υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από DVD-D σε HDMI;

testos

New member
15 April 2007
23
Για έμπειρους χρήστες :-)

Γειά χαρά.

Υπάρχει απώλεια - έστω και ελάχιστη - ποιότητας εικόνας με σύνδεση:
από dvi-d (κάρτας γραφικών υπολογιστή) σε hdmi είσοδο lcd τηλεόρασης 1080p (Sony 46 KDL W200);

Στην DVI-D έξοδο της κάρτας γραφικών (ATI RADEON X1300 AGP 512 mb) έχω βάλει ένα ανταπτοράκι DV-D -> HDMI και συνέδεσα ένα καλώδιο hdmi->hdmi με κατάληξη την είσοδο hdmi της lcd τηλεόρασης

Χρησιμοποώντας το ίδιο καλώδιο τον ίδιο υπολογιστή αλλά την κάρτα γραφικών geforce nvidia 7600 gt (που έχει έξοδο hdmi), έχω άριστη εικόνα!

Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

Έχω βάλει τους τελευταίους drivers της ati 7.3, αλλά καμιά βελτίωση.

Απάντηση: Re: υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από DVD-D σε HDMI;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίει ο αντάπτορας.

Αν μας πεις ποιο είναι το πρόβλημα, ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Η ερώτηση είναι σαφής. Η απάντηση μπορεί να απλώνεται σε περιπτώσεις κι υποπεριπτώσεις.

Ξαναρωτώ λοιπόν, υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από έξοδο DVD-D (π.χ. κάρτας γραφικών) σε HDMI (είσοδο LCD οθόνης);

Κι αυτό το ερώτημα προκύπτει ΣΑΝ ΥΠΟΝΟΙΑ, εξαιτίας των "πανηγυρισμώνς" διαφόρων κατασκευαστών καρτών γραφικών ή μητρικών, που διαφημίζουν πως έχουν εξόδους ή πίσω πάνελς με HDMI. Ενώ δεν πανηγυρίζουν, όταν διαθέτουν μια ή δυο εξόδους DVI-D ή 7πινες HDTV.
Και δεν εννοούν πως περνάει και ψηφιακός ήχος από την hdmi έξοδο, καθώς από κάρτα γραφικών δεν αναμένει κανένας πως θα βγάζει και ψηφιακό ήχο! Από το πίσω πάνελ της μητρικής - ίσως να περνάει και ήχος από τη hdmi έξοδο (μαζί με την εικόνα), αλλά δεν το αφήνουν να εννοηθεί.

Είναι λοιπόν σαφής η (αρχική) ερώτηση, που αναμένει απάντηση κι όχι νέα ερώτηση.

Εσύ σαν παλιός χρήστης (ή mod?) αυτού του forum , έχεις υποτίθεται εμπειρία για να οδηγήσεις τη συζήτηση σε ωφέλιμο δρόμο κι όχι στο σταμάτημά της.

Και ξαναρωτάω εγώ, λοιπόν, διευκρινιστικά (και σαφώς με λιγότερη εμπειρία από το Δημήτρη), μπορείς να μας αναλύσεις τι εννοείς άριστη και μη άριστη εικόνα στη σύγκριση των δύο συνδέσεων; Ποια είναι τα μειονεκτήματα της μίας σε σχέση με την άλλη ή τα πλεονεκτήματα (αν θέλεις) που το δικό σου μάτι βλέπει; Εγώ μπορώ να σου απαντήσω πως όχι γιατί σε προβολέα Hitachi PJX100 δε βλέπω διαφορά με την ίδια κάρτα... Αλλά αν μπορέσεις να μας εξηγήσεις ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόνοια σου ίσως μπορέσουμε και εμείς να το ψάξουμε καλύτερα... (Και όταν λέω "εμείς" εννοώ όλα τα μέλη του φόρουμ (για να μην παρεξηγηθώ)...

Υ.Γ. Καλώς ήρθες στην παρέα μας...

