δύο "τρώω" στην μάπα τις γνωστές οθόνες σε διάφορα χρωματάκια...

Τελικά δούλεψε. Δεν έφταιγε ο Dreambox, αλλά οι αλλαγές στους σερβερς του YouTube.
με την νέα έκδοση του plugin http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/attachment.php?attachmentid=54384 έπαιξε κανονικά.
Τα υπόλοιπα:
VLC player 0.86i στο PC και ενεργοποιημένο το web interface του (settings -> add interface -> web interface) Το VLC πρέπει να τρέχει στο PC γιατί αυτό κάνει τη δουλειά.

Στον δέκτη εγκατεστημένο το vlc player plugin και στο setup του ορίζουμε ως server IP, την ΙΡ του PC.
Εγκαθιστούμε το YouTube player.
Τρέχουμε το youtube player συνδεόμαστε στον server και απλά πατάμε OK στο video της επιλογής μας.

Alex εννοείς ότι ειχε πρόβλημα το ίδιο το youtube στους σέρβερς του;
Αν ειναι έτσι γι αυτό δεν μου δουλευε τελευταια ενω το ειχα κανει να δουλέψει πριν....(ειχα εγκαταλέιψει πλέον γιατι εκανα ακριβώς τα ίδια με όταν δούλευε...και δεν δούλευε!)

Απάντηση: Re: youtube στον DM800

Alex εννοείς ότι ειχε πρόβλημα το ίδιο το youtube στους σέρβερς του;
Αν ειναι έτσι γι αυτό δεν μου δουλευε τελευταια ενω το ειχα κανει να δουλέψει πριν....(ειχα εγκαταλέιψει πλέον γιατι εκανα ακριβώς τα ίδια με όταν δούλευε...και δεν δούλευε!)
Ναι, κάτι άλλαξε στους σερβερς του You tube και υπήρχε πρόβλημα συμβατότητας με το Plugin. Με την χθεσινή διορθωτική έκδοση, όλα καλά.
(κατεβάστε από το link του IHAD που παραθέτω στο προηγούμενο δικό μου ποστ)

Α καλά, πρέπει να έχεις και το pc ανοικτό;
Γιατί σε πειράζει? Ετσι κι αλλιώς ανοικτό δεν το έχεις συνέχεια?
Αλλωστε δεν θα βλέπεις βιντεάκια όλη την ώρα.
Τέλος, άλλο να βλέπεις τα βιντεάκια στον καναπέ με το τ/χ..

Re: Απάντηση: youtube στον DM800

Τα υπόλοιπα:
VLC player 0.86i στο PC και ενεργοποιημένο το web interface του (settings -> add interface -> web interface) Το VLC πρέπει να τρέχει στο PC γιατί αυτό κάνει τη δουλειά.

Η για να τρέχει ως service όταν φορτώνουν τα Windows, δίνουμε στο run:
"C:\Program Files\VideoLan\VLC\vlc.exe" -I ntservice --ntservice-install --ntservice-extraintf=http

και το κάνουμε enable μέτα στα services.