Last edited:

Γειά χαρά.

Υπάρχει απώλεια - έστω και ελάχιστη - ποιότητας εικόνας με σύνδεση:
από dvi-d (κάρτας γραφικών υπολογιστή) σε hdmi είσοδο lcd τηλεόρασης 1080p (Sony 46 KDL W200);

Στην DVI-D έξοδο της κάρτας γραφικών (ATI RADEON X1300 AGP 512 mb) έχω βάλει ένα ανταπτοράκι DV-D -> HDMI και συνέδεσα ένα καλώδιο hdmi->hdmi με κατάληξη την είσοδο hdmi της lcd τηλεόρασης

Χρησιμοποώντας το ίδιο καλώδιο τον ίδιο υπολογιστή αλλά την κάρτα γραφικών geforce nvidia 7600 gt (που έχει έξοδο hdmi), έχω άριστη εικόνα!

Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει;

Έχω βάλει τους τελευταίους drivers της ati 7.3, αλλά καμιά βελτίωση.

Μετά από πολλά ψαξίματα, φορμάτ κι άλλες δοκιμές, βρήκα πως για να δουλέψει σωστά το ati catalyst 7.3 (και σε XP και σε VISTA) πρέπει να έχεις εγκαταστήσει προηγουμένως στον υπολογιστή σου, όλα τα microsoft.net και τις αναβαθμίσεις τους. Ξεκινώντας από το microsoft.net 1.1 μέχρι και το microsoft.net 3.0!

Με αυτή τη γνώση, ναι, κατάφερα σε κατάσταση Clone να oρίσω ξεχωριστή ανάλυση στο monitor Sony (που σηκώνει μέχρι 1280Χ1024) και στην lcd Sony που σηκώνει ανάλυση 1920Χ1080.

Δεν απλώνεται όμως σε όλη την οθόνη, αφήνει κενές μαύρες λωρίδες πάνω κάτω - δεξιά αριστερά... είναι μικρές και υποφέρονται. Ή μεγαλώνουν με ρύθμιση στην lcd οθόνη.

Κι ακόμα δε γίνεται σετάρισμα αυτής της κάρτας γραφικών κατευθείαν στην lcd τηλεόιραση. Χρειάζεται ΚΑΙ μόνιτορ για να σεταριστεί και στην lcd τηλεόραση Sony. Ενώ με την κάρτα γραφικών Nvidia Geforce 7600GT 256 MB (DDR3), τα πράγφματα ε'ίναι απλά. Το συνδέις και παίζει τέλεια.

Με λίγα λόγια, η ATI RADEON X1300 (512MB) με μέγιστη ανάλυση [FONT='Verdana','sans-serif']2048 x 1536[/FONT] , είναι για να σε βάζει σε μπελάδες!

Αν πήγαινες στο γιατρό, του έλεγες κάτι αντίστοιχα με τα παραπάνω (πρώτο post) και έπαιρνες από αυτόν μια απάντηση σαν αυτή που σου έδωσα εγώ, θα του απαντούσες όπως απάντησες σε μένα;

Για σκέψου το λίγο..

Αν σου πω απλά ότι DVI και HDMI είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα (όσο αφορά το video) και είναι απόλυτα συμβατές ηλεκτρικά, θα σου λύσω το πρόβλημα;

Και ξαναρωτάω εγώ, λοιπόν, διευκρινιστικά (και σαφώς με λιγότερη εμπειρία από το Δημήτρη), μπορείς να μας αναλύσεις τι εννοείς άριστη και μη άριστη εικόνα στη σύγκριση των δύο συνδέσεων; Ποια είναι τα μειονεκτήματα της μίας σε σχέση με την άλλη ή τα πλεονεκτήματα (αν θέλεις) που το δικό σου μάτι βλέπει; Εγώ μπορώ να σου απαντήσω πως όχι γιατί σε προβολέα Hitachi PJX100 δε βλέπω διαφορά με την ίδια κάρτα... Αλλά αν μπορέσεις να μας εξηγήσεις ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την υπόνοια σου ίσως μπορέσουμε και εμείς να το ψάξουμε καλύτερα... (Και όταν λέω "εμείς" εννοώ όλα τα μέλη του φόρουμ (για να μην παρεξηγηθώ)...

1. Είσαι έμπειρος ή μη έμπειρος στο a/v διαμέσου υπολογιστή;

2. Μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση, αρχικά με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ (δεκτό και το "ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ") και στη συνέχεια να επισυνάψεις και κάποια καταδεικτικά που στηρίζουν τη μονολεκτική αρχική σου απάντηση;

ΥΓ. Ο προβολέας Hitachi PJX100 τι ανάλυση βγάζει; Γιατί κι εγώ έχω έναν epson emp tw 700 που βγάζει ανάλυση 1368(?) Χ 768
Αλλά αυτό δεν είναι FULL HD. Το Full HD είναι 1920 Χ 1080 . Οπότε ο προβολέας (μου) epson emp tw 700 δεν βοηθά στη σύγκριση . Και οι δυο κάρτες γραφικών που αναφέρω το ίδιο (καλά) θα δείξουν.

Αναφέρομαι λοιπόν σε διαφορετικά αντικείμενα (ηλεκτρονικές συσκευές εικόνας), που η καθεμιά της έχει διαφορετική ανάλυση.

Δηλαδή, το tft μόνιτορ του υπολογιστή μου (Sony SDM-HS75P, 17") υποστηρίζει ανάλυση μέχρι 1280Χ1024 . Αν του βάλω παραπάνω θα χαλάσει η εικόνα. Μπορεί και να καεί.

Η lcd τηλεόρασή μου SONY 46" KDL W200 υποστηρίζει ανάλυση 1920 Χ 1080

(Ο προβολέας μου EPSON EMP TW 700 υποστηρίζει ανάλυση μέχρι 1368Χ768, αλλά δε με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση - δεν τον έχω συνδεμένο πουθενά, τον έχω για προβολές σε άλλους χώρους)

Υπάρχουν ακόμα δυο υπολογιστές με δυο κάρτες γραφικών που βγάζουν ανάλυη 2048 Χ 1536.

Οι δυο υπολογιστές (σε ασύρματοι δίκτυο μεταξύ τους και με έναν τρίτο φορητό) είναι συνδεμένοι ή συνδέονται με την lcd τηλεόραση και με το μόνιτορ . Υπάρχει ακόμα ένα dvd player καθι δυο διαφορετικά συστήματα ηχείων 5.1 με dts decoders. Όλα αυτά προσπαθώ να τα συνταιριάξω και να δουλεύουν ολα (υπολογιστές, οθόνες, ηχεία κλπ) με ΕΝΑ τηλεκοντρόλ. Μέχρι τώρα και μετά από μπόλικη προσπάθεια τα κατάφερα - πλην του ΕΝΟΣ τηλεκοντρόλ. Από βδομάδα αυτό.

Αυτό που με παίδεψε ήταν να πετύχω εικόνα 1920Χ1080 κι από τα δυο υπολογιστικά συστήματα - με τις δυο διαφορετικές κάρτες γραφικών. Το πέτυχα τελικά.
Η σύγκριση των δυο συνδέσεων - των δυο καρτών έγινε στο ίδιο πάνελ, στην ίδια οθόνη, τη SONY 46".

Από αυτήν την προσπάθεια, σχημάτισα την εντύπωση πως ότι συνδέεται από hdmi σε hdmi λειτουργεί αμέσως, στις επιθυμητές διαστάσεις (και ποιότητα εικόνας). Αντίθετα από DVI-D σε hdmi το βρήκα δύσκολο. Θέλει πολλές ρυθμίσεις. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά το διερευνώ ρωτώντας άλλους χρήστες; Υπάρχει βέβαια η παράμετρος της μοναδικότητας του hardware που με απασχόλησε, αλλά κάθε απάντηση θα εκτιμηθεί - και θα συνεκτιμηθεί.

...

Αν σου πω απλά ότι DVI και HDMI είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα (όσο αφορά το video) και είναι απόλυτα συμβατές ηλεκτρικά, θα σου λύσω το πρόβλημα;

Ναι, θα βοηθούσε , κι αφού θα ανέλυες λίγο το πράγμα. Αν το κατείχες.

Αλλά άστο τώρα, ψάχτηκε και ψάχνεται αλλού. Το πρόβλημα είναι ότι έγινε μια ερώτηση κι απαντήθηκε με ερώτηση. Δεν υπήρξε δηλαδή απάντηση.

Re: Απάντηση: Re: υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από DVD-D σε HDMI;

Άπειρος μέχρι το κόκκαλο

2. Μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση, αρχικά με ένα ΝΑΙ ή με ένα ΟΧΙ (δεκτό και το "ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ") και στη συνέχεια να επισυνάψεις και κάποια καταδεικτικά που στηρίζουν τη μονολεκτική αρχική σου απάντηση;

Απ' ότι ξέρω όχι...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=831350

ΥΓ. Ο προβολέας Hitachi PJX100 τι ανάλυση βγάζει; Γιατί κι εγώ έχω έναν epson emp tw 700 που βγάζει ανάλυση 1368(?) Χ 768
Αλλά αυτό δεν είναι FULL HD. Το Full HD είναι 1920 Χ 1080 . Οπότε ο προβολέας (μου) epson emp tw 700 δεν βοηθά στη σύγκριση . Και οι δυο κάρτες γραφικών που αναφέρω το ίδιο (καλά) θα δείξουν.

1280x720... Δεν είναι φουλ είναι ρεντι... Αλλά βοηθά στη σύγκριση σε ανάλυση 720ρ... Σαφώς δεν είναι τόσο απαιτητικό όπως το 1080άρι αλλά μπορείς να πάρει κάποιες απαντήσεις...

Αναφέρομαι λοιπόν σε διαφορετικά αντικείμενα (ηλεκτρονικές συσκευές εικόνας), που η καθεμιά της έχει διαφορετική ανάλυση.

Κατανοητό...

Δηλαδή, το tft μόνιτορ του υπολογιστή μου (Sony SDM-HS75P, 17") υποστηρίζει ανάλυση μέχρι 1280Χ1024 . Αν του βάλω παραπάνω θα χαλάσει η εικόνα. Μπορεί και να καεί.

Μάλλον θα μπει σε πάουερ σέιβ...

Η lcd τηλεόρασή μου SONY 46" KDL W200 υποστηρίζει ανάλυση 1920 Χ 1080

Γνωστό...

(Ο προβολέας μου EPSON EMP TW 700 υποστηρίζει ανάλυση μέχρι 1368Χ768, αλλά δε με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση - δεν τον έχω συνδεμένο πουθενά, τον έχω για προβολές σε άλλους χώρους)

Κακώς... Είναι πολύ καλό κομμάτι...

Υπάρχουν ακόμα δυο υπολογιστές με δυο κάρτες γραφικών που βγάζουν ανάλυη 2048 Χ 1536.

Ωραία...

Οι δυο υπολογιστές (σε ασύρματοι δίκτυο μεταξύ τους και με έναν τρίτο φορητό) είναι συνδεμένοι ή συνδέονται με την lcd τηλεόραση και με το μόνιτορ . Υπάρχει ακόμα ένα dvd player καθι δυο διαφορετικά συστήματα ηχείων 5.1 με dts decoders. Όλα αυτά προσπαθώ να τα συνταιριάξω και να δουλεύουν ολα (υπολογιστές, οθόνες, ηχεία κλπ) με ΕΝΑ τηλεκοντρόλ. Μέχρι τώρα και μετά από μπόλικη προσπάθεια τα κατάφερα - πλην του ΕΝΟΣ τηλεκοντρόλ. Από βδομάδα αυτό.

Οκ...

Αυτό που με παίδεψε ήταν να πετύχω εικόνα 1920Χ1080 κι από τα δυο υπολογιστικά συστήματα - με τις δυο διαφορετικές κάρτες γραφικών. Το πέτυχα τελικά.

Μέχρι εδώ καλά...

Η σύγκριση των δυο συνδέσεων - των δυο καρτών έγινε στο ίδιο πάνελ, στην ίδια οθόνη, τη SONY 46".

Το είχα καταλάβει ήδη αυτό...

Από αυτήν την προσπάθεια, σχημάτισα την εντύπωση πως ότι συνδέεται από hdmi σε hdmi λειτουργεί αμέσως, στις επιθυμητές διαστάσεις (και ποιότητα εικόνας). Αντίθετα από DVI-D σε hdmi το βρήκα δύσκολο. Θέλει πολλές ρυθμίσεις. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά το διερευνώ ρωτώντας άλλους χρήστες; Υπάρχει βέβαια η παράμετρος της μοναδικότητας του hardware που με απασχόλησε, αλλά κάθε απάντηση θα εκτιμηθεί - και θα συνεκτιμηθεί.

Συνεπώς η δυσκολία σύνδεσης με DVI είναι μεγαλύτερη... Συμφωνούμε... Με ένα pstrip και αρκετή προσπάθεια μπορείς να το λύσεις... όσων αφορά τώρα την ποιότητα που ρωτάς στο πρώτο ποστ όσο και αν το έψαξα και συνέκρινα διαπίστωσα πως δεν υπάρχει... Το ίδιο πείραμα το έκανα και εχθές στο δικό μου περλ με τον υπολογιστή αυτού που έχει την ΑΤΙ...

Δεν ξέρω αν μπορώ να καλύψω το ερώτημά σου... Αλλά προσπαθώ...

Υ.Γ. Ίσως στην περίπτωση του DVI να μην είχες 1:1 pixel mapping αφού λες πως πείραξες το πάνελ, γι' αυτό και να έχασες σε ποιότητα...
Υ.Γ.2. Μπορείς να αναλύσεις τις διαφορές στην "ποιότητα" της εικόνας που εσύ διέκρινες; μπορείς να βγάλεις μία φωτογραφία να το δούμε;;;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από DVD-D σε HDMI;

Συνεπώς η δυσκολία σύνδεσης με DVI είναι μεγαλύτερη... Συμφωνούμε... Με ένα pstrip και αρκετή προσπάθεια μπορείς να το λύσεις... όσων αφορά τώρα την ποιότητα που ρωτάς στο πρώτο ποστ όσο και αν το έψαξα και συνέκρινα διαπίστωσα πως δεν υπάρχει... Το ίδιο πείραμα το έκανα και εχθές στο δικό μου περλ με τον υπολογιστή αυτού που έχει την ΑΤΙ...

Δεν ξέρω αν μπορώ να καλύψω το ερώτημά σου... Αλλά προσπαθώ...

Υ.Γ. Ίσως στην περίπτωση του DVI να μην είχες 1:1 pixel mapping αφού λες πως πείραξες το πάνελ, γι' αυτό και να έχασες σε ποιότητα...
Υ.Γ.2. Μπορείς να αναλύσεις τις διαφορές στην "ποιότητα" της εικόνας που εσύ διέκρινες; μπορείς να βγάλεις μία φωτογραφία να το δούμε;;;

γράφεις....
Αρχική Δημοσίευση από testos
Άπειρος μέχρι το κόκκαλο

Δε διάβασες όμως καλά το αρχικό κείμενο που απευθύνονταν (για απάντηση) σε έμπειρους χρήστες. Κάπου λοιπόν υπάρχει εσωτερική σύγκρουση... μεταξύ διατυπωμένης μετριοπάθειας και προσδοκώμενης αναγνώρισης αδήλωτης, αφανέρωτης, κρυφής μεγαλοφυΐας

--------------------------------------------------------------------------------

ΥΓ. Από την αρχή αναφέρομαι για φουλ high definition, ανάλυση 1920 Χ 1080. Δεν ανέφερα κάτι για 720, όχι γιατί το θεωρώ παρακατιανό, αλλά γιατί είχα επιλύσει οποιαδήποτε απορία μου για αυτό. Δεν βλέπω κάποια χρησιμότητα, που το χώνεις μέσα, πέρα από την αγωνία στο να πείσεις.

Ιδανικό θα ήταν όσοι το "παλεύουν", να μη χώνονται σε τέτοιες συζητήσεις ή να απαντούν σε απορίες τρίτων, γιατί αποπροσανατολίζουν και διασκορπίζουν την ουσία του ζητήματος. Καλός είναι κι ο ρόλος του αναγνώστη.

Re: Απάντηση: Re: υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από DVD-D σε HDMI;

Ναι, θα βοηθούσε , κι αφού θα ανέλυες λίγο το πράγμα. Αν το κατείχες.

Αλλά άστο τώρα, ψάχτηκε και ψάχνεται αλλού. Το πρόβλημα είναι ότι έγινε μια ερώτηση κι απαντήθηκε με ερώτηση. Δεν υπήρξε δηλαδή απάντηση.

<ειρωνεία> OK.. Λυπάμαι που η απάντησή / ερώτησή μου δεν σε ικανοποίησε. Θα προσπαθήσω περισσότερο την επόμενη φορά. </ειρωνεία>

Όσο για το πρόβλημα που εξακολουθείς να έχεις, διάβασε εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9602&page=3 από το post 29 και κάτω για να δεις πως λύθηκε παρόμοιο πρόβλημα που είχε ένα άλλο μέλος.

Υ.Γ. Σε αυτό το thread έχεις κάνει τρελό trolling score! -bye-

<ειρωνεία> OK.. Λυπάμαι που η απάντησή / ερώτησή μου δεν σε ικανοποίησε. Θα προσπαθήσω περισσότερο την επόμενη φορά. </ειρωνεία>

Όσο για το πρόβλημα που εξακολουθείς να έχεις, διάβασε εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9602&page=3 από το post 29 και κάτω για να δεις πως λύθηκε παρόμοιο πρόβλημα που είχε ένα άλλο μέλος.

Υ.Γ. Σε αυτό το thread έχεις κάνει τρελό trolling score! -bye-

ΟΚ.
Αν ήξερες απο πριν για το συγκεκριμένο άρθρο, γιατί δεν το παρέθετες, για να κερδηθεί χρόνος; Και να μη αλληλοζαλιζόμαστε;

Τελοσπάντων, ευχαριστώ για τη διάθεσή σου να απαντήσεις και να βοηθήσεις. Με την επιφύλαξη όσων διατυπώθηκαν σε προηγούμενο μήνυμα για τη χρησιμότητα των παρεμβάσεων.

Ναι βρίσκω αρκετές ομοιότητες - κι ίσως πρέπει να συγχωνευτεί αυτό το άρθρο με εκείνο.

Στη δική μου περίπτωση υπάρχει διπλό ή και τριπλό hardware που πρέπει να συνταιριαστεί.

Όμως και σε εκείνο το άρθρο διαβάζω παρεμβάσεις τρίτων (που για να βοηθήσουν τις έκαναν - τουλάχιστον έτσι νόμιζαν) που μπορεί να σε οδηγήσουν σε εγκεφαλικό. Π.χ. που κάποιος του προτείνει να δοκιμάσει και σύνδεση VGA! Και μετά βλέπει πως έγραψε κοτσάνα. ´Η κι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος, στην έντασή του, σκέφτεται να ξαναγυρίσει σε προηγούμενη έκδοση drivers, τακτική λανθασμένη 100%. Τελοσπάντων, η ύπαρξη πολλών αναλύσεων, το παιχνίδι με τους όρους ready hd και full hd γίνεται αιτία μεγαλύτερης σύγχυσης μεταξύ χρηστών και καταναλωτών αυτών των συσκευών εικόνας.

Αν κατάλαβα καλά από κάποια που διάβασα εδώ μέσα, έχει βγει και λογισμικό που βοηθά στο συνταίριασμα αυτών των δυσκολιών. Αυτό είναι το powerstrip.... και ποιο άλλο; Κα πού υπάρχουν αυτά;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από DVD-D σε HDMI;

γράφεις....
Αρχική Δημοσίευση από testos
Άπειρος μέχρι το κόκκαλο

Δε διάβασες όμως καλά το αρχικό κείμενο που απευθύνονταν (για απάντηση) σε έμπειρους χρήστες. Κάπου λοιπόν υπάρχει εσωτερική σύγκρουση... μεταξύ διατυπωμένης μετριοπάθειας και προσδοκώμενης αναγνώρισης αδήλωτης, αφανέρωτης, κρυφής μεγαλοφυΐας

--------------------------------------------------------------------------------

ΥΓ. Από την αρχή αναφέρομαι για φουλ high definition, ανάλυση 1920 Χ 1080. Δεν ανέφερα κάτι για 720, όχι γιατί το θεωρώ παρακατιανό, αλλά γιατί είχα επιλύσει οποιαδήποτε απορία μου για αυτό. Δεν βλέπω κάποια χρησιμότητα, που το χώνεις μέσα, πέρα από την αγωνία στο να πείσεις.

Ιδανικό θα ήταν όσοι το "παλεύουν", να μη χώνονται σε τέτοιες συζητήσεις ή να απαντούν σε απορίες τρίτων, γιατί αποπροσανατολίζουν και διασκορπίζουν την ουσία του ζητήματος. Καλός είναι κι ο ρόλος του αναγνώστη.

Χαίρομαι που σε βοήθησα όσο μπορούσα... Τουλάχιστον πάλεψα να φανώ χρήσιμος...

Θα σε συμβούλευα σε δεύτερη φάση να ξαναδιαβάσεις τι σου έγραψα, μήπως και έχασες κάτι και μετά να διαβάσεις οδηγούς για να σετάρεις τα μηχανήματά σου... Εγώ ως "μη έμπειρος" αποχωρώ από την ελιστική αυτή αναζήτησή σου και συγνώμη αν σου χάλασα το νήμα...

Αγαπητέ φίλε testos,
Αναγνωρίζω, την αγονία σου για την επίλυση ενός σοβαρού (για σένα) προβλήματος.
Αναγνωρίζω ακόμη και την πρόσκαιρη αδυναμία σου για την επίλυσή του. ( Αν δεν υπήρχε δεν θα το έθετες).
Όπως και εσύ έτσι και εμείς θέτουμε τους προβληματισμούς μας εδώ μέσα αλλά και τις πληροφορίες μας.
Κανένας μας δεν δουλεύει σε κάποιο ινστιτούτο HDPC. Αν αυτό είναι μειονέκτημα για τα μέλη του avclub, δεν ξέρω.
Προσπαθούμε πάντως και κατά την γνώμη μου (ταπεινή) δεν αποκόμισα κάτι από την αρχή του thread που θα με βοηθήσει. Θα παρακαλούσα λοιπόν, λόγω αν θες και ασχετοσύνης (δικής μου), να είσαι περισσότερο κατανοητός και να μην διακατέχεσαι από άγχος όταν θες να πεις την γνώμη σου ή να ρωτήσεις κάτι, ώστε να είσαι περισσότερο αντιληπτός. Συγνώμη αν σε στεναχώρησα αλλά…

Ρε Testos, δεν καταλαβα, μηπως μπερδευτηκες και νομιζεις οτι μιλας με το customer support της ΑΤΙ? Αν ναι, καλως, καθε ενας εχει δικαιωμα στην ανοησια.
Αν οχι, διορθωσε αμεσως το απαραδεκτο υφακι σου και προσπαθησε να διαβαζεις προσεκτικοτερα τα ποστς ανθρωπων που προφανως κατεχουν το αθλημα καλυτερα απο εσενα και χανουν τον χρονο τους για να σε βοηθησουν...

.......

............

Αρχικα δηλωνω εμπειρος.
Στη συνεχεια δηλωνω οτι ξερω πολλα μελη - φιλους εδω μεσα που ειναι επισης εμπειροι .
Θα τους προτρεψω επισης να μην ασχοληθουν, για τους δικους μου εμπειρους λογους.

Για να κλεισω θα δηλωσω, οτι μερικες φορες , mερικα ποστ , εχουν πολυ γελιο ( η δραμα , διαλεξτε )!

Cheers -bye-

Εγώ ειλικρινά περισσότερο απορώ με την υπομονή
που έδειξαν ο Δημήτρης και ο Zeb. Σπατάλησαν τον χρόνο,
τις γνώσεις τους αλλά και εξάντλησαν την υπομονή τους
απαντώντας στα ειρωνικά και προσβλητικά posts του testos.

Τάκη εάν έγραφε με αυτό το ύφος στο customer support της ΑΤΙ,
σίγουρα δεν θα έπαιρνε ούτε μία απάντηση.

Testos εσύ που είσαι τόσο έμπειρος και την ψάχνεις τόσο πολύ
(απορώ βέβαια που δεν γνώριζες την ύπαρξη του powerstrip) μάλλον
δεν χρειάζεσαι την βοήθεια αυτού εδώ του φιλικού forum.

Εδώ μέσα υπάρχουν άτομα τα οποία μοιράζονται τις γνώσεις τους
και το ατελείωτο χρόνο που έχουν χαλάσει για να μάθουν πάρα πολλά
πράγματα που σχετίζονται με το HTPC και να μας τα δώσουν έτοιμα
στο πιάτο και όλα αυτά πάντα αφιλοκερδώς.:grinning-smiley-043

Αλεξη , μην αγχωνεσαι !

Αυτα τα φαινομενα , τα αντιμετωπιζουμε με στοργη !

Ευχομαι ο φιλος να λυσει συντομα το "θεμα" του , και να επανελθει δινοντας μας κι εμας ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ την εμπειρια του !

Re: Απάντηση: υπάρχει κάποια απώλεια ποιότητας από DVD-D σε HDMI;

Αλεξη , μην αγχωνεσαι !

Αυτα τα φαινομενα , τα αντιμετωπιζουμε με στοργη !

Ευχομαι ο φιλος να λυσει συντομα το "θεμα" του , και να επανελθει δινοντας μας κι εμας ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ την εμπειρια του !

...αγάπη και προδέρμ.

Άσε με ρε Χρήστο γιατί όταν διαβάζω κάτι τέτοια
μου ανάβουν τα λαμπάκια.:mad: :beee:

Για την ιστορία και για να μαθαίνουν ορισμένοι
με ποιους συνομιλούν σας θυμίζω ότι ο Δημήτρης και ο Τάκης
έκαναν τον κόπο καθημερινή,
μετά από την δουλειά τους, να έρθουν να με βοηθήσουν
σπίτι μου να λύσω το πρόβλημα με το HTPC μου και όλα
αυτά χωρίς να με έχουν ξαναδεί ποτέ. Μόνο και μόνο γιατί έχουν
μεράκι και γουστάρουν.

Άντε να πάμε παρακάτω τώρα γιατί έρχεται ΣΚ και δεν
γουστάρω να εκνευριστώ παραπάνω.-bye